Jeugdclub Crosspro.

 

Crosspro jongeren:

 

Na een bijzonder jaar is het tijd om weer te gaan starten met een nieuw seizoen van de jongste Crosspro groep. Dit zal er het komende seizoen iets anders uit gaan zien, omdat er nieuwe leiding zal zijn en er dus ook weer nieuwe ideeën zullen komen.

 

De plannen zijn bijna gereed en we zullen iedereen persoonlijk gaan uitnodigen voor de eerste avond die eind september zal gaan worden gehouden. De jongeren die worden benaderd voor deze groep zijn de oudsten van de basisschool, groep 8 dus, en de jongeren in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs.

 

De avonden zullen dit seizoen in principe op vrijdagavond worden gehouden en zullen starten om 19:45 uur. We willen met jullie gezellig samen zijn, iets lekkers drinken en eten en tussendoor bespreken wat jullie bezig houdt. En hierin zullen we ook het geloof betrekken en met elkaar nadenken wat wij hierin betekenen. Dit aan de hand van een spel, een activiteit of een eenvoudig onderonsje.

De avonden duren tot ongeveer 21:00 uur, maar daarna zal de leiding nog even aanwezig blijven om na te praten als je dat wilt. Om 21:30 zullen we echt afsluiten en gaat iedereen nar huis.

 

Voor dit seizoen hebben we echt nog wel extra leiding nodig om de avonden te organiseren. Wees niet te bescheiden en kom ons ondersteunen, al is het maar voor enkele avonden. Want met elkaar maken we het tot een feest!

 

We hopen dat jullie allemaal komen naar de Crosspro avonden. We gaan er samen weer een super gezellige tijd van maken!

 

 

Groetjes van de leiding van Crosspro,

Bart, Wilco, Arinda en Brent

–oo0oo–

Historie Jeugdclub Crosspro:

GGG 20-35

 

VERSLAG VAN DE 65+ MIDDAG  EN  AVOND OP 8 FEBRUARI 2020

 

Vol verwachting reden wij naar het Zwaluwnest in Korteraar, alwaar de 65+ van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk op een feestdag werden getrakteerd, geregeld door de leden van de GGGroep 20-35 en de  jeugdgroep CROSSPRO.

Komende op de parkeerplaats stonden daar al  auto’s geparkeerd. Waar de mensen zaten, was ons onbekend. De zaal, waarin deze activiteit in voorgaande jaren werd gehouden, was nu dicht. Op naar de volgende zaal, die ons bekend was en daar zaten aleen paar mensen, ons bekend van de vorige bijeenkomsten. Wat bleek, er hadden zich meer mensen dan waarop was gerekend opgegeven en dus werd door het Zwaluwnest een andere zaal ter beschikking gesteld, wat zeer gewaardeerd werd.

Bij aankomst werden koffie + zelfgebakken taart geserveerd en dat ging er in als koek.

Daarna werden 65-plussers welkom geheten door Wilco Molenaar, de bingoblaadjes werden uitgedeeld, de balpennen lagen al klaar, dus draaien maar. Ik sta er altijd weer van te kijken hoe snel het fameuze woord BINGO klinkt. Er waren vele gelukkigen, die een volle bingokaart hadden en een aantal minder gelukkigen, die na een `strenge’ controle te horen kregen dat zij geen bingo hadden. De winnaars konden kiezen uit een ruime voorraad prijzen, geschonken door de lokale ondernemers van Ter Aar.

 

In de pauze werden de aanwezigen verrast met enige woorden omtrent, en veel muziek van, de zangeres Kinga Ban, ons allen bekend van o.m. het programma Nederland zingt, die onlangs is overleden. Daarna werd er weer aangevangen met het Bingo. De prijzen moesten natuurlijk wel op met als gevolg dat enkelen onder ons met veel geschenken naar huis zijn gegaan, dit ondanks het verzoek dat het beter is aan je naaste te geven is dan met veel presentjes naar huis te gaan.

Na de Bingo kreeg een ieder, tafel voor tafel, de gelegenheid om te genieten van de heerlijke stamppot andijvie, stamppot hutspot, stamppot boerenkool. Daarna mocht de goegemeente langs de ijstafel gaan om de laatste lege plekjes te vullen met ijs.

 

Wilco bedankte de  leden van de jeugdgroep CROSSPRO en de GGGroep 20-35 voor hun medewerking om van deze middag en avond een succes te maken. Brent sloot de avond met gebed en sprak de hoop uit om allen het volgend jaar weer te mogen zien, waarna een een ieder zijns weegs ging. Al met al een zeer geslaagde middag en avond.

Koos Rijnsburger.

 

–oo0oo–

 

Seizoen 2017 – 2018.

Alweer het seizoen afgelopen! Een mooi seizoen, waarin we met een kleine maar trouwe groep tieners leuke en leerzame avonden mochten hebben! De Crosspro avonden werden vaak afgesloten met een potje darten en wat lekkers erbij.

De jeugddiensten werden bezocht door de tieners. Van te voren werd er in de Ark gegeten.

12 mei was de slotactiviteit. Er werd fanatiek gekanood op de Nieuwkoopse Plassen en ge-BBQ’d bij Wilco en Arinda in de achtertuin. Een geslaagde dag met elkaar!

We wensen alle tieners een fijne vakantie toe! En hopen ze volgend jaar weer te zien!

Samen met de 12 jarigen die van de WJJ afkomen. Welkom!!  (*)

 

Lucinda zal stoppen met de Crosspro avonden, maar nog wel actief zijn met de uitjes door het jaar heen.

 

Zet alvast het Crosspro weekend in je agenda: 7-9 september 2018!

Locatie en programma wordt later bekend gemaakt!

 

Groetjes, de leiding van de Crosspro (Wilco, Arinda, Brent, Jeroen en Lucinda)

 

–oo0oo–

 

( * ) Meer informatie over ‘Crosspro’ vind je hieronder  – Redactie.

 

 

Hoe zien de clubavonden eruit?

De clubavonden zijn om de week op zondagavond. De avond begint om 19.45 uur in de Ark. Er wordt dan een thema met elkaar behandeld en/of een spel gedaan. Rond 21.00 uur eindigen we de avond. Van 21.00-21.30 uur is er tijd voor een drankje en tijd om nog te kletsen. De leiding blijft aanwezig tot 21.30 uur, dus wie wil kan gezellig nog wat langer blijven! Wil je dat niet en ga je liever gelijk om 21.00 uur naar huis, kan dat natuurlijk ook! Maar net zoals vorig seizoen zullen we ook een paar keer eind van de middag club hebben. Dit is op de zondagen dat er ’s avonds in de hervormde kerk jeugddienst is. We beginnen dan om 16.00 uur in de Ark. Na een onderwerp te hebben behandeld en/of een spel te hebben gedaan, zullen we wat met elkaar eten. Na het eten gaan we vervolgens met z’n allen naar de jeugddienst.

 

Kosten: 

De kosten voor  de avonden en activiteiten zijn € 17,50,-. Dit bedrag kan je van tevoren overmaken naar IBANnummer: NL26 RBRB 0956 1673 65 t.n.v. Hervormde Gemeente Ter Aar o.v.v. Contributie Crosspro + je naam.

We hopen dat jullie allemaal komen naar de Crosspro avonden. We gaan er samen een super gezellige tijd van maken!

Welke avonden? Zie hieronder!

Groetjes van de leiding van Crosspro, Jeroen, Lucinda, Brent, Wilco en Arinda

 

*****

 

Crosspro avonden 16+ groep 2017 – 2018.

Maandag 4 sept. – Zaterdag 23 sept   ( Uitje ) – Vr. 28 sept. t/m Ma. 1 okt  ( Kamp )

Maandag  23 okt. – Maandag  20 nov. – Maandag  18 dec. (Kerst)

Maandag  22 jan. – Zaterdag 3 febr.  (65+ activiteit) – Maandag  12 febr. – Maandag  26 mrt. – Vrijdag   13 apr. (Uitje)

Maandag  23 apr. – Maandag  28 mei – Maandag  18 juni – Zaterdag 30 juni   (Slotactiviteit)

 

*****

 

Crosspro avonden 2017 – 2018.   

 
24 september, Jeugddienst   –  29 sepember t/m 1 oktober , Kamp.

17 oktober, Tieneravond VBW –  22 oktober.

5 november – 19 november, Jeugddienst – 26 november, Sinterklaas.

10 december – 16 december, Kerst.

7 januari – 21 januari.

3 februari, 65+ activiteit – 11 februari, Jeugddienst  – 25 februari.

11 maart – 25 maart.

8 april – 22 april,  Jeugddienst.

12 mei, Slotactiviteit.

 

–oo0oo–

 

Crosspro

We hebben met de Crosspro alweer veel leuke avonden gehad en mooie activiteiten mogen doen! We geven een korte terugblik van wat we allemaal hebben gedaan. Eerst hebben we in december een sinterklaasbingo gedaan, waarin leuke dingen verteld werden over de tieners. Met de kerst gourmetten en mogen nadenken over de komst van Jezus.

 

Op oudejaarsdag begonnen Jeroen, Wilco, Arinda, Gillian en Jorien om 7.00 uur met het bakken van overheerlijke oliebollen, om deze te verkopen aan gemeenteleden! We kregen erg positieve reacties. Leuk! Daarna kwam de 65+ activiteit op 3 februari, waar ook Gillian en Jorien maar ook Shannon, Matthias, Lieske, en nog een aantal 16+’ers zoals Annemarie en Luke zich met veel enthousiasme hebben ingezet. Dank weer aan het Zwaluwnest dat we gebruik mochten maken van de locatie! Een verslag hiervan en foto’s op de bladzijden 25-27.  We kijken met veel plezier op alle activiteiten terug!

Ook Sirkelslag is aan de revue gepasseerd, dit georganiseerd door de leiding van de gereformeerde kerk. De jeugddiensten worden de laatste tijd meer bezocht door de tieners. Voordat de jeugddiensten beginnen eten we gezellig met elkaar en hebben we nog een leuk programma.

 

De volgende Crosspro avonden zijn op 25 maart en 8 en 22 april. Verder is het Paasevent, georganiseerd door diverse kerken uit de gemeente Nieuwkoop, op Goede Vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart. Alle tieners van 11-16 jaar zijn welkom! Het Thema is HELP…. Er is een man vermoord! En wat voor een man? Een hele speciale man. Hij is namelijk de Zoon van God! Een zoektocht naar Jezus en dit de nacht door met het spel Cluedo! Je kunt je opgeven t/m 16 maart! De slotactiviteit van de Crosspro zal zijn op 12 mei. Wat we gaan doen blijft nog even een verrassing!

 

Groetjes van de Crosspro leiding Wilco, Arinda, Brent, Jeroen en Lucinda.

 

*****

Kamp Crosspro

Op vrijdag 29 september vertrokken we begin van de avond met Crosspro naar Bosschenhoofd. Hier brachten we het weekend door in het Gerard van Slobbehuis. Het thema van het kamp was “God 24/7”, aan de hand van het leven van Jacob hebben we nagedacht over hoe we God bij alle facetten van ons leven kunnen betrekken. Onderwerpen die hierbij aan de orde kwamen waren: dankbaarheid, afgoden, vergeving en Gods leiding in je leven.

Maar naast het serieuze gedeelte was er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Tijdens het kamp hebben we het spel “Wie is de mol?” met elkaar gespeeld. Bij alle spellen was er ‘geld’ te verdienen. Maar 1 van de deelnemers, de mol, probeerde de spellen te saboteren, zodat er zo min mogelijk geld werd verdiend. De andere deelnemers moesten er proberen achter te komen wie deze mol was. Er werd behoorlijk fanatiek meegedaan met de spellen en er werd volop gespeculeerd wie de mol zou kunnen zijn. Aan het einde van het kamp waren er 2 tieners die wisten wie de mol waren, Jasper en Matthias hadden gestemd op de juiste persoon. Namelijk Lidian, zij was de mol tijdens het kamp. Bijna niemand heeft dit in de gaten gehad, ontzettend goed gedaan!

Na een weekend met ontzettend veel lol, leuke spellen, serieuze gesprekken en weinig slaap, kwamen we zondag eind van de middag weer in Ter Aar aan. En kunnen we terug kijken op een mooi weekend!

 

Groetjes van de leiding van Crosspro,

Jeroen, Lucinda, Brent, Wilco en Arinda

Vul een zoekwoord in en druk enter