Zaterdag 4 september was de laatste ‘Spulletjesmarkt’ van dit seizoen!

De laatste ‘Spulletjesmarkt’  van dit seizoen  was op: ZATERDAG 4 september 2021!!

Wat een prachtige afsluiting van dit seizoen was de ‘Spulletjesmarkt’ van zaterdag 4 september. De dag begon, tegen de verwachting in, met een grauw wolkendek en een koude Noordenwind. Maar, halverwege de ochtend brak toch de zon door, verdwenen de eerder genoemde spelbrekers, en kwam een groot deel van het perceel in een heerlijk zonnetje te staan.

Wat deze markt zo uniek maakt is in de eerste plaats dat deze activiteit plaats vindt op een ‘Schiereiland’, in feite alleen toegankelijk via het leuke ‘witte bruggetje’. Daarnaast ‘de opzet’. Een vijftal kramen met o.a.: antiek, curiosa, speelgoed etc.  waren gepositioneerd tegen ‘de Ark’ – en de zijmuur van de Pastorie. Waarna vervolgens de goederen op ‘speelse wijze’ op het daarvoor liggende terrein  werden gepresenteerd. Waardoor ‘rondlopen’, mogelijk was om zó alles goed te bekijken. En de rest? De ‘sfeer’! Want gelijk bij het betreden van het e.g.  bruggetje, met uitgestalde ‘koopwaar’, werd je ontvangen met gezellige muziek. Klanken van Hollandse liederen klonken op een aangename wijze over het terrein.

 

Dat ook deze dag de mensen uit de regio de markt weer wisten te vinden was duidelijk want ook nu had men over belangstelling niet te klagen. De organisatie had zich wederom van haar goede kant te laten zien. Er was, naast de e.g. producten range, waar goede zaken werden gedaan, weer een ruim aanbod aan ‘groentes’ en via van de familie Spelt uit Nieuwveen verkregen ‘biest’.  Voor beiden bleek er veel ‘vraag’ te zijn. Zo ook voor de koffie en de pannenkoeken. Dit waarschijnlijk dorstig en/of hongerig geworden door de vermoeidheid of de behoefte even wat sociale contacten te leggen? Wie zal het zeggen.

 

Het kon niet uitblijven, gezien de drukte deze dag, dat het een recordomzet moest worden. Dat bleek ook wel toen de diverse ‘standhouders’ hun inkomsten bekend maakten. Het mooie bedrag van € 1468,30 werd met applaus ontvangen.

In totaal is er nu, in de periode van april t/m 4 september, bijeen gebracht het fantastische bedrag van

 

€ 9552,57 !!!

 

Een positieve ontwikkeling, dit prachtige bedrag, gezien de opinie bij de aanvang in april. Toen was men nog niet zo positief gestemd i.v.m. de Corona ontwikkelingen. Maar gelukkig is alles meegevallen.

Een ‘smetje’ op deze vreugde was wel de ongelukkige val, op zaterdag 21 augustus, van één van de trouwste medewerksters en mede initiatiefneemster, Iet Verkleij – Snijders. Zij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd een heupfractuur vastgesteld en werd nagenoeg direct geopereerd. Is nu revaliderende in ‘de Brug’ en hoopt binnenkort weer in haar vertrouwde omgeving terug te keren.

 

Complementen mogen uitgaan naar al die vrijwilligers die, in deze periode, steevast elke 14-dagen present waren om de kraam in te richten, met veel enthousiasme de goederen aan ‘de man’ te brengen en, dat is minder leuk, na afloop de boel weer op te ruimen.

Daarnaast ook de complementen naar ons kosters echtpaar, Magda en Arie Cats. Zij stelden, in goed overleg met de Kerkrentmeesters, de ruimtes beschikbaar. Zorgden er voor dat het de vrijwilligers aan niets ontbrak en voor allerlei ‘hand –en spandiensten’. Alles was bij hen mogelijk, niets was te veel, “mits uitvoerbaar” aldus Magda.

Maar in bijzonder een complement aan Karel Snijders als DE grote ‘Stille’ kracht achter dit hele gebeuren. Voor zijn tomeloze inzet.

Het telkens ‘voorbereiden, opbouwen, het leiden op de marktdag, het afbreken, opbergen, sorteren’. Fantastisch!

 

Nu breekt er een periode van betrekkelijke rust aan maar……. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat, afhankelijk hoe het COVID 19 – virus zich ontwikkelt, in de kerstperiode in z.g. KERST- FAIR te houden. Meer berichten daarover t.z.t. in het kerkblad en op de website.

 

Attentie:

Meer foto’s over de gehouden spulletjesmarkten zijn te zien op de website (FOTO’S)

 

*****

SPULLETJESMARKT zaterdag 21 augustus 2021.        

Wat was het, meteorologisch gezien, zaterdag 21augustus weer een mooie dag. De één na laatste ‘Spulletjesmarkt’ van dit seizoen en  het beloofde, gezien het weer,  een succesvolle dag te worden. Alles was er klaar voor de bezoekers te verwelkomen. Maar de organisatie kreeg al vroeg in de morgen een behoorlijke tegenslag te verwerken. Één van de trouwste medewerksters en mede initiatiefneemster, Iet Verkleij – Snijders kwam heel ongelukkig ten val en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd een heupfractuur vastgesteld.

Dit gaf een behoorlijke domper bij de overige vrijwilligers. Maar ook onder deze druk bleef Karel zijn mannetje te staan. De taken werden opnieuw ingedeeld. De opengevallen plaatsen aangevuld waardoor men weer instaat was de eerste bezoekers te ontvangen.

 

Dat de markt, in de regio, inmiddels een grote bekendheid heeft verworven bleek ook nu weer. Een groot aantal auto’s en fietsen die rondom en vóór de kerk geparkeerd waren daar het aantoonbare bewijs van. De bezit(s)ters van deze voertuigen liepen  gezellige, onder de klanken van de jaren zestig muziek, te kuieren tussen de kramen en de uitgestalde koopwaar. Er heerste weer een heerlijk sfeertje en er was weer het nodige te zien.

 

Er werden goede zaken gedaan met name de ‘Pannenkoekenkraam’ (dat is een ‘blijvertje’)’, dit in kombinatie met

de ‘Koffiehoek’. Het waren letterlijk en figuurlijk de twee smaakmakers. De gehele dag was het een gaan –en komen van belangstellenden. Wat uiteindelijk en daar is het allemaal om begonnen, een leuk bedrag heeft opgeleverd. En wel:

€ 1026,25 !!!  

 Uiteraard een prachtig bedrag maar de stemming bleef, door het ongelukkig voorval ’s morgens,  toch enigszins bedrukt.

 

We wensen Iet een spoedig herstel toe!!

 

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

 

******

Zaterdag 7 augustus. De weersvoorspellingen voor deze dagen waren bijzonder slecht. Veel regen was in het vooruitzicht gesteld. Dus onzekere momenten voor de organisatie. Maar wat is alles meegevallen. Een heerlijk zonnetje stond s’morgens te stralen en de vrij straffe wind die vrijdag bij de ‘opbouw’ nog partte speelde was nagenoeg niet merkbaar. Ideale omstandigheden om er even voor een paar uur er tussen uit te gaan. Veel mensen, vanuit de regio, waren waarschijnlijk dezelfde mening toegedaan en richting ‘de Ark’ gegaan. Voor het bezoeken van de ‘Spulletjesmarkt’ of, voor het bezoeken van de ,voor deze dag, opengestelde kerk om  daarna toch nog even de ‘Spulletjesmarkt’ te bezoeken. Wat het ook zij het was een gezellige drukte. Mede ook door de geluiden van vrolijke muziek die zich over het terrein verspreidde. Zelfs waagde enkele zich aan een dansje en werd er, bij bekende liederen, meegezongen. Gezellig en sfeer vol. Ook veel ‘nieuwkomers’, waarschijnlijk enthousiast geworden door de advertenties in de regiobladen, werden gesignaleerd

Een ruim aantal kramen, geplaatst op het voorterrein van ‘de Ark’ gaven voldoende mogelijkheden tot het etaleren van een groot assortiment aan curiosa, keramiek, klokken, muziekapparatuur en speelgoed’. Op het openterrein vóór ‘de Ark’ wat meubilair, fietsen en als blikvanger een mooie elektrische fiets! De  ‘Koffiehoek’ had wederom veel aftrek en vervulde zó weer haar sociale taak. Het was moeilijk een plaatsje te bemachtigen. Maar dan was het heerlijk even rust te vinden. Te genieten van een kopje koffie/thee met de ‘thuis’ gebakken koek of de ter plaatse gebakken pannenkoeken!!

En was het je allemaal te druk dan was er de mogelijkheid je in het ‘Ark – gebouw’ even terug te trekken en op je gemak rustig opzoek te gaan naar boeken – CD’s –en/of  LP’s. Al deze uitgestalde goederen waren voor een ieder te koop tegen hele redelijke prijzen.

Ook ditmaal mocht men terugkijken op een vruchtbare dag.

Totaal heeft deze dag 905,– Euro opgebracht!!

Dit alles voor:  ‘onderhoud van de kerk en andere, nog nader te bepalen,  goede doelen’.

 

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

 

*****

 

Hieronder info over de eerder gehouden markten!

 

De SPULLETJESMARKT  van zaterdag 24 juli heeft opgebracht het prachtige bedrag van:

1156,– EURO !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

 

SPULLETJESMARKT zaterdag 10 juli 2021.        

 

 De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet zo gunstig (80 % kans op regen!!). Gezien deze vooruitzichten was er met het opzetten van het materiaal rekening gehouden, mocht het gaan regenen, om zó mogelijk enigszins de regen het hoofd te kunnen bieden. Maar gelukkig is alles meegevallen en was het heerlijk kuieren, bij een aangename temperatuur, tussen de op het terrein uitgestalde goederen.

 

Ook nu zag er alles weer gezellig en verzorgd uit. Het assortiment was wederom flink uitgebreid met als grote  blikvangers een antieke ‘karnton’ en een tweetal houten ‘kaaskuipen’. Ook was de markt een attractie rijker en wel een heuse ‘PANNENKOEKENKRAAM’!!!  De baklucht verspreidde zich al gauw over het terrein en maakt bij velen al snel de smaakpapillen los. Wat natuurlijk resulteerde, onder het genot van een kopje koffie, in het nuttigen van een pannenkoek.

 

Dit alles met elkaar, mede ook door de grote belangstelling, bracht het de nodige gezelligheid te weeg. Voor de organisatie en de vrijwilligers een mooie opsteker. Zo ook het financiële resultaat. Deze dag heeft het prachtige bedrag van

 € 1006,75 opgebracht!!

  ****************

SPULLETJESMARKT.   

 

Zaterdag 3 juli was er weer de ‘Spulletjesmarkt’ en de waren breed uitgestald en gereed om de nodige bezoekers te ontvangen. Maar helaas, ondanks een nieuwe kraam met een fraaie uitstalling aan sieraden, horloges en klokken ten spijt, was de belangstelling dit keer wat minder. Dit kwam ook tot uiting aan het einde van de middag. De omzet viel n.l.  ietwat tegen en heeft de markt deze dag

€ 392, — opgebracht!

Dit brengt het totaal op: €3994,– !!

De eerst komende ‘Spulletjesmarkt’ is op: ZATERDAG 10 JULI!!

De daaropvolgende markten zijn op de zaterdagen: 24 juli, 7 en 21 aug.   – en 4 september.

Aanvang: 9.30 uur.

Graag tot ziens op één of meerdere van deze dagen.

Echt een AANRADER!!

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

 

*****

De op 26 juni gehouden  SPULLETJESMARKT  heeft wederom een mooi bedrag opgeleverd en wel :

€ 631,– 

Dit brengt het geheel nu op:

€ 3602,– !!!

Zaterdag 3 juli  is er wederom ‘MARKT’, van 9.30 uur t/m 15.30 uur en kunt u/jij leuke aankopen doen tegen ook een leuk prijsje.

Dit alles voor het goede doel.

 

*****

 

SPULLETJESMARKT.   

Het mocht weer!!!

 Op zaterdag 15 mei was het eindelijk zover ‘opening van de eerste Spulletjesmarkt’. Dit jaar, evenals vorig jaar, vanaf het terrein vóór ‘DE ARK’. En dit alles gebeurde onder bijzonder fraaie weersomstandigheden.

Op het buitenterrein waren een  vijf- tal kramen, ruim geplaatst, met een behoorlijk diversietijd  aan leuke spullen. De o

 

pstelling was zodanig dat bezoekers er veilig  en volgens de coronarichtlijnen rustig konden rondkijken en hun aankopen doen.

Het was duidelijk dat veel getrouwe bezoekers hiernaar uitgekeken hadden gezien de belangstelling die er was, zeker in de ochtend. Veel auto’s geparkeerd rondom de kerk. Het bracht weer een beetje het ‘oude vertrouwde beeld terug van vroegere tijden‘ .

Dit beeld was ook terug te zien in de befaamde ‘Koffiehoek’. Diverse bezoekers(ters) vonden daar een plekje en werden er natuurlijk, na lange tijd van ontbering, de nodige wetenswaardigheden uitgewisseld. Prachtig om te zien dat de mensen daar weer zo van genoten en te kennen gaven dit, de afgelopen tijd,  zó gemist te hebben.

Gedurende de 4 weken die nu verstreken zijn, zijn er ná deze eerste activiteit nog twee ‘Spulletjesmarkten’ geweest. Was het aanbod, bij de aanloop, niet zo uitgebreid in de daarop volgende ‘opzetten’ was daar geen sprake van. Er waren meerdere kraampjes geplaatst wat de mogelijkheid gaf tot het etaleren van een groter assortiment zoals stalletjes met meer curiosa, keramiek, muziekapparatuur en speelgoed’. Op het openterrein vóór ‘de Ark’ wat meubilair en als blikvanger een mooie antieke lamp. Binnen, in het ‘Ark – gebouw’, was het een waar rustoord. Daar kon men op zijn of haar gemak rustig opzoek gaan naar boeken – CD’s –en LP’s. Al deze uitgestalde goederen waren voor een ieder te koop tegen hele redelijke prijzen.

Over belangstelling, waarin het weer ook meespeelde, had men niet te klagen. Mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen zagen nu mogelijkheden om even, met hulp, dit uitstapje te maken. Zelfs groepen wielrijders, die hun wekelijkse rondje reden maakten hun schoenklemmen los en schoven aan voor een kopje koffie. Genoten , evenals de overige bezoekers, ook van de diverse, door de thuis bakkers, gebakken koeksoorten. Kortom het was al die keren  een gezellig en fleurig geheel.

De geleverde inspanningen waren, tot de tevredenheid van de medewerkers ook lonend. In totaal, over de gehouden markten, werd n.l. het mooie bedrag van

€ 2402,– ontvangen.

Gezien de belangstelling en niet onbelangrijk het bedrag wat het geheel nu opgebracht heeft is het mooi dat Karel – en It Snijders, Magda – en Arie Cats dit initiatief genomen hebben. Zij willen hier, met de vrijwilligers, graag mee doorgaan. De eerst komende ‘Spulletjesmarkt’ is op: ZATERDAG 19 JUNI!!

De daaropvolgende markten zijn op de zaterdagen: 26 juni,  3 – 10 – en 24 juli, 7 en 21 aug.   – en 4 september.

Graag tot ziens op één of meerdere van deze dagen.

Een AANRADER!!

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

Vul een zoekwoord in en druk enter