VakantieBijbelClub Kids.

 

In de herfstvakantie, op maandag- en dinsdagochtend 21 en 22 oktober, zal de VakantieBijbelClub plaatsvinden voor alle kinderen, in de basisschoolleeftijd tot en met 12 jaar! Op een ontspannen manier wordt er verteld over de liefde van Jezus vanuit de Bijbel.

 

Het thema dit jaar is “Schatrijk!”

 

Vanaf 09.45 uur ben je welkom en gaan we luisteren en kijken naar een Bijbelverhaal, zingen, knutselen en spelletjes doen. Om 12.15 uur gaan we weer naar huis.

Ook vriendjes en vriendinnetjes, buurjongens of -meisjes, nichtjes en neefjes; iedereen is welkom ongeacht de achtergrond. De entree is gratis, fooienpot is aanwezig.

 

Op zondag 27 oktober zal er in de ochtenddienst in de Hervormde Kerk aangesloten worden op het thema Schatrijk! Ook daar ben je van harte welkom. De dienst begint om 09.30 uur, adres Aardamseweg 3, Ter Aar.

 

–oo0oo–

 

VAKANTIEBIJBELCLUB 2018

 

De Vakantie Bijbel Club was weer een groot succes! Met een goede sfeer en veel enthousiasme ging de leiding aan de slag en kwamen de kinderen op 22 en 23 oktober aan op basisschool de Fontein om het feest van de Vakantie Bijbel Club mee te maken!

Het thema ‘Zoek het uit!’ werd uitgelegd aan de hand van 2 verschillende verhalen.

Op maandag 22 oktober ging het verhaal over de storm op het meer. De discipelen waren bang dat ze om zouden slaan en maakten Jezus wakker. Bij het kletskleed praten we verder over hoe Jezus je kan helpen als je bang bent. De kinderen knutselden een bootje van piepschuim of maakte een waaier met een afbeelding van het Bijbelverhaal.

Op dinsdag 23 oktober ging het verhaal over het verloren schaapje. Jezus zoekt ons allemaal, omdat Hij ontzettend veel van ons houdt. De kinderen knutselden een schaapje of maakten van rietjes en een schoenendoos een doolhof waar de Herder naar zijn schaapje zoekt.

 

Er werd veel gezongen, gitaar gespeeld, spelletjes gedaan, gepraat bij het kletskleed en het feest van de Vakantie Bijbel Club werd afgesloten met pannenkoeken! Ieder kind kreeg een mooi boekje mee, met een groepsfoto en een cd met de liedjes van de Vakantie Bijbel Club, waar ze nog lang van kunnen genieten!

Het waren heel gezellige, mooie, betekenisvolle dagen!

 

 

Het Team van de Vakantie Bijbel Club.

Meer foto´s op de Website.

–oo0oo–

 

TIENERAVOND VAKANTIE BIJBEL WERK

De tieneravond van de Vakantie Bijbel Club was weer een groot succes! Dertien tieners kwamen op de avond meedoen en het was een gezellige club!

 

We zijn in gesprek gegaan over de Heilige Geest, wie Hij is en we hebben stil gestaan bij welke gaven je hebt gekregen. Door sketches hebben de tieners ervaren dat je elkaar nodig hebt. Dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn en om samen te werken, om zo succesvol te worden en je doel te bereiken. Daar hebben we de Heilige Geest bij nodig. We mogen Gods liefde in ons hart krijgen en dit delen met anderen. Dit hebben we uitgelegd aan de hand van de Bijbeltekst 1 Korintiërs 12: vers 4-20, waarin we één Lichaam zijn.

 

De spellen stonden ook in het teken van samenwerken! We eindigden de avond met een kahootquiz, een digitale quiz waar je je mobiel voor nodig had. De tieners waren heerlijk enthousiast! Het was een geslaagde avond!

Groetjes,  Thomas, Brent, Joke, William, Robin, Hermanda, Richard, Jeroen en Lucinda

 

 

*****

Het VakantieBijbelWerk 2017.

Ook dit jaar was het weer een groot succes! Op 17 en 18 oktober gingen we op (T)Op survival. Dit thema kwam terug in de Bijbelverhalen, de knutsels, spelletjes en gesprekjes op het kletskleed. Ongeveer 45 kinderen hadden het weer reuze naar hun zin. 

Op dinsdag 17 oktober stond de geschiedenis van de Samaritaanse vrouw centraal waarbij de kinderen onder andere waterputten hebben gebouwd. Water is absoluut noodzakelijk is op reis.

Woensdag 18 oktober werd de geschiedenis verteld en uitgespeeld van Rachab, die twee verspieders verborgen hield op het dak van haar huis. Door haar geloof in God werden zij en haar familie gespaard na de verwoesting van Jericho. Hierbij hebben een aantal kinderen de stad nagebouwd met het touw uit het raam. Ook een touw is een handig ding om bij je te hebben.

Er werd veel gezongen deze dagen onder leiding van ons eigen combo. Ook werden groepjes kinderen opgehaald als het tijd was voor een spel of om te praten bij het “kletskleed”. Aan het einde van de woensdagmorgen werden de kinderen zelfs getrakteerd op zelfgebakken pannenkoeken! Al met al waren het weer hele fijne, feestelijke dagen.

*****

De VBW- tieneravond.

 

Veertien tieners kwamen er op af. Een gezellige groep. De avond werd begonnen met het eten van patat en snacks in een lekkere ongedwongen sfeer. Als thema stond Set me Free centraal! Het serieuze deel startte met het spel, waarin één tiener van elk groepje vast zat aan een stoel en door het winnen van activiteiten vrij werd gemaakt. Hoe fijn is het dan om vrij te zijn! Aansluitend werd een sketch gedaan over een rechter en crimineel, waarin de rechter de straf van de crimineel op zich nam. Zo mogen we ook weten dat Jezus de straf voor ons heeft gedragen door aan het kruis te sterven en weer op te staan. We lazen in de Bijbel over Petrus die door een Engel van God vrij kwam uit de zwaar bewaakte gevangenis. De avond volgde met nog veel andere spellen. Het was een geslaagde tieneravond!

*****

Vul een zoekwoord in en druk enter