Agenda:  

  • PERSBERICHT.

1.  Zin in een positieve zomer? 

Een kind dat met grote ogen zit te luisteren naar een Bijbelverhaal. Pubers die bij het kampvuur hun faalangst van zich af praten. Jongeren die je hun dromen toevertrouwen. Een gescheiden vrouw die na de dagsluiting nog even wil doorpraten. Fanatieke tieners die tijdens een volleybal toernooi willen winnen van jouw team. Een campingeigenaar die blij is met het Dabarteam omdat er zo’n positieve sfeer hangt op de camping. Dat is Dabar. Ben jij iemand die komende zomer tijd en aandacht in anderen wil investeren en het tof vinden om dit als een animatieteam met een Missie te doen? Dan is Dabar iets voor jou! Ga naar www.izb.nl/dabar voor meer info en aanmelding.

Tip: Stel zelf een team samen met jongeren vanuit je gemeente! Er worden o.a. nog teams gezocht bij camping Het Berkenven in Vriezenveen, Camping De Grimberghoeve in Wierden, campings De Noord- en De Zuidduinen in Katwijk en camping De Drecht in Leimuiden.

 


 

Toer voor het Goede Doel op 5 juni 

 

De Toer voor het Goede Doel – een fietssponsortocht voor het missionaire werk van de IZB – wordt dit jaar gehouden op zaterdag 5 juni. Start- en finishplek is missionair-diaconaal centrum ‘Het Pand’ in de Indische buurt in Groningen. 

 

De tocht is zo opgezet dat de deelnemers onderweg kennismaken met het missionaire werk van de IZB. Wielrenners komen zo langs Dabar in Termunterzijl of door het dorp Siddeburen, waar de pioniersplek zich presenteert. Wie met de ‘gewone’ fiets of e-bike mee doet krijgt een rondleiding in de kerk van Stedum en bezoek je het museum/atelier van de populaire kunstschilder Henk Helmantel in Westeremden. Wandelaars lopen langs het water en bezoeken het Romaanse kerkje van Dorkwerd.

Fietsers kunnen desgewenst overnachten in de stad Groningen op diverse locaties – gemeenteleden bieden logeerplekken aan.

Heerlijk met de kop in de wind door het Groninger land, het missionaire werk van de IZB (nog beter) leren kennen en in contact komen met andere sportievelingen. Reden genoeg om aan te haken. Er zijn routes voor wielrenners van 100 en 150 kilometer; e-bikers en ‘gewone’ fietsers kunnen een tocht van 50 kilometer afleggen.

Geef je op en laat je sponsoren! Op http://toervoorhetgoededoel.nl is alle info te vinden.

 

‘Vitaal gemeente-zijn’ – terug naar de roots van de kerk

Vlak voor zijn pensionering publiceerde missionair werker Nico Grijzenhout (IZB) uit Veenendaal dit voorjaar het boek ‘Vitaal gemeente-zijn’. Het is de vrucht van een studie naar het nieuwtestamentische gemeenteleven. De grondstelling van het boek is dat de meeste christelijke gemeenten zoals wij die vandaag kennen eigenlijk veraf staan van de oorspronkelijke bedoelingen. ‘De kern van het probleem is dat het gemeenteleven te weinig samenvalt met het gewone dagelijkse leven van de christenen’, schrijft hij in het voorwoord. Er gaapt een kloof tussen de gemeente en het leven van elke dag, daardoor blijft de gemeente ‘een figuur aan de overkant’ en lukt het christenen ook nauwelijks om aansluiting met tijdgenoten te vinden.
‘De hartstocht van Grijzenhout en zijn bevlogenheid voor het evangelie zijn hartverwarmend’, schrijft hoogleraar missiologie Stefan Paas in het voorwoord. Hij beaamt dat ‘de kerk vandaag een herijking nodig heeft en dat we daarvoor eerst en vooral moeten kijken naar hoe de kerk is begonnen’.

De teloorgang van de kerk gaat Nico aan het hart. ‘Het maakt mij rusteloos. Ik vind het ook moeilijk tegenover Jezus Christus’, schrijft hij. ‘Hij is met hart en ziel bij de voortgang van het Evangelie betrokken. Hij heeft zich daarvoor opgeofferd. Het is Zijn levenswerk. De blijdschap over de wereldwijde groei van het aantal christenen dat God liefheeft, heeft het verdriet over het verval dichtbij niet op.’
Meer hier: https://www.kokboekencentrum.nl/boek/vitaal-gemeente-zijn/

*****

2.   ORGAANDONATIE.

Klik hier voor meer informatie!

donor-verzoek-aan-kr-plaats.-op-site-

 

******************************

  •  Regioverslagen.

AGENDA REGIO EN VERSLAGEN.

ATTENTIE!!

Door COVID 19 géén ‘agenda’ c.q. ‘verslagen’!!!

                           AGENDA                                                   

klik op de agenda voor een overzicht                                  klik hierboven voor de jeugd agenda

 

SAGE SAmenwerking GEmeenten
=====
Uitgangspunt en doel zijn om afzonderlijke gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn door samenwerking.
Er wordt gesproken over gemeente zijn in de regio. Er kunnen initiatieven komen voor praktische en inhoudelijke onderlinge hulp en er kunnen gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd.
De samenwerking is gericht op onderlinge versterking en niet op reorganiseren en saneren.
Alles moet gericht zijn om gemeenten te helpen zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gemeente te zijn. De kerk als geheel is gebaat bij vitale en aantrekkelijke gemeenten.
Op initiatief van de gereformeerde kerk in Ter Aar en de
gemeenteadviseur van de classis Mevr. Beppie van de Waal zijn er zo ook in onze regio SAGE bijeenkomsten gekomen.
De 1e bijeenkomst is gehouden op 6 juni 2011. Daarna zijn er nog verschillende ontmoetingen geweest.
De volgende regiogemeenten zijn er bij betrokken:

– Hervormde gemeente Aarlanderveen – Gereformeerde kerk Aarlanderveen – PKN Rijnsaterwoude
– PKN Leimuiden – Hervormde gemeente Zevenhoven – Gereformeerde kerk Zevenhoven – PKN Nieuwveen – Hervormde gemeente Woubrugge
– Gereformeerde kerk Woubrugge – Gereformeerde kerk Ter Aar en de Hervormde gemeente Ter Aar.

 

Vul een zoekwoord in en druk enter