PaasChallenge 2021

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Wat?

De PaasChallenge is een coronaproof QR-codewandelspel waarbij deelnemers in kleine groepjes afhankelijk van de actuele coronamaatregelen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Als deelnemer aan het spel ben je een ‘tegenstander’ van Jezus. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Je volgt een route langs 9 locaties waar QR-codes hangen. Deze scan je met jouw telefoon en je krijgt informatie over de plek en een opdracht die je uitvoert. Het spel duurt 1 tot 1,5 uur.

Voor wie?

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Ook mensen van buiten de kerk zijn welkom. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

Wanneer?

Voor de jeugd van de Crosspro-clubs van onze kerken wordt het spel op vrijdag 26 maart gespeeld. Zij krijgen via de leiding informatie over de avond. Uiteraard zorgen we ervoor dat iedereen voor de avondklok weer thuis is.

Voor andere gemeenteleden en geïnteresseerden is het mogelijk om het spel te spelen op zaterdag 27 maart tussen 10:00 en 19:00 uur. 19:00 is de laatste starttijd, zodat iedereen voor de avondklok binnen kan zijn. We gebruiken tijdslots, zodat de deelnemers in hun eigen tweetal of gezin kunnen blijven lopen.

Aanmelden?

Aanmelden voor zaterdag 27 maart kan bij Cora de Hoogd, per e-mail Cora@technofarm.nl of telefonisch 06-45693329. Zij zal een tijdslot aangeven. Per e-mail ontvang je daarna de informatie voor het spel.

Speel je ook mee?

Samenwerking van Hervormde Gemeente Ter Aar en Protestantse Gemeente De Aarkerk