Ter informatie:

Vanaf 1 januari 2019 is ds. C. Hendriks, uit Ede, als interim predikant aan de gemeente verbonden.

Per 1 september 2019 is de beroepingscommissie begonnen met haar taak naar het zoeken van een nieuwe predikant voor de gemeente.

Beroep

De beroepingscommissie heeft na een bijzondere periode van horen en overleg de kerkenraad een unanieme aanbeveling gedaan voor de vacature van predikant in onze gemeente. De kerkenraad heeft in de vergadering van vrijdag 3 juli jl. deze aanbeveling met grote dank aangenomen en besloten een beroep uit te brengen op  Ds. W.H. (Wim) Hendriks uit Mijnsheerenland. Daar er geen bezwaren tegen de gevolgde procedure rond dit beroep zijn ingebracht is dit beroep ook daadwerkelijk aan hem uitgebracht. Op donderdag 16 juli jl.is er een gemeenteavond gehouden waarin de gemeente en de beroepen predikant en zijn vrouw kennis met elkaar hebben gemaakt. Dat was een hele fijne ontmoeting met een grote opkomst in de kerk. Voor het einde van deze maand hopen wij een antwoord op het uitgebrachte beroep te ontvangen van hem.  Laten wij hopen en bidden dat er een positief bericht ontvangen mag worden en wij als gemeente binnen niet al te lange tijd weer een predikant in ons midden mogen hebben.

Zo luidde bovenstaande tekst tot maandag 20 juli.

Het hopen en bidden mocht verhoord worden!

Zeer verheugd en dankbaar mogen we u melden dat maandagmorgen ds. W.H. Hendriks ons heeft laten weten het beroep naar onze gemeente aan te nemen.

Duizend- duizendmaal o Heer,

Zij U daarvoor dank en eer!

Gegevens over bevestiging en intrede zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

De kerkenraad.