Agenda:

  • Persberichten
    1. Dabarwerk.
    2. Doel voor ‘Goede doel 2020’.
    3. IZB richt noodfonds op.
  • Regioverslagen.

———————————————————————————————————————

  1.   Doe jij mee met Dabarwerk, komende zomer?

Wat doe jij komende zomer? Een misplaatste vraag, midden in de coronacrisis. Wie denkt er nu aan de vakantie, terwijl we dagelijks de slachtoffers van de ramp tellen?
Toch wagen we het erop. Want als het lukt om de virus-uitbraak binnen enkele maanden te bedwingen, willen we met het evangelie present zijn op de campings in ons land. Doe jij dan mee?

Ieder jaar trekken honderden jongeren er op uit om als vrijwilligers van Dabar één of twee weken het evangelie van Jezus Christus te delen met campinggasten. Ze verzorgen programma’s voor kinderen, tieners en volwassenen. Een combinatie van sport en spel en missionair werk.
De zomer van 2020 zal naar verwachting sowieso een bijzonder karakter hebben, met de crisis nog op het netvlies.  De ramp raakt aan alle zekerheden van het bestaan en roept levensvragen wakker. Waar leef je voor? Wat heeft werkelijk waarde, als je gezondheid wordt bedreigd?
Grijp de uitdaging aan en meld je aan om samen met leeftijdgenoten te getuigen van de hoop van het evangelie. Dit kan via de website www.izb.nl/dabar

 

*****

Persbericht.

 

2.    Toer voor het Goede Doel 2020: Groningen, zaterdag 13 juni.

Grijp agenda: zaterdag 13 juni wordt de Toer voor het Goede Doel gereden, een sponsortocht waarvan de opbrengst is bestemd voor het missionaire werk van de IZB. De deelnemers fietsen langs de locaties waar het geld wordt besteed. Er zijn aparte trajecten uitgestippeld voor fietsers op ‘dikke banden’ (50 km) en voor wielrenners (naar keuze 100 of 150 km). De negende editie van de Toer voor het Goede Doel wordt verreden in dezelfde regio als waar het initiatief begon: Groningen. En omdat dat voor de meeste deelnemers niet naast de deur is, bestaat de mogelijkheid om al vrijdagmiddag of –avond te arriveren. Voor overnachtingsplekken in ‘Het Pand’ wordt gezorgd. Op vrijdagavond is er voor wie wil ook een kort avondprogramma, waarover later meer. De opbrengst

is voor missionair-diaconaal centrum ‘Het Pand’ , voor de nieuwe pioniersplek in Siddeburen en voor het Dabarwerk op Camping Zeestrand in Termunterzijl.

 

Kijk voor meer info en aanmelding op: www.toervoorhetgoededoel.nl

 

                                 ******

 

Persbericht

==================================================================================

  3.    IZB richt noodfonds op.               

                ‘Als er niets tussenkomt, wordt ze haar zolderkamertje uitgezet.’

 

De coronacrisis heeft de wereld op z’n kop gezet en vergt maximale flexibiliteit van iedereen.

De nood is hoog en tegelijkertijd lopen we tegen allerlei beperkingen aan als we de handen uit de mouwen willen steken. De IZB ervaart hetzelfde. Daarom hebben we een noodfonds opgericht voor missionair-diaconale hulp.

 

Van onze werkers in het land horen we schrijnende verhalen, vooral vanuit onze missionaire plekken in achterstandswijken. Neem bijvoorbeeld Rotterdam-West, waar Nico van Splunter werkt als buurtpastor in onder meer Spangen. In deze crisisweken draait hij overuren om, samen met gemeenteleden en vrijwilligers, bewoners bij te staan.

 

‘De nood, die er altijd al was, wordt door de crisis veel meer zichtbaar’, zegt Nico. Hij vertelt over een vrouw afkomstig uit Moldavië. Haar kinderen wonen daar, bij haar 70-jarige moeder; de oudste zoon is gehandicapt. Ze probeert hier in Nederland via werk in de kassen geld te verdienen om hen te onderhouden. Maar de crisis heeft roet in het eten gegooid. Ze verkoopt nu alleen nog wat straatkranten. Als er niets tussenkomt wordt ze binnenkort haar zolderkamertje uitgezet, omdat ze de huur niet langer kan betalen. ‘Ze vertrouwt haar situatie aan God toe, maar is eigenlijk aan het eind van wat ze kan dragen’, meldt een van de diakenen van Geloven in Spangen. ‘Ik weet dat ik niet de hele wereld op mijn nek kan nemen, maar ik ervaar dat God haar op mijn pad heeft gebracht. Ik ben al blij dat ze twee keer per week bij ons kan aankloppen voor een gratis afhaalmaaltijd, maar tegelijk is er veel meer nodig.’

 

Zomaar een ander voorbeeld vinden we in het Inloophuis in Maastricht waar ds. Ron van der Spoel actief is. De reguliere bezoekers daarvan hebben het deze dagen extra zwaar. ‘Het enige contact dat sommigen hebben is met ons, zeker nu. Familie is vaak helemaal niet in beeld. Er zitten notoire zorgmijders tussen die niet naar de opvang gaan en eigenlijk nergens terecht kunnen. Die onder normale omstandigheden een beker koffie bij AH of in de bieb kunnen halen maar nu dus niet.’

 

 

==================================================================================
Meer informatie via Michaël Boon, Hoofd Relatiebeheer IZB | 06-45863991 | m.boon@izb.nl

 

–oo0oo–

 

AGENDA REGIO EN VERSLAGEN

                           AGENDA                                                   

klik op de agenda voor een overzicht                                  klik hierboven voor de jeugd agenda

 

SAGE SAmenwerking GEmeenten
=====
Uitgangspunt en doel zijn om afzonderlijke gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn door samenwerking.
Er wordt gesproken over gemeente zijn in de regio. Er kunnen initiatieven komen voor praktische en inhoudelijke onderlinge hulp en er kunnen gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd.
De samenwerking is gericht op onderlinge versterking en niet op reorganiseren en saneren.
Alles moet gericht zijn om gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn. De kerk als geheel is gebaat bij vitale en aantrekkelijke gemeenten.
Op initiatief van de gereformeerde kerk in Ter Aar en de
gemeenteadviseur van de classis Mevr. Beppie van de Waal zijn er zo ook in onze regio SAGE bijeenkomsten gekomen.
De 1e bijeenkomst is gehouden op 6 juni 2011. Daarna zijn er nog verschillende ontmoetingen geweest.
De volgende regiogemeenten zijn er bij betrokken:

– Hervormde gemeente Aarlanderveen – Gereformeerde kerk Aarlanderveen – PKN Rijnsaterwoude
– PKN Leimuiden – Hervormde gemeente Zevenhoven – Gereformeerde kerk Zevenhoven – PKN Nieuwveen – Hervormde gemeente Woubrugge
– Gereformeerde kerk Woubrugge – Gereformeerde kerk Ter Aar en de Hervormde gemeente Ter Aar.

 

Vul een zoekwoord in en druk enter