(Geplaatst: 1 jan. 2024)

 

Vrouwenvereniging Ora et Labora

 

De vrouwenvereniging Ora et Labora, opgericht in 1959, is per 11 december helaas opgehouden te bestaan, wegens gebrek aan leden.

De vrouwenvereniging is indertijd opgericht door Mevr. Lindenburg, de vrouw van de toenmalige predikant in onze gemeente, ds. Lindenburg.

 

Het bestuur van de vrouwenvereniging.

 

 tel.nr: 0172-605073.

 

Vriendelijke groeten, Wil Esveld   (tel.nr: 0172-605073)

 

–oo0oo–

 

De leden van de vrouwenvereniging komen éénmaal in de twee weken bijeen in `De Ark’ op maandagmiddag vanaf  14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het seizoen is geopend op 6 september, de eerstvolgende bijeenkomst na verschijnen van deze winterwerkbijlage is 20 september en dan vervolgens elke twee weken.

De bijeenkomsten zijn er voor ontmoeting en gezelligheid, maar ook om samen te zingen, te bidden en te luisteren naar een Schriftlezing en meditatie.

Na de koffiepauze, met een traktatie verzorgd door één van de leden, wordt er de gelegenheid geboden om te gaan handwerken.

Zo worden er lapjes gebreid door de leden, die uiteindelijk een deken gaan vormen. Deze dekens vinden hun weg naar onze medemensen in  arme landen, meestal via een christelijke hulporganisatie.

 

Ook het kaarten maken is favoriet en veel dames zijn bedreven in het maken van ware kunstwerkjes, waarbij telkens nieuwe technieken worden uitgeprobeerd.

Soms wordt er voorgelezen uit een boek, een Bijbelse quiz gehouden of er wordt op een andere wijze een creatieve invulling aan de avond gegeven.

Traditioneel wordt in de maand december een avond met kerstmaaltijd en kerstviering verzorgd, waarbij ook andere gemeenteleden hartelijk welkom zijn.

Veel leden zijn al jaren lang trouw lid van deze vereniging. Wel hopen we dat we een aantal nieuwe gasten mogen verwelkomen die na een paar kennismakingsavonden besluiten lid te worden. Immers, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Aarzelt u dus niet, kom gerust eens een avond kijken!

Vul een zoekwoord in en druk enter