Organisten.

Het orgel in onze kerk is gebouwd in 1960 door de Graaf uit Amsterdam.

Bij het zingen in de erediensten worden we begeleid door het orgelspel van onze organisten.

De organisten die (al vele jaren) ons orgel bespelen zijn de heren:

• L. Esveld, Oostkanaalweg 34, 2461 ER Ter Aar, tel. 602462
  • C. Verzaal, Aalscholverlaan 36, 2461 BR Ter Aar,  tel. 604524
  • J. Verzaal, Bevelanderhof 7, 2461 BV, Ter Aar, tel. 607243

Als deze niet beschikbaar zijn zorgt Ben van Harten, namens het College van Kerkrentmeesters, dat er een ‘gast-organist’ aanwezig is.

Informatie over het orgel kunt u vinden op www.orgelsite.nl

De heer Cees Verzaal is ruim 25 jaar organist in onze kerk. Hij ontving op 4 oktober 2009, van de vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer van de Protestantse Kerk Nederland, een zilveren onderscheiding voor 25 jaar als vaste kerkorganist van onze gemeente werkzaam te zijn geweest.

Maart 2021.

RESTAURATIE klavieren van ons Kerkorgel.

Vorig jaar (2020) aan het begin van de coronacrisis zijn de Klavieren van ons Kerkorgel gerestaureerd, na 60 jaar was het noodzakelijk om de versleten klavieren te restaureren. Fa.S.de Wit uit Nieuw Vennep heeft deze restauratie uitgevoerd, op Goede Vrijdag werd begonnen met het demonteren van de klavieren. Alle toetsen moesten stuk voor stuk uit het orgel gehaald worden, dit was een hele klus. De houten toetsen zijn ontdaan van het versleten houten beleg en dit is vervangen door nieuwe witte onder toetsen en zwarte ebben houten boven toetsen, ook dit was een grote klus. Nadat de klavieren waren voorzien van nieuw beleg zijn alle toetsen weer teruggeplaatst, dit was wederom heel veel werk. Uiteindelijk werden de toetsen afgeregeld zodat het er weer netjes uitzag. De gehele restauratie van de klavieren heeft tot aan Pinksteren geduurd. Het is nu is weer een feest om het orgel te bespelen. Een zeer geslaagde restauratie met dank aan het vele werk door de medewerkers van fa.S.de Wit uit Nieuw Vennep.

Vriendelijke groet van uw organist Cees Verzaal