Kerstmarkt en kadoshop van Vrijdag 15 -en Zaterdag 16 november!!

Kerst –en kadomarkt 15 –en 16 november.

Wat is er een gezwoeg vooraf gegaan aan deze markt. Vooraf was n.l. besloten dat de markt niet alleen op de zaterdag maar nu ook op de vrijdagavond te houden. Op zich geen probleem maar ware het niet  dat de ruimte in de ‘de Ark, door andere activiteiten, voor het ‘aankleden’, niet eerder beschikbaar was dan vrijdagmorgen!!! Ga er maar aan staan. Maar met man en macht is er aan gewerkt om, zoals aan de bladen gemeld, ’s avonds 6 uur open te gaan. Het is gelukt maar wel met de nodige zweetdruppeltjes.

Komende over het bruggetje naar ‘de Ark’ straalde je de gezellige sfeer al tegemoet. Leuke uitstalling, verlichting en een brandende vuur

korf zorgden daar voor. Maar ook eenmaal binnen gekomen kwam je ogen te kort. Een sfeervolle entourage was er gecreëerd. Één en al schittering en kleur. Veroorzaakt door een grote diversiteit aan artikelen w.o. kunstbomen, kerstballen, kaarsen, kerstkaarten maar ook curiosa, speelgoed, snuisterijen! Eigenlijk te veel om op te noemen.    

Zowel op de vrijdagavond als de zaterdag  heeft men over belangstelling geen klagen gehad. Niet alleen vanuit de gemeente maar ook vanuit de regio. Dat het leuk en gezellig was bleek ook wel uit de interesse voor de ‘koffiehoek’. Het was heel moeilijk een plaatsje te veroveren. Velen lieten zich daar, in de sfeervolle hoek, verwennen met een kopje koffie of thee met daarbij ruime keuze uit de vermaarde eigen gebak of de heerlijke erwtensoep met brood en worst!

Ook dit keer kan weer worden teruggezien op een geslaagd evenement. Zeker  financieel gezien was het een succes. Na het opmaken van de balans aan het einde van deze zware dagen bleek het mooie bedrag van

 € 1235,15 te zijn ontvangen!!

Met deze activiteit werd het seizoen 2019 afgesloten. In deze periode is er door Karel en zijn medewerkers heel veel werk verricht. Werk, wat men zich niet zo gauw realiseert zoals: ‘het vaak ophalen van de goederen en het sorteren daarvan. Opzetten van de kramen, het inruimen –en weer opruimen van de kramen – en de overgebleven spullen. Of dat al nog niet genoeg was moest ook dit jaar de opslag bij tante An (De boerderij van mw. Cats aan de Aardamseweg) worden leeggehaald. Dat betekende dat niet alles mee kon naar de nieuwe (kleinere) locatie. Dus sorteren, delen weggooien en de overgebleven artikelen overbrengen naar de nieuwe locatie. Om er zó voor te zorgen dat zij er het komende seizoen weer klaar voor zijn!

Dit alles is voor een belangrijk deel neer gekomen op de schouders van Karel Snijders. Hulde!!!

Maar daarbij mogen wij ook het kosters echtpaar, Magda –en Arie Cats, niet vergeten!! Zij stonden ook dit seizoen weer overal klaar voor. Niets was te veel. Fijn dat jullie dit allemaal mogelijk maakten.

Wat heeft dit seizoen, met al die inspanning nu in totaal opgebracht?

De eerder genoemde inspanningen zijn wel beloond. In totaal is een prachtige bedrag ontvangen t.w.:

Ruim  €  14.930,– !!

Dit ter besteding aan onderhoud van ons kerkgebouw en door de commissie nog nader te bepalen goede doelen! (In de volgende uitgave daar meer over)

Al diegene die hieraan hun medewerking hebben verleend, proficiat en hartelijk bedankt. Klasse!!

 

–oo0oo–

 

Zaterdag 14 september was er de laatste ‘SPULLETJESMARKT’  van dit seizoen. En heeft het mooie bedrag van

€ 1682,–

 

opgebracht!!

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 31 augustus 2019. 

Deze zaterdag was het de voorlaatste ‘Spulletjesmarkt’ van dit seizoen, binnen -en rondom ‘de Ark’! Mede door het prachtige weer was het weer een spektakel. Men had flink uitgepakt er was een grote verscheidenheid aan artikelen zowel in – als rondom ‘de Ark’, zoals: Curiosa – speelgoed – allerlei gebruiksartikelen – gereedschap – elektronica – keramiek – landkaarten – leuke zelfgemaakte kaarten – boeken (op allerlei gebied) – LP ’s , CD ’s etc.. Met als grote blikvanger ‘een ouderwetse elektrische  wasmachine – een houtenkuip met wringer en voorzien van een koperen naamplaatje – MOEDERS WENS’. Echt uit grootmoederstijd! Een prachtexemplaar wat bij velen weer gemengde gevoelens naar ‘vroeger’ opriep.     

Voor deze markt was, zeker in de ochtend, erg veel belangstelling w.o. veel passanten die, waarschijnlijk aangetrokken door het zonnetje, dat strak aan de hemel stond, maar zeker ook door de duidelijk aankondiging ‘SPULLETJESMARKT’ aan de zijgevel van ‘de Ark’, en zó een kijkje kwamen nemen. Het was voor hen daardoor soms moeilijk om, dichtbij de plaats van ‘het delict’, een parkeerplaatsje te vinden en moest er een stukje gelopen worden. Maar dat mocht de pret niet drukken het werd ruimschoots gecompenseerd met het ‘ gezellig gebeuren’.

Op zaterdag 17 augustus had de ‘Spulletjesmarkt’ al voor een noviteit gezorgd: PANNENKOEKEN!!! Maar naast de pannenkoeken was er deze dag wederom iets nieuws te melden: BLOEMBOLLEN!!! Deskundig werden belangstellenden geïnformeerd ‘hoe’ men met de bol moet omgaan, ‘wanneer’ het beste tijdstip is de bollen te poten –en ‘welke soort’ het beste geschikt is voor je tuin!

In de befaamde ‘Koffiehoek’ was het nu dus ook mogelijk, naast het gebruikelijke kopje koffie/ thee met gebak, een ter plekke bereidde ‘oer Hollandsche pannenkoek’ te nuttigen! Dit viel kennelijk in goede smaak. De ‘vraag’ was n.l. groot en de reacties zeer positief. Dus een goede actie!!

Naast de gezelligheid werd er ook behoorlijk ‘handel’ gedreven. Gedurende het gehele verloop van deze dag zag je mensen rondkijken en snuffelen om te zien of er iets van hun gading te vinden was en …. ná korte of langere tijd zag je hen het terrein met een voldaan gevoel weer verlaten met b.v. een kast (je) – een klok – of e.o.a. artikel. Zo heeft ook de e.g. wasmachine een nieuwe – en enthousiaste eigenaar gevonden en komt in de wasruimte van een kampeerterrein (Doelgroep 50 -70 jaar) te staan!!!

Jammer was het wel dat in de namiddag de belangstelling wat minder werd maar er moet altijd wat te wensen overblijven. Toch was de organisatie over het verloop van deze dag niet ontevreden. Aan het einde van de dag mochten zij namelijk het mooie bedrag van ruim

€ 1.471,–

noteren!!

Dit brengt voor dit seizoen het totaal op een prachtige tussenstand van:   ruim € 12000,– !!  

 

Zaterdag 14 september is de laatste ‘SPULLETJESMARKT’ in deze uitvoering van dit seizoen. Dus een laatste kans om deze gezellige markt te bezoeken !!

 

Ter info:

In december is er weer de Kerstmarkt in ‘de Ark’. 

 

(Nadere informatie kunt u lezen in het kerkblad)

 

Spulletjesmarkt 17 augustus 2019. 

De weersverwachting voor deze dag was niet hoog gespannen. Door ‘ Buienradar ‘  was 90% regen voorspeld!! De organisatie had naar bleek, zich ‘wat het buitengebeuren betreft’ goed ingedekt. Zo waren  de kramen met de ‘zelfgemaakte kaarten’ en ‘de lappenstof’ in ‘de Ark’ ondergebracht, naast de afdeling ‘boeken –CD’s etc.. ‘Het was daar nu wel dringen geblazen, om het aantal nog beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk te verdelen. En  daarnaast, niet onbelangrijk, moest er wel voldoende ruimte overblijven om de bezoekers toe te laten en het geheel wat overzichtelijk te houden. Maar zoals altijd: “er gaan veel makke schapen in een hok”. Met de nodige inspanning, was men er goed in geslaagd.

Achteraf zijn de voorspellingen (gelukkig) niet zo ‘desastreus’ geweest. Af –en toe viel er een licht miezerregentje maar daar hebben  de bezoekers, meer dan verwacht, zich niet door af laten schrikken. Het was zelfs soms moeilijk om, dichtbij de plaats van ‘het delict’, een parkeerplaatsje te vinden. Maar al met al was het weer ‘een gezellig gebeuren’.

De ‘Spulletjesmarkt’ had ook dit keer voor een noviteit gezorgd: PANNENKOEKEN!!!

In de befaamde ‘Koffiehoek’ was het nu ook mogelijk, naast het gebruikelijke kopje koffie/ thee met een gebak, een ter plekke bereidde ‘oer Hollandsche pannenkoek’ te nuttigen! Dit viel kennelijk in goede smaak. De ‘vraag’ was n.l. groot en de reacties zeer positief. Dus een goede actie!!

Er werd, naast de gezelligheid, ook aardig ‘handel’ gedreven. Een ieder liep er gedurende het verloop van deze dag, met een tevreden gevoel rond en verliet ná korte of langere tijd zo te zien voldaan het terrein met b.v. een kast (je) – een klok – of e.o.a. attribuut.

Jammer was het wel dat kort in de namiddag een fikse regenbui hier verandering in bracht. Toch was de organisatie over het verloop van deze dag niet geheel ontevreden. Aan het einde van de dag mochten zij het mooie bedrag van

 

€ 1.290,–

 

noteren!!

 

Nog even ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt nog eens te bezoeken. De koffie, met gebak en- of pannenkoeken, staat altijd klaar en……misschien is er ook nog wat leuks te vinden! Je weet het maar nooit.

 

Graag tot ziens op zaterdag 31 augustus of 14 september a.s..

 

De eindopbrengst is, zoals u weet,  voor ‘onderhoud van het kerkgebouw’ en voor ‘diverse goede doelen’.

 

Attentie:

Mogelijk zal dit het laatste seizoen zijn. Reden: het team van medewerkers raakt aardig ‘gedateerd’ en waarvan voor enkele de ‘houdbaarheidsdatum’ nadert. Ook komt er wel erg veel werk op de schouders van Karel neer, die ook niet meer één van de jongsten is.  Het zou dan ook bijzonder prettig zijn als er enige ‘verjonging’ bij zou komen. Mocht je er iets voor voelen? Weet je welkom. Dan is er nog de prangende vraag: “kan men ook het komende seizoen nog over de opslagruimte aan de Aardamseweg beschikken”?

Mocht iemand hiervoor een oplossing weten dan graag even contact opnemen met Karel Snijders (telf. 603043)

 

De data voor het komende seizoen, rondom ‘de Ark’, zijn:

31 augustus – 14 september.

 

*****

 

(De netto opbrengst voor de Spulletjesmarkt op 3 augustus heeft  € 1087,25  opgebracht !!!)

 

–oo0oo–

 

De markt van 20 juli heeft  € 817,-  opgebracht!!!

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 6 juli 2019. 

Na twee dagen ‘buffelen’, gelukkig onder gunstige weersomstandigheden was men er zaterdag 6 juni weer helemaal klaar voor om haar bezoekers te ontvangen. Alles stond er weer piekfijn bij en het weer werkte ook deze zaterdag mee, zeker in de ochtend maakte een schraal zonnetje het ‘feest’ compleet. Maar tegen de verwachting in was het bezoekers aantal wat minder dan te doen gebruikelijk. De handel was wat ‘flauw’. Doorgaans namelijk was de toeloop in de morgen  groter dan in de middag. De vlieger ging helaas dit maal niet op. Dit werd gelukkig in de middag wel wat gecompenseerd. Toch was men over het geheel niet ontevreden. De organisatie mocht aan het einde een mooi bedrag aan inkomsten noteren t.w.:

                                                                              € 978,–

Jammer was het dat op nagenoeg het einde van deze marktdag een licht regen buitje de pret een beetje heeft bedorven. In allerijl moesten n.l. de buiten uitgestalde spullen droog ondergebracht worden. Maar ja ook dat hoort er bij.        

 

Nog even ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt nog eens te bezoeken. De koffie staat altijd klaar en……misschien is er toch wat leuks te vinden. Je weet het maar nooit. Graag tot ziens op één of meerdere van de onder genoemde data.

 

De eindopbrengst is, zoals u weet,  voor ‘onderhoud van het kerkgebouw’ en voor ‘diverse goede doelen’.

 

Attentie:

Mogelijk zal dit het laatste seizoen zijn. Reden: het team van medewerkers raakt aardig ‘gedateerd’ en waarvan voor enkele de ‘houdbaarheidsdatum’ nadert. Ook komt er wel erg veel werk op de schouders van Karel neer, die ook niet meer één van de jongsten is.  Het zou dan ook bijzonder prettig zijn als er enige ‘verjonging’ bij zou komen. Mocht je er iets voor voelen? Weet je welkom. Dan is er nog de prangende vraag: “kan men ook het komende seizoen nog over de opslagruimte aan de Aardamseweg beschikken”?

Mocht iemand hiervoor een oplossing weten dan graag even contact opnemen met Karel Snijders (telf. 603043)

 

De data voor het komende seizoen, rondom ‘de Ark’, zijn:

20 juli – 3 augustus – 17 augustus – 31 augustus – 14 september.

 

*****

 

 Ter info: de spulletjesmarkt van 22 juni heeft een bedrag van  € 1333,35  opgebracht!!

 

Regelmatig is er nieuwe aanvoer van diverse producten op allerlei gebied. Er is altijd een grote verscheidenheid aan prachtige artikelen. Ongetwijfeld zal er ook dit keer iets voor u/jou bij zijn . Dus……altijd waardevol om een kijkje te komen nemen!

 

                   –oo0oo–

Spulletjesmarkt 22 juni 2019. 

 

Een stralend zonnetje aan de hemel, zich af –en toe verschuilend achter een wolk, bracht deze dag een aangename temperatuur teweeg. Dit in schrille tegenstelling tot de voorgaande markt toen de harde wind, afgewisseld met fikse regenbuien, medewerkers en bezoekers partte  speelden.   

Wat is het dan fijn om onder deze e.g. omstandigheden van ‘een heerlijk zonnetje’ zorgeloos en zonder ergernis (van nattigheid) zo’n gezellige markt te bezoeken. Alles rustig kunnen bekijken, zonder enige druk. Lekker ‘neuzen’. Hier – en daar een praatje maken, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of thee. Eventueel aangevuld met een heerlijk stukje taart, gebakken door de nodige vrijwilligers. Iets mooiers is op de vrije zaterdag is eigenlijk niet denkbaar.    

Met die gedachten waren waarschijnlijk veel mensen van huis gegaan. Want zeker in de ochtend was het rondom ‘de Ark’ een levendige boel. Mensen van uit Ter Aar, maar ook veel passanten! Deze l.g. mogelijk aangetrokken door de in het oog springende opstelling van de markt. Een prachtige locatie. Als argeloze passant kan je de markt dan ook  bijna niet passeren zonder je nieuwsgierigheid te bedwingen.

Dit alles heeft de organisatie gelukkig geen windeieren gelegd. Aan het einde van deze mooie maar, voor de medewerkers, vermoeiende dag mocht men het mooie bedrag noteren van

€ 1333,35  !!!

Waardoor het totaal voor dit seizoen op een prachtige tussenstand komt van:   ruim € 6100,– !!  

Proficiat!!!

 

*****

 

Spulletjesmarkt 8 juni 2019. 

Het weer heeft de organisatie dit keer niet mee gezeten. De hevige wind met de nodige regenbuien had s’nachts al flink huisgehouden. Een gevelde boom, in het aangrenzende grasveld achter ‘de Ark’, was daar het symbool van. Daags ervoor heeft men, onder moeilijke omstandigheden, al getracht de kramen op te zetten maar , ná de verontruste berichten op ‘Buienradar’ werd besloten: de ‘Spulletjesmarkt’ wél door te laten gaan maar…. in afgeslankte vorm’! Inhoudende: “ géén kramen, en uitgestalde waren, aan de voorkant van ‘de Ark’“.

De markt was nu wel wat kleiner maar niet ongezellig. De wind, duidelijk aanwezig, gierde daarbij de gehele dag door de bomen. Toch ondanks de hevige wind en de optredende regenbuien was er redelijk wat belangstelling. Het geheel had dan ook iets bijzonders. Het was: ‘kijken, bieden, kopen en —– tussen dit alles door ‘schuilen voor de regen, afgewisseld met een flits van een zonnetje die vervolgens weer water ging halen’. Heel apart. Voor

 diverse medewerkers zal dit een bijzondere dag blijven en zeker niet licht vergeten zal worden.

Gezien de gehele situatie van deze dag werd er toch nog een verdienstelijk bedrag bijeen gebracht en wel:

                                                                              € 542,50 !!!!

Waardoor het totaal voor dit seizoen op een prachtige tussenstand komt van:   ruim € 5000,– !!  

Dit dankzij de tomeloze inzet van Karel Snijders en zijn medewerkers.

Waar zouden wij zijn zonder die vrijwilligers?     

Daar mogen we best trots op zijn!

Ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt nog eens te bezoeken. De koffie staat altijd klaar en……misschien is er toch wat leuks te vinden. Je weet het maar nooit. Graag tot ziens op één of meerdere van de ondergenoemde data.

Maar …..  mogelijk kan dit het laatste seizoen zijn???

 Reden:

het team van medewerkers raakt aardig ‘gedateerd’ en waarvan voor enkele de ‘houdbaarheidsdatum’ nadert. Ook komt er wel erg veel werk op de schouders van Karel neer, die ook niet meer één van de jongsten is.  Het zou dan ook bijzonder prettig zijn als er enige ‘verjonging’ bij zou komen. Mocht je er iets voor voelen? Weet je welkom. Dan is er nog de prangende vraag: “kan men ook het komende seizoen nog over de opslagruimte aan de Aardamseweg beschikken”? Mocht iemand hiervoor een oplossing weten dan graag even contact opnemen met Karel Snijders (telf. 603043)

HELP A.U.B!

 *****

 

Spulletjesmarkt 25 mei 2019. 

Deze zaterdag werd voor de derde maal, dit seizoen, de ‘Snuffelmarkt’ gehouden. De weersvoorspellingen waren niet bijzonder gunstig maar gelukkig voor de organisatie mondde ook deze dag weer uit in een mooie zonnige dag. Niet alleen werd deze dag naar de weersomstandigheden uitgekeken maar ook naar ‘de verwachting van het aantal bezoekers’. Zou er vandaag wel genoeg belangstelling zijn? Reden en  niet ongegrond, was het grote aantal activiteiten in de regio. Met als grootste concurrent de ‘Kofferbak’ verkoop op het Lindeplein in Ter Aar.                                                                                                      Inderdaad was dit in het begin duidelijk merkbaar. De belangstelling was minder dan voorgaande keren. Gelukkig veranderde dat in de middag.

Zo kon de opkomende gedachte “dat al de geleverde inspanningen voor niets is geweest “  naar de achtergrond worden geschoven.  Gelukkig maar want ook nu weer was het geheel groots en fraai aangepakt. Een uitgebreid assortiment w.o. een afdeling ‘stoffen’ waarvoor, hoe kan het anders, veel vrouwelijk belangstelling was.  Ook de kraam met ‘biologische hoek’  was dit maal ruim voorzien van producten en had over belangstelling niet te klagen.

Opmerkelijk was dat ook veel passanten, bij het zien van de markt, de moeite namen  om even van hun fiets – of uit de auto te stappen en zó even een kijkje kwamen nemen. Veelal bleef het niet bij kijken maar werd er ook wat gekocht. Al was het soms moeilijk het gekochte mee te nemen. Met name de wielrenners hadden dat probleem. Zij zochten de gezelligheid maar op van de ‘Koffiehoek’ om zo wat uit te rusten en weer op krachten te komen voor het vervolg van de reis. De dames van de bediening hadden het er druk mee want de koffie was niet aan te slepen.

Al met al was ook deze dag weer een dag waar, ondanks de geleverde inspanningen,  met een tevreden gevoel op terug gekeken kan worden. Er werd namelijk deze dag voor een totaal bedrag van  

 

    € 1127,45  verhandeld!!!

 

Dat brengt voor dit seizoen de tussenstand op ruim € 4500,– !! Een prachtig resultaat.                                         Dit dankzij de tomeloze inzet van Karel Snijders en zijn medewerkers.

Waar zouden wij zijn zonder die vrijwilligers?

Daar mogen we trots op zijn.

 

Ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt eens te bezoeken. De koffie staat altijd klaar en……misschien is er toch wat leuks te vinden. Je weet het maar nooit. Graag tot ziens op één of meerdere van de eerder genoemde data.

 

 

*****

 

Spulletjesmarkt 11 mei 2019. 

 

Ook aan deze markt zijn weer vooraf weer de nodige inspanningen geleverd maar zaterdag 11 mei stonden om 9.30 uur de kramen overeind en alles breed uitgestald, in een schraalzonnetje en een koude Noord – Oostenwind, te wachten op de bezoekers.

De keuze in en rondom Ter Aar, in activiteiten, was voor deze dag groot. In Ter Aar een grote Braderie op het Lindeplein en in de regio was er ook het nodige te doen. Maar de commissie van de ‘Snuffelmarkt’  had haar werk goed gedaan door, via de regionale bladen, de nodige ruchtbaarheid aan haar activiteit te geven. Dat dit een positief effect heeft opgeleverd bleek wel uit het aantal bezoekers die de weg naar deze markt wisten te vinden, zowel in de ochtend als in de middag. Daarnaast was het voor de medewerkers leuk, van de bezoekers, te vernemen dat ‘het bezoeken van de ‘Snuffelmarkt’ leuker en gezelliger was dan daar op de plaatselijke ‘Braderie’! Het was dan ook erg gezellig. In de luwte van de kramen en het heerlijke zonnetje was het lekker ‘snuffelen en keuvelen’. Er was een groot aanbod van verschillende artikelen en werd er leuk ‘gehandeld’. Zo ook in de biologische hoek. Ook die kwam wat meer tot bloei. Het aanbod van biologische producten was, door de hogere temperaturen van de laatste dagen, toegenomen in vergelijk met het aanbod van de vooraf gaande keren.

Al met al heeft deze dag de commissie geen windeieren gelegd en werd er weer een prachtig bedrag geïncasseerd t.w.:

 

                                                           € 1104,25

 

Gezien dit resultaat kan men ook nu weer terugzien op een geslaagde dag en was er toch een gevoel van ‘Loon naar werken’.

 

*****

 

Spulletjesmarkt 27 april 2019. 

 

De weersvoorspellingen voor deze dag (Koningsdag) waren bijzonder slecht. Zeker voor het Westelijk deel van ons land. Regen, harde wind en mogelijk …..hagel!!! Niet erg aanlokkelijk voor het bezoeken van ‘markten’.

De wolken vlogen deze ochtend inderdaad met een sneltreinvaart door het luchtruim met af en toe een stukje blauw maar… het eerste uur bleef het gelukkig droog. Echter gedurende diverse dagdelen werd de kwaliteit van de kramen getest op haar kwaliteiten. De vrij stevige wind, afgewisseld met soms fikse regenbuien, rukte en trok aan het tentmateriaal. Gelukkig bleven de kramen, en niet onbelangrijk ‘de koopwaar’, in takt en mocht men zich toch gedurende gehele dag verheugen op een redelijk aantal bezoekers. Dit gezien de opbrengst t.w.:

 

                                                           € 780,– 

 

Het spreekt vanzelf dat men met dit resultaat toch uiterst tevreden was. Het geeft een ieder van de medewerkers, ondanks de geleden kou, toch een goed gevoel voor ál de geleverde inspanningen.

 

*****

 

Spulletjesmarkt 13 april 2019. 

 

Eindelijk! De eerste spulletjesmarkt van dit seizoen is op deze dag weer van start gegaan. Dit keer onder wat minder gunstige omstandigheden, maar ook door verdrietige omstandigheden bij de familie Snijders. Niettemin was men er toch in geslaagd een groot deel van de kramen op te zetten. Het geheel niet zo uitgebreid als wat de regelmatige bezoeker gewend was. Dit door overmacht maar ook door de weersverwachting voor deze dag. De voorspellingen waren erg slecht. De temperatuur zou erg laag zijn, hagel –en sneeuwbuien kon men verwachten. Geen prettig vooruitzicht. Maar alles viel gelukkig mee. Wel een koude Noord- Oostenwind maar…. een strak blauwe hemel! Wat het geheel toch een gezellig aanzien gaf.

Dit keer, vanwege de vermelde verwachtingen –en omstandigheden, geen uitstalling vóór het gebouw van ‘de Ark’, maar wel een fraaie ‘Paasuitstalling’ en ‘zelfgemaakte kaarten’ binnen. Maar achter ‘de Ark’ was de opstelling als vanouds alles weer overzichtelijk uitgestald en gezellig ingericht. De ‘Koffiehoek’  was wél veranderd. Daar is in de winterperiode over nagedacht. Deze ruimte was vergroot en verplaatst waardoor de afdeling ‘Kleding’ beter bereikbaar werd.

Gezien de toeloop hebben velen naar deze dag uitgekeken. Het was n.l. boven verwachting erg druk en daardoor héél gezellig. Niet alleen ‘de standhouders’ hadden het druk maar de bediening in de ‘Koffiehoek’ zij maakten, waarschijnlijk ook door het koude weer, overuren. De kannen met koffie waren niet aan te slepen.

Dat deze dag toch een succes bleek te zijn werd duidelijk aan het eind van de middag. Toen mocht de organisatie aan inkomsten een bedrag noteren groot

                                                            1154,–  !!!!!

Het spreekt vanzelf dat men met dit resultaat uiterst tevreden was. Het geeft een ieder van de medewerkers een goed gevoel voor ál de, op deze dag, geleverde inspanningen en niet te vergeten ook voor al die voorbereidende werkzaamheden.

 

Vul een zoekwoord in en druk enter