Persbericht. 

Lezing Dorpsleerhuis ‘Onder het oog van de slechtvalk ‘.

Donderdag 23 januari a.s.:

is schrijver Herman van Amsterdam (1948) te gast bij het Dorpsleerhuis Woubrugge. Een dodenakker en een pastorietuin. Gedurende vier seizoenen werkte schrijver Herman van Amsterdam er als vrijwilliger. Hij schreef er vervolgens een dorpsnovelle over met als titel:  ‘Onder het oog van de slechtvalk.’ De auteur verhaalt over zijn bevindingen rond de Pancratiuskerk in zijn woon- en verblijfplaats Sassenheim. Het gaat over bootvluchtelingen die hij op de begraafplaats introduceerde, de reis die de grafstenen van zijn ouders maakten, een onverwachte invasie van lieveheersbeestjes, het weerbarstige onkruid, de narcissenfluisteraar, de kleurrijke tuingroep waar hij deel van uitmaakt en nog veel meer. En dat alles onder het spiedende oog van een opmerkelijke slechtvalk die op zekere dag uit Zweden is komen aanvliegen en haar intrek hoog in de kerktoren heeft genomen. Een rasverteller op zijn best!  De lezing wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk, dr. A. Kuyperweg 1 in Woubrugge. De entree bedraagt  € 5,00. Graag vooraf opgeven via dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.com

                                 –oo0oo–

AGENDA REGIO EN VERSLAGEN

                               

klik op de agenda voor een overzicht                                  klik hierboven voor de jeugd agenda

 

SAGE SAmenwerking GEmeenten
=====
Uitgangspunt en doel zijn om afzonderlijke gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn door samenwerking.
Er wordt gesproken over gemeente zijn in de regio. Er kunnen initiatieven komen voor praktische en inhoudelijke onderlinge hulp en er kunnen gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd.
De samenwerking is gericht op onderlinge versterking en niet op reorganiseren en saneren.
Alles moet gericht zijn om gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn. De kerk als geheel is gebaat bij vitale en aantrekkelijke gemeenten.
Op initiatief van de gereformeerde kerk in Ter Aar en de
gemeenteadviseur van de classis Mevr. Beppie van de Waal zijn er zo ook in onze regio SAGE bijeenkomsten gekomen.
De 1e bijeenkomst is gehouden op 6 juni 2011. Daarna zijn er nog verschillende ontmoetingen geweest.
De volgende regiogemeenten zijn er bij betrokken:

– Hervormde gemeente Aarlanderveen – Gereformeerde kerk Aarlanderveen – PKN Rijnsaterwoude
– PKN Leimuiden – Hervormde gemeente Zevenhoven – Gereformeerde kerk Zevenhoven – PKN Nieuwveen – Hervormde gemeente Woubrugge
– Gereformeerde kerk Woubrugge – Gereformeerde kerk Ter Aar en de Hervormde gemeente Ter Aar.

 

Vul een zoekwoord in en druk enter