Hoe was: Kado – en Kerstmarkt zaterdag 17 nov. en 7-en 8 december?

Zaterdag 17 november. Al dagen van te voren was dit evenement , in ‘de Ark’, aangekondigd via de regiobladen en (duidelijk) zichtbaar op de locatie. Speciaal georganiseerd voor het komende Sinterklaasfeest – en Kerstdagen om zó voor een schappelijke prijsje een leuk cadeau te kunnen kopen.

Dat de eerder genoemde berichtgevingen gewerkt hebben bleek wel bij aanvang. Want reeds ruim voor het officiële  openingstijd kwamen de eerste bezoekers Dit ondanks het gure –en koude najaarsweer.

 

Zodra je het terrein van ‘de Ark’ betrad kwam je al een gezellige sfeer tegemoet. Veroorzaakt door leuk verlichte kramen, voorzien van fraai uitgestalde producten w.o. een heuse knielbank. Verder curiosa en andere leuke artikelen. De brandende houtkorf maakte het geheel compleet.

 

Binnengekomen waande je je compleet in een andere wereld.’ De Ark’ had werkelijk een gedaante wisseling ondergaan. De anders ietwat steriele ruimte was veranderd in een bijzonder fraaie en sfeervolle ruimte waarin een grote hoeveelheid aan spullen w.o. kerstbomen –en aanverwante artikelen, speelgoed, fijn glas –en aardewerk uitgestald waren.  

 

Gedurende de hele dag had men over belangstelling niet te klagen. Dit ondanks de intocht van Sinterklaas! Zelfs mensen van buiten de regio (Oegstgeest / Den Haag) waren op deze activiteit afgekomen en vermelden dat zij speciaal hier naar toe gekomen waren omdat het hier altijd zo gezellig en gemoedelijk ‘winkelen’ was.

Dat het er gezellig was bleek ook wel in de ‘koffiehoek’. De stoelen waren veelal bezet. Maar was er een plaatsje vrij dan was het fijn om daar even te kunnen uitrusten van het shoppen en lekker genieten van een kopje koffie, thee of limonade eventueel aan te vullen met een stukje zelf gebakken taart of cake om zó de verloren calorieën, van het shoppen, weer aan te vullen. Maar eenmaal uitgerust namen diverse mensen de draad weer op en maakten weer ‘een rondje’.

 

Gezien het grote aanbod artikelen was het denkelijk voor een ieder moeilijk om deze ambiance te verlaten zonder iets gekocht te hebben. Dat was ondenkbaar. Maar…. mocht men werkelijk niets gevonden hebben dan was er nog een andere mogelijkheid n.l. ‘een emmertje biest te kopen!!! Dit uiteraard voor de liefhebbers.

 

Dat er veel belangstelling was dat is natuurlijk fijn maar belangrijker ‘heeft men ook wat besteed?’ Dank zij de geleverde inspanningen van de vrijwilligers, om alles zo sfeer vol in te richten en de spullen te verkopen, heeft dit alles weer tot een prachtig resultaat geleid t.w.: 

                                                                                                                                                              € 933,– 

                 Proficiat!!

Als laatste activiteit van dit seizoen stond de overdekte Kerstmarkt in ‘Het Zwaluwnest’ op het programma en werd gehouden op vrijdag 7 – en zaterdag 8 december j.l.. Deze gezellige Kerstmarkt werd beide dagen goed bezocht dit ondanks het regenachtige weer op de vrijdag.

In deze mooie ambiance waar alle ruimtes omgetoverd waren in een gezellige, warme kerstsfeer maakte Karel met zijn mensen deel uit van een groter geheel. Maar ook hiervan kan men terugzien op een geslaagde missie. Want aan het einde van deze mooie maar vermoeide dagen mocht het mooie bedrag van

 

€ 740,–  (Bijna € 150,– meer dan verleden jaar!!)

 

toegevoegd worden aan het grote totaal. En dat betekend dat er dit seizoen ruim 

€ 16.000,– 

bijeen gebracht is!!!!

Een mooi resultaat en de beloning van hééél veel inspanningen die geleverd zijn door Karel Snijders en de nodige vrijwilligers maar ook mede ons kostersechtpaar Magda en Arie Cats.

Voor dit alles geldt maar één woord: 

FANTASTISCH!!! 

Ook dit bedrag wordt weer bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen van de Herv. Gem. Ter Aar, maar ook voor diverse goede doelen w.o.: ‘Open Doors’. 

Ter informatie:

inmiddels zijn er donatie gedaan en wel aan de volgende ‘doelen’:

  • Open Doors                                           € 2000,–
  • Stichting voor Hulp honden          € 1000,–
  • E.O. (Metterdaad)                            € 1000,–    (Kinderproject in Afrika)
  • Ipse ‘de Brugge’                                € 1000,–     ( Voor aanschaf speciale fiets)
  • Hervormde Gemeente Ter Aar    € 10.000,–            (Voor onderhoud gebouwen)

 

 

Wilt u / jij meer foto’s bekijken van de Spulletjesmarkten en de ‘Kerstmarkt – Cadeau shop ?

Kijk dan even op de site onder:   ‘Foto’s’

Vul een zoekwoord in en druk enter