Welkom bij de WJJ.

 

(Foto’s DISCO – en BINGO avond  WJJ  zie ‘ Foto ‘ site)

*****

(Geplaatst 28 maart 2024)

De vorige keer hebt u kunnen lezen dat we op weg waren naar een mooie kerstviering. En dat is gelukt! Op 18 december kwamen 18 kerstbest geklede kinderen naar een mooi versierde kerstzaal in de Ark. Wat hadden ze allemaal hun best gedaan op de heerlijke lekkernijen die ze mee hadden genomen. De kersttafel zag er prachtig uit en elk kind kreeg een kerstboekje, gevuld met kerstliederen, kleurplaten, kerstpuzzels en lekkere recepten. Iedereen ging hier meteen mee aan de slag. Nadat we eerst met elkaar naar het kerstverhaal hadden geluisterd, mochten de kinderen in groepjes naar het kerstbuffet en werden de borden volgeladen met heerlijke zoete en hartige lekkernijen. Er werd gesmuld. En natuurlijk gingen ze nog een keer en nog een keer….Na het buffet werden er prachtige kerstlichtjes geknutseld, er werd stoelendans gedaan, ijsjes uitgedeeld en een kadootje mee gegeven. Het was een prachtig feest!

 

Inmiddels zijn er al weer meerdere gewone clubavonden geweest. Er wordt volop geknutseld, spelletjes gespeeld en veel lol gemaakt. De swingo (een soort muzikale bingo) is ook geweest en er waren leuke prijsjes te winnen. En zo gaat het clubseizoen alweer richting het einde met als afsluiting op 20 april een dagje uit. De volgende keer vertellen we daar meer over.

 

Hartelijke groeten van Mariëlle, Shannon, Joke, Martine, Mirjam, Thamar en Cora

 *****

(Geplaatst 21 december 2023)

Weet u nog de vorige keer in het Suikerpotje? Er stond een uitnodiging in voor alle kinderen in groep  5, 6, 7, 8 en brugklas, net als in de  nieuwsbrief van de school. Er is gemaild, geappt en volop gespeurd naar kinderen, om ze uit te nodigen voor de superleuke clubavonden van de WJJ. Het resultaat is 18 enthousiaste kinderen, met zo mogelijk nog enthousiastere leiding.

 

We zijn gestart met een frietfestijn, waarbij Wouter en Gerben weer heel veel frietjes en snacks hebben gebakken.  De kinderen kregen geen bord en mochten gewoon alles van tafel eten. Er werd gesmuld,  gezongen en gedanst. Het was de aftrap voor een nieuw seizoen WJJ, waarbij er om de twee weken een clubavond is, verdeeld in twee groepen.

 

 

Er zijn op de clubavonden al prachtige knutsels gemaakt en spannende spellen gespeeld. Het sinterklaasfeest is net achter de rug, waarbij de kinderen tevoren lootjes hadden getrokken. De oudste groep vierde dit feest met kadootjes en surprises en de jongste groep alleen met kadootjes. Zij deden die avond ook spelletjes en eierkoeken versieren. Het was een mooi feest voor iedereen.

 

We gaan nu op weg naar het kerstfeest. De kinderen hebben een uitnodiging gekregen om allemaal  iets te eten mee te nemen, zodat we een heerlijk, feestelijk buffet kunnen samenstellen. Op 18 december gaan we hier een mooie viering van maken. De volgende keer hoort u van ons hoe het geweest is.

 

Hartelijke groeten van Martine, Joke, Mirjam, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora 

*****

(Geplaatst 15 september 2023)

WJJ-club 2023-2024                                                                                                      .                                                                                                                           

Beste leerlingen van groep 5, 6, 7, 8 en de brugklas

 

De scholen zijn weer begonnen, dus dat betekent dat de WJJ-club binnenkort ook weer van start gaat! WJJ staat voor Werkgroep Jeugd en Jongeren. Deze club wordt georganiseerd door de gereformeerde Aarkerk en de Hervormde Kerk van Ter Aar. Zit jij in groep 5, 6, 7, 8 of de breugklas?! Dan ben je van harte welkom om naar de WJJ clubavonden te komen!

 

Wat we doen op een clubavond is heel wisselend. We beginnen de avond met een gebed en een stukje lezen uit de Bijbel. Verder kun je denken aan (veel!) spelletjes, knutselen, quizzen… Ook hebben we ieder jaar een spetterende disco-avond, een bingo en spelen we Levend Stratego. Het seizoen wordt afgesloten met een superleuke slotdag, waarbij het elk jaar weer een verrassing is waar we naartoe gaan.

De clubavonden zijn dit jaar weer op de maandag. Eén avond in de twee weken is er een clubavond. Deze avond duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur en vindt plaats in De Ark (Aardamseweg 8), tegenover de Hervormde Kerk van Ter Aar. De kosten voor een heel seizoen zijn €15,-. Omdat het de vorige jaren een groot succes was, starten we ook dit jaar weer met een spetterend frietfestijn, op  maandagavond 25 september! Neem zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen gezellig mee op deze avond!

 

Zit jij in groep 5, 6, 7, 8 of de brugklas en ben je enthousiast geworden? Meld je dan door onderstaande gegevens te mailen naar wjj.teraar@gmail.com:

 • Naam
 • Groep
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Telefoonnummer van je ouders

Als je nog vragen hebt kun je bij Cora de Hoogd (0172 – 600642) of

Thamar Esveld (06 – 25321923) terecht.

 

De clubleiding heeft er weer heel veel zin in! Jij toch ook?! Hopelijk zien we jou binnenkort ook op de clubavonden van de WJJ!

Groetjes van:

Martine, Joke, Miriam, Shannon, Mariëlle, Cora en Thamar.

*****

(Geplaatst juni 2023)

Wat vliegt zo’n seizoen toch snel voorbij. Bij de start in september begonnen we met het

frietfestijn en voordat je het weet staat de slotdag alweer voor de deur. Maar niet voordat we met twee leuke groepen en enthousiaste leiding een fantastisch seizoen hebben gedraaid. De laatste paar keren is er nog geknutseld voor Valentijn en Pasen, er is een spelletjesavond gespeeld, een escaperoom gedaan en een zeer muzikale Swingo met mooie prijzen. Als afsluiter natuurlijk de jaarlijkse slotdag en hoe deze is beleefd, kan het beste door één van de deelnemers zelf worden verteld. Hieronder een verslag van Nikki.

 

 

 

Spelletjesavond                                                                Escaperoom                                                                                        

 

Swingo

 

De leiding heeft op een later tijdstip het seizoen afgesloten met een etentje bij La Cubanita, wat een heel gezellig en heerlijke avond is geweest. Het volgende seizoen hopen we heel veel kinderen weer terug te zien op de WJJ en natuurlijk nieuwe kinderen te verwelkomen. We wensen hen allemaal een hele fijne zomervakantie!

 

Hartelijke groeten van Mariëlle, Shannon, Joke, Martine, Arlette, Thamar en Cora

 

Afsluitingsuitje WJJ

 

Op zaterdag 15 April hadden wij ons jaarlijkse uitje van de WJJ. Deze keer gingen we naar Duinrell. Nadat wij onze spullen bij de picknicktafel hadden neergelegd gingen we het park in. Wij begonnen bij de rodelbaan, maar andere kinderen begonnen bij de wat meer heftige attracties. Er was voor iedereen wel iets te doen, van niet heftig naar de wat heftigere achtbanen. Om 1 uur moesten we weer verzamelen bij de picknicktafel en kregen we een heerlijke lunch. Daarna mochten we nog een paar uurtjes zelf het park in en om 3 uur gingen we weer naar huis. Het was echt een hele leuke dag.

 

Nikki Wildenburg

 

 

*****

(Geplaatst 15 maart 2023)

Na het bericht van de vorige keer, zijn er alweer heel wat club-avonden geweest. Eind november is de sinterklaasviering geweest,

waarbij de kinderen lootjes hadden getrokken en een surprise hadden gemaakt voor elkaar. De mooiste creaties kwamen voorbij met leuke cadeautjes en er is een hoop lol gemaakt.   

 

Op maandagavond 19 december hebben we kerst gevierd. Iedereen was op z’n ‘ kerstbest‘ gekleed en alle kinderen hadden wat lekkers meegenomen, met als resultaat een enorm buffet met heel veel hartige en zoete lekkernijen. We hebben met elkaar gezongen, gesmuld van alle lekkers, geluisterd naar het kerstverhaal en stoelendans gedaan. Het was een mooi feest en de kinderen gingen huiswaarts met een kerstboekje en kadootjes. 

Op de andere clubavonden wordt er volop geknutseld en spelletjes gespeeld en is het meestal een dolle boel. En zo gaat het clubseizoen alweer richting het einde met als afsluiting op 15 april een dagje uit. De volgende keer vertellen we daar meer over.

 

Hartelijke groeten van Mariëlle, Shannon, Joke, Martine, Arlette, Thamar en Cora

 

Kerstfeestviering WJJ

***** 

( Geplaatst december 2022)

Weet u nog de vorige keer in het Suikerpotje? Er stond een uitnodiging in voor alle kinderen in groep  5, 6, 7 en 8, net als in de  nieuwsbrief van de school. Er is gemaild, geappt en volop gespeurd naar kinderen, om ze uit te nodigen voor de superleuke clubavonden van de WJJ.

Het resultaat is, net als vorig jaar, 21 enthousiaste kinderen, met zo mogelijk nog enthousiastere leiding. We zijn gestart met een frietfestijn, waarbij Wouter en Gerben weer heel veel frietjes en snacks hebben gebakken. De kinderen moesten er even aan wennen dat ze geen bord kregen, maar alles gewoon van de tafel mochten eten. Er werd gesmuld,  gezongen en gedanst. Het was de aftrap voor een nieuw seizoen WJJ, waarbij er om de twee weken een clubavond is, verdeeld in twee groepen. Hoe leuk die clubavonden zijn, kunt u in het onderstaande volgende berichtje van Michelle lezen.

 

Groetjes van Martine, Joke, Arlette, Shannon, Mariëlle, Cora en Thamar

*****

Hallo allemaal,

Ik wil jullie wat vertellen over de WJJ, de club voor kinderen van groep 5 t/m 8. Dit is mijn 3e jaar dat ik naar de WJJ ga. We doen er altijd veel spelletjes en knutselen veel. We horen vaak een Bijbelverhaal. Bij Sirkelslag waren er ook veel spelletjes, we moesten een kettingreactie maken van allemaal spullen en hadden een bal en moesten deze in ons groepje aan elkaar doorgeven. We moesten met verschillende opdrachten zoveel mogelijk punten halen. We hadden veel lol met elkaar.

 

Shannon en Marielle zitten bij groep 7 en 8 en zij bedenken elke keer weer nieuwe knutsels. Joke en Martine en Arlette doen groep 5 en 6 en zij maken ook elke keer verschillende knutsels. Het is altijd erg gezellig en we leren telkens nieuwe dingen, zoals een paar regels van de 10 geboden en daar maken we dan een knutselwerkje van. Wij gaan er altijd met plezier heen.

Groetjes, Michelle 

*****

 

(Geplaatst 16 september 2022)

 

WJJ-club 2022-2023                                                                                                      .                                                                                                                           

Beste leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8,

 

De scholen zijn weer begonnen, dus dat betekent dat de WJJ-club binnenkort ook weer van start gaat! WJJ staat voor Werkgroep Jeugd en Jongeren. Deze club wordt georganiseerd door de Gereformeerde en Hervormde Kerk van Ter Aar. Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8?! Dan ben je van harte welkom om naar de WJJ clubavonden te komen!

 

Wat we doen op een clubavond is heel wisselend. We beginnen de avond met een gebed en een stukje lezen uit de Bijbel. Verder kun je denken aan (veel!) spelletjes, knutselen, quizzen… Ook hebben we ieder jaar een spetterende disco-avond, een bingo en spelen we Levend Stratego. Het seizoen wordt afgesloten met een superleuke slotdag, waarbij het elk jaar weer een verrassing is waar we naartoe gaan.

De clubavonden zijn dit jaar weer op de maandag. Eén avond in de twee weken is er een clubavond. Deze avond duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur en vindt plaats in De Ark (Aardamseweg 8), tegenover de Hervormde Kerk van Ter Aar. De kosten voor een heel seizoen zijn €15,-. Na een groot succes van vorig jaar starten we dit jaar weer met een spetterend frietfestijn op maandagavond 19 september! Neem zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen gezellig mee op deze avond!

 

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan door onderstaande gegevens te mailen naar wjj.teraar@gmail.com:

 • Naam
 • Groep
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Telefoonnummer van je ouders

Als je nog vragen hebt kun je bij Cora de Hoogd (0172 – 60 06 42) of

Thamar Esveld (06 – 25 321 923) terecht.

 

De clubleiding heeft er weer heel veel zin in! Jij toch ook?! Hopelijk zien we jou binnenkort ook op de clubavonden van de WJJ!

Groetjes van:

Martine, Joke, Arlette, Shannon, Mariëlle, Cora en Thamar

 

*****

 

(Geplaatst 30juni 2022)

Na een muzikale clubavond, een bingo met heel veel kadootjes en een creatieve clubavond met prachtige paasknutsels, was het dan eindelijk zover: op zaterdag 23 april was de jaarlijkse slotdag en vertrokken we met 6 auto’s met 21 kinderen en alle leiding naar Utrecht. Om 10:00 uur kwamen we aan in KidZcity, een overdekt pretpark, vol met gave attracties, waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, glijden, rennen en springen.

Nadat we eerst een aantal tafels hadden gearresteerd, waar we de tassen en de jassen kwijt konden, vlogen de kinderen alle kanten op. Vooral de botsauto’s en het lasergamen waren populair. En van dit laatste kon de leiding ook niet genoeg krijgen. En dan vooral met z’n allen op Mariëlle schieten. Tussen de middag werden we getrakteerd op frietjes, een snack en wat te drinken en daarna konden we nog een uurtje losgaan, voordat we weer met z’n allen huiswaarts keerden. Jammer dat er aan deze leuke dag en daarmee aan dit seizoen een einde kwam, maar we hopen alle kinderen in het nieuwe seizoen weer terug te zien. We wensen hen allemaal een hele fijne zomervakantie!

Groetjes van Arlette, Martine, Joke, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora

 *****

2e kwartaal 2022.

Ja, de lootjes waren al getrokken en de surprises al in de maak, voor het sinterklaasfeest op maandagavond 6 december.  En toen werd er een avond-lockdown afgekondigd na 17:00 uur. Wat nu? Op de zaterdagmiddag hebben we alle kinderen uitgenodigd om naar de Ark te komen met hun surprise. Vanwege de coronamaatregelen konden we ze niet binnen ontvangen, maar hebben we de surprises door het raam aangepakt van de kinderen en via het andere raam kregen de kinderen de surprise aangereikt die voor hen bestemd waren, met daarbij een kadootje van de WJJ-Sinten: een CD met kinderliedjes en een chocoladelekkernij. Weer thuis konden de kinderen hun surprise uitpakken en cadeau tevoorschijn toveren. We hebben daarvan mee kunnen genieten door middel van de prachtige foto’s die daarvan gemaakt zijn.

 

Inmiddels was de uitslag van het landelijke spel Sirkelslag bekend: van de 106 groepen die er meededen, is de ene groep van de WJJ geëindigd op de 86ste plek en de andere groep op de 36ste plek. Wat hebben de kinderen dat goed gedaan. Complimenten!

 

En toen op weg naar de kerstviering. Dat we het niet op de traditionele manier op de maandagavond konden vieren, was helaas al bekend, maar er werd druk gepiekerd over alternatieven. Mogelijk een speurtocht buiten, in groepjes? Maar toen de afkondiging kwam dat de kinderen niet meer naar school mochten en er later ook een strenge lockdown kwam, was dat ook van de baan. Voor alle kinderen zijn er toen kleurige kersttasjes gemaakt, vol met kadootjes: een kleurige ontdek-kijkbijbel, een pakket met ingrediënten voor het maken van een koekjeskerstboom, een lampje, chocolade, een kerstboekje met liedjes, puzzels, enz. en voor elk kind een kaartje met een persoonlijk gedichtje. Je kunt je de reactie wel voorstellen toen deze kerstverrassingstasjes bij ieder kind werden bezorgd!

 

Op 24 januari konden we gelukkig weer van start. Er werd meteen weer druk geknutseld en spellen gespeeld. Er staan leuke activiteiten op de agenda. De geplande disco van 21 februari was nog wat te veel van het goede, maar is vervangen door een (muzikaal) alternatief. De bingo wordt een “swingo” en de slotdag zal plaatsvinden op zaterdag 23 april. En reken maar dat we dan gaan knallen. We verklappen nog niet waar we heen gaan, maar het belooft een supergave dag te worden. De volgende keer zullen we hier uitgebreid verslag van doen.

 

Hartelijke groetjes van Shannon, Mariëlle, Martine, Joke, Arlette, Thamar en Cora.

*****

4e kwartaal 2021.

Weet u nog de vorige keer in het Suikerpotje? Er stond een uitnodiging in voor alle kinderen in groep 4, 5, 6 en 7, net als in de  nieuwsbrief van de school. Er is gemaild, geappt en volop gespeurd naar kinderen, om ze uit te nodigen voor de superleuke clubavonden van de WJJ.

Het resultaat is 21 enthousiaste kinderen, met zo mogelijk nog enthousiastere leiding. We zijn gestart met een frietfestijn, waarbij Wouter en Gerben weer heel veel frietjes en snacks hebben gebakken. Er werd die avond gesmuld, een spel gespeeld, gezongen en gedanst. Het was de aftrap voor een nieuw seizoen WJJ, waarbij er om de twee weken een clubavond is, verdeeld in twee groepen.

 

Ondertussen is er een buitenspel gedaan, al heel wat afgeknutseld en vooral de spellen zijn favoriet. Op vrijdagavond 19 november hebben we het spel Sirkelslag gespeeld, in de Aarkant, met (digitale) hulp van Thomas en Micha. Het thema dit jaar was “Terug in de toekomst”. We gingen terug naar de start van onze toekomst: het verhaal van de zeven scheppingsdagen. Door verschillende spannende spellen te spelen, met honderden andere kinderen in heel Nederland,  beleefden we het scheppingsverhaal. Er was een estafettespel, een reuk-, voel- en proefspel, er moest een stop-motion filmpje worden gemaakt, er moest een liedje worden geschreven en dit alles werd gejureerd en er konden punten worden verdiend. De scores zijn inmiddels opgestuurd en nu is het afwachten of we met onze club een prijs hebben verdiend.

 

Intussen zijn er lootjes getrokken voor het Sinterklaasfeest en kunnen de kinderen thuis aan de slag met het maken van een surprise. Ook de voorbereidingen voor het kerstfeest zijn al in gang gezet en we hopen dat we er met elkaar een mooi feest van kunnen maken.

Over feest gesproken: onze “juf” Martine is bevallen van een klein WJJ-ertje. We feliciteren haar en Willart van harte met de geboorte van hun zoon Ties en hopen Martine natuurlijk weer snel te verwelkomen op de WJJ!

 

Groetjes van Shannon, Mariëlle, Martine, Joke, Arlette, Thamar en Cora

3e kwartaal 2021.

WJJ-club 2021-2022

Uitnodiging voor de kinderen uit groep 4, 5, 6 en 7 !!!!

 

 

Klik hieronder!

wjj-uitnodiging-2021-2022

 

*****

Hoe was het ook alweer?

2e kwartaal 2021.

Na een periode van stilte op de maandagavond in de Ark, is de WJJ op 15 maart weer van start gegaan. Wel in aangepaste vorm, maar niet minder leuk! De groepen waren gesplitst, dus de ene week de ene groep en de andere week de andere groep. Er is die avonden wat afgeknutseld en gespeeld: Er is geknutseld met zout (de gekleurde jas van Jozef), geknutseld met sop, er zijn paastakhangers gemaakt, de Ark van Noach is geknutseld, er werd een koningsdag-bingo gedaan, een schaapje geknutseld, Marco kwam tekenles geven en de mooiste Winnie’s, Mickey’s en Minnie’s werden getekend, er werden buitenspellen gedaan en tussendoor zorgde Joke voor limonade en een snoepje.

En toen brak zaterdag 22 mei aan: de jaarlijkse slotdag. Binnen de beperkte mogelijkheden hebben we er een superleuke dag van gemaakt. We vertrokken ’s morgens met 25 kinderen met de bus naar Alphen. Dat was best spannend, want we waren er niet helemaal zeker van of we met zo’n grote groep kinderen met de gewone lijnbus mee mochten. Maar we hadden een hele aardige chauffeur en we mochten allemaal mee. We hadden allemaal regenjassen en regenlaarzen aan, want het beloofde een regenachtige dag te worden. We stapten uit bij de midgetgolf en na een versnapering gingen we aan de slag met stok en balletje. Dat viel niet helemaal mee vanwege al het regenwater op de banen, maar dat was ook wel weer heel speciaal. Gelukkig was er voor een aantal jongens ook een springkussen, waar je je af kon laten rollen, zo de modder in! Deze jongens hebben het middagprogramma helaas moeten missen, omdat ze door de ouders zijn opgehaald vanwege doorweekte kleren, modder van kruin tot teen en een temperatuur die gezakt was naar onaanvaardbare waarde. Ze hebben gelukkig nog wel kunnen meegenieten van de heerlijke frietjes en snacks op het buiten-terras. Gelukkig hingen er hier en daar kacheltjes. Na het eten zijn we het speelbos ingegaan en hebben we spellen gedaan en hutten gebouwd. En toen was het na de chips weer tijd voor de terugweg. Na eerst de meeste modder aan het gras te hebben afgeveegd, mochten we gelukkig de bus weer in voor de terugweg. Bij aankomst in Ter Aar wilt u niet weten hoe het gangpad in de bus er uit zag, maar hopelijk hebben ze ons dat vergeven. De kinderen kregen nog een groepsfoto mee naar huis met een grote chocolademedaille en we konden terugkijken op een geslaagde, natte, modderige, fantastische slotdag!

De kinderen, die na de zomervakantie naar groep 8 gaan, zijn dan te oud voor de WJJ en wij hopen hen terug te zien op de Crosspro. We wensen alle kinderen een hele fijne zomervakantie en heel graag tot ziens in het nieuwe seizoen.

 

Hartelijke groeten van Arlette, Martine, Joke, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora.

 

–oo0oo–

1e kwartaal 2021.

De vorige keer hebt u kunnen lezen over het sinterklaasfeest wat we met de kinderen vierden. De clubavond daarna hebben de kinderen lichtjes gemaakt: een CD met in het midden een waxinelichtje en versierd met allerlei pastavormpjes, wat later is bespoten met zilver, goud of rood. Deze lichtjes waren bestemd voor Kerst voor de oudere mensen en eentje mochten de kinderen zelf houden.

 

En toen werd half december een strenge lock-down afgekondigd, wat betekende dat de club helaas moest stoppen. De voorbereidingen voor de viering van het Kerstfeest waren al in volle gang, maar helaas moest er toen snel geschakeld worden en hebben we als leiding voor alle kinderen een kerstpakket gemaakt. In dit pakket zat een boekje met het WJJ-kerstprogramma 2020, waarin kerstliederen, puzzels, kleurplaten, kerstrecepten. Verder een zak schuimpjes, een kerstkadootje, een kerstwens van de leiding en het zelf geknutselde kerstlichtje. Deze pakketten hebben we bij de kinderen thuis bezorgd en de kerstlichtjes voor de ouderen zijn bezorgd door de leiding, samen met een paar kinderen. Deze werden hartelijk ontvangen.

En toen werd het stil op de maandagavond in de Ark. De jaarlijkse disco viel in het water, de bingo met de opa’s en oma’s kon

niet doorgaan en bij de gedachte aan de slotdag eind maart werden we ook niet vrolijk.

Toen begin maart de basisscholen weer open mochten, begon het bij de WJJ-leiding ook wel erg hard te kriebelen. We misten de kinderen en de kinderen misten ons. We besloten om langzamerhand weer op te gaan starten en het WJJ-seizoen te verlengen tot Pinksteren. Natuurlijk wel met de nodige corona-maatregelen en het halveren van de groepen. Op 15 maart hopen we weer van start te kunnen gaan, mits corona dat natuurlijk toe laat. Alle kinderen hebben weer een uitnodiging gekregen en we hopen er met elkaar nog een hele leuke tijd van te gaan maken!

 

Groetjes van Shannon, Mariëlle, Martine, Joke, Arlette, Thamar en Cora.

 

*****

4e kwartaal 2020.

Weet u nog de uitnodiging voor de WJJ in het vorige Suikerpotje? De kinderen konden zich opgeven voor een nieuw seizoen WJJ. Waar we de uitnodigingen voorheen aan de kinderen uitdeelden, was nu alleen de mogelijkheid om de uitnodiging met de nieuwsbrief van de school mee te sturen. Zouden alle ouders dit wel lezen en bespreken zij dit met hun kinderen? Onze teleurstelling was dan ook groot, toen bleek dat op de laatste dag van opgave zich 5 kinderen hadden opgegeven. Het kon toch niet waar zijn dat maar zo weinig kinderen het komende seizoen zouden gaan genieten van de leuke WJJ-activiteiten? We zijn daarop ouders en kinderen persoonlijk gaan vragen, appen en mailen en tot onze grote vreugde mochten we de eerste avond 24 kinderen verwelkomen. Wat een wonder! Er is met elkaar gebeden, de kinderen hebben goed geluisterd naar afspraken die we met elkaar hebben gemaakt en naar het verhaal van Arlette over dat we elkaar nodig hebben en dat we de Here God nodig hebben. Wouter heeft 8 kg. frietjes gebakken en meer dan 40 frikandellen, kroketten en kaassoufflés. De kinderen hebben gesmuld, er is een spel gedaan en er is getekend en geknutseld. Toen was het alweer tijd en hoopten we alle kinderen 2 weken later bij het buitenspel weer terug te zien. Hoe dat verliep leest u hieronder:

 

Nadat alle handen ontsmet waren en we even een wedstrijdje deden wie er nou het snelst zijn met op hun stoel gaan zitten…” de jongens of de meiden? “,  hebben we even gevraagd of de kinderen nog wisten welke afspraken we samen hebben. Dat wisten ze prima te vertellen samen! We hadden daarna een gesprekje over bidden en danken. Sommigen hadden veel vertrouwen en wilden alvast danken voor de fijne avond. Mooi hoor jongens en meiden. Carlijn wilde daarna uitleggen hoe “Levend Stratego” werkt. Dat kon ze heel duidelijk! Tijd voor actie! We gingen uiteen in 2 groepen. Toen Jan Willem met rottweiler Rexx langskwam en iedereen uitgeknuffeld was, barstte de strijd los! Het werd een spannende strijd!  Gelukkig was er limonade en een snoepje tussendoor. Het spel is een aantal keren gespeeld. Tot het einde toe waren de kinderen heel betrokken. De tijd ging te snel! Wat een gezellige avond weer jongens en meiden! Er kwamen ook verschillende keren mensen voorbij gewandeld. Een mooie gelegenheid om te getuigen. Trots op jullie! En goed meegezongen met het Onze Vader aan het einde. Kun je ook bijna niet wachten tot het weer is?!

En gelukkig hebben we elke twee weken club. Er worden gras-egels geknutseld, spiegels versierd en superleuke spellen gespeeld. En dan is het bijna Sinterklaasfeest. Bij de jongste groep worden er lootjes getrokken en thuis wordt er druk geknutseld om de mooiste surprise in elkaar te zetten en een mooi gedicht erbij te maken. Met veel gezelligheid en jolijt is dit feest gevierd. Ook een zelfbedacht spel door de kinderen ontbrak niet, evenals de warme chocolademelk.  De oudste groep kinderen was gevraagd om een aantal cadeautjes te kopen voor 5 euro. Op de avond zelf zijn er eerst kruidnootjes gemaakt en bij Magda en Arie in de oven afgebakken. Hierna is er met de cadeautjes die de kinderen hadden meegenomen  een dobbelsteenspel gedaan. Het was af en toe hilarisch en reuzespannend, omdat ze steeds weer andere cadeautjes kregen. Het begon meteen al goed, omdat de eerste jongen een pakket kreeg om zelf sieraden te maken met veel glitters. Het was een groot succes en uiteraard ging niemand aan het einde van de avond met lege handen naar huis.

 

Als laatste willen we onze dank en waardering uitspreken naar Arie en Magda. Niets is hen te veel. Ze denken met alles mee, stellen hun oven beschikbaar, warmen de chocolademelk op, zetten elke 2 weken de tafels klaar, met of zonder knutselkleed, en helpen ook nog met opruimen. We vinden het geweldig! Arie en Magda: hartelijk dank!!

 

Groetjes Shannon, Mariëlle, Martine, Joke, Arlette, Thamar en Cora.

 

*****

3e kwartaal 2020.

 

Beste leerlingen van groep 4, 5, 6 en 7,

 

De scholen zijn weer begonnen, dus dat betekent dat de WJJ-club binnenkort ook van start gaat! WJJ staat voor Werkgroep Jeugd en Jongeren. Deze club wordt georganiseerd door de Gereformeerde en Hervormde Kerk van Ter Aar. Als jij in groep 4, 5, 6 of 7 zit kun je meedoen aan de WJJ door naar de clubavonden te komen.

 

Wat we doen op een clubavond is heel wisselend. We beginnen de avond met een gebed en een stukje lezen uit de Bijbel. Verder kun je denken aan spelletjes, knutselen, quizzen… Ook hebben we ieder jaar een spetterende disco-avond, een bingo en levend stratego. Het seizoen wordt afgesloten met een superleuke slotdag, waarbij het elk jaar weer een verrassing is, waar we heen gaan.

 

Op welke avond de club gaat plaatsvinden is nog niet bekend, maar ben je enthousiast om op de WJJ-clubavonden te komen, geef je dan gewoon alvast op! We starten dit jaar met een spetterend frietfestijn! Eén avond in de twee weken een clubavond. Deze avond duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur. Dit

vindt plaats in De Ark, tegenover de Hervormde Kerk: Aardamseweg 8 (let op: we zijn dus verhuisd!). De kosten voor een heel seizoen zijn €15,00.

 

Zit jij in groep 4, 5, 6 of 7 en ben je enthousiast geworden? Mail dan zo snel mogelijk de onderstaande gegevens naar wjj.teraar@gmail.com

 • Naam
 • Groep
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Telefoonnummer van je ouders

 

Als je nog vragen hebt kun je bij Cora de Hoogd (0172-600642) of

Thamar Esveld (06-25 321 923) terecht.

 

De clubleiding heeft er veel zin in! Jullie ook?! Hopelijk zien we jullie binnenkort op de WJJ!

 

Groetjes van:

Martine, Joke, Arlette, Shannon, Mariëlle, Cora en Thamar

–oo0oo–

2e kwartaal 2020.          

 

In het vorige bericht over de WJJ vermeldden wij u dat we alles zouden vertellen over het spel in het Argonnepark, de slotdag en de spetterende afsluiting in de vorm van een pyamaparty.   Helaas, door decoronacrisis ging alles op slot en zo ook de genoemde activiteiten. Wat een domper en wat jammer voor de kinderen en de leiding, die zich hier zo op hadden verheugd. Via een brief  hebben we nog even contact  gezocht met alle kinderen, waarbij ze een foto ontvingen, waar ze zelf opstonden. Deze foto zat in een fotolijstje, die zij op de laatste clubavond zelf hadden versierd. Met de kinderen hebben we afgesproken dat alles wat we gemist hebben, doorgeschoven wordt naar het volgende seizoen, waarbij we de eerste avond spetterend van start gaan. We hopen natuurlijk op heel veel aanmeldingen en reken maar dat we er dan een extra leuke tijd van gaan maken!! De kinderen, die na de zomervakantie naar groep 8 gaan, zijn dan te oud voor de WJJ en wij hopen hen terug te zien op de Crosspro. We wensen alle kinderen een hele fijne zomervakantie en heel graag tot ziens in het nieuwe seizoen.

               Een spetterende start!!

Hartelijke groeten van Arlette, Martine, Joke, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora

*****

1e kwartaal 2020.

Het is alweer even geleden, maar op maandag 16 december vierden we met elkaar het Kerstfeest. En het werd een heel bijzonder feest, wat de kinderen niet snel meer zullen vergeten. Bijna heel Ter Aar zat die avond zonder stroom en zo ook de Aarkant. Er was geen licht en geen verwarming, maar in allerijl werd er besloten om dit prachtige feest gewoon door te laten gaan, heel knus in één ruimte, bij kaarslicht. Meneer Stegeman, de opa van Jiska, heeft ons fantastisch geholpen om in het halfdonker alles klaar te zetten en er een prachtig versierde kerstruimte van te maken. Zelfs de paaskaars uit de kerk mochten we gebruiken als verlichting. De vader van Noortje en Carlijn kwam een kacheltje en een aggregaat brengen en het feest kon beginnen. De kinderen waren op hun best gekleed (al hielden sommigen lange tijd hun jas aan vanwege de kou) en er werd gesmuld van de vele lekkernijen die iedereen had meegenomen. Na het eten konden de kinderen allemaal meespelen in een kersttoneelstuk, geregeld door Arlette. Er waren genoeg verkleedkleren voor Jozef en Maria, de herders, de koningen, de schapen, enz. en zo maakte iedereen deel uit van het prachtige kerstverhaal. Inmiddels was de stroomstoring verholpen en konden we de avond toch nog een beetje warm afsluiten en gingen de kinderen met een eigen grote glazen kerstbeker weer huiswaarts.

 

De gewone clubavonden verlopen gezellig met spellen en knutsels en inmiddels is ook de jaarlijkse bingo met de opa’s en oma’s geweest. Het was prachtig om te zien hoe fanatiek iedereen was en aan het einde van de avond ging iedereen met een mooie prijs naar huis. Inmiddels zijn we bezig met de voorbereiding voor Levend Stratego in het Argonnepark, de groep 7 kinderen gaan nog een avond meekijken met de Crosspro, we gaan nog een dagje uit en we sluiten het seizoen op 6 april af met een hele coole pyamaparty. De volgende keer gaan we u daar alles over vertellen.

 

Hartelijke groeten van Arlette, Martine, Joke, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora

–oo0oo–

4e kwartaal 2019.

Welkom bij de WJJ.

Op maandagavond 7 oktober zijn we gestart met de WJJ-club met een groep van 17 enthousiaste kinderen en nog enthousiastere leiding! Er is in de tussentijd al heel wat geknutseld en spellen gespeeld. Het spannendste spel was Sirkelslag. Dit online spel speelden we op een vrijdagavond, tegelijkertijd met 340 (!) clubs door heel Nederland. De presentator vertelde ons het verhaal van Daniël en tijdens dit verhaal moesten er allerlei opdrachten worden gedaan en werden de kinderen in 2 groepen verdeeld. Tijdens de eerste opdracht moesten de kinderen geblinddoekt allerlei dingen proeven, zoals een dropje, spekje, paprika, tomaat, rauwe ui, pepermuntje en natuurlijk moesten ze raden wat het was. Een jury hield de scores bij. Vervolgens moest er een standbeeld worden geknutseld van minimaal 50 cm. hoog en deze moest na afloop zo vaak als mogelijk omgegooid worden met een tennisbal, op een afstand van 5 meter. De namen van de 3 vrienden van Daniël moesten geraden worden d.m.v. het oplossen van een rebus, er moest een spel gespeeld worden met een pion en het oplossen van sommen en er moest een collage gemaakt worden met positieve knipsels uit tijdschriften. Deze laatste moesten we opsturen naar het JOP (organisator Sirkelslag), waarna deze beoordeeld is. Tezamen met de punten van de jury, die o.a. gelet heeft op snelheid, samenwerking en netheid zijn we geëindigd op plek 262 en 326. Helaas geen Sirkelslag-beker gewonnen, maar wat een leuke en spannende avond hebben we gehad!! Hopelijk volgend jaar weer.

 

Het sinterklaasfeest wordt gevierd en de voorbereidingen voor het kerstfeest zijn in volle gang. De volgende keer gaat u  horen hoe dit feest is verlopen.

 

Wij, en dat zijn Arlette, Martine, Joke, Shannon, Mariëlle, Thamar en Cora, wensen u alvast gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2020!

 

 

 

–oo0oo–

 

DERDE KWARTAAL 2019. 

 

Binnenkort gaat de club weer van start! De school is weer begonnen en dat betekent dat er ook weer heel veel kinderen staan te trappelen om naar de club te mogen.

Wie in groep 5, 6 of 7 zit, kan een seizoen meedoen, door naar de clubavonden te komen. Dit jaar draaien we net als vorig jaar een keer in de 2 weken. De tijd is ook hetzelfde gebleven: we beginnen om 18.30 u. en eindigen om 20.00 uur. De plaats is in ‘de Aarkant‘ (naast de Gereformeerde Kerk). Welke avond het wordt is nog niet bekend,  maar je kunt je gewoon opgeven.

De invulling van de clubavond bestaat uit spelletjes, knutselen, quizzen, praten met elkaar, misschien een keer disco, of bingo. Elke keer beginnen en eindigen we met een gebed of een stukje uit de bijbel.

We vieren natuurlijk ook Sinterklaas en Kerstmis met de groep. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een gezellig uitje met alle groepen bij elkaar.

Wil jij dit jaar ook (weer) meedoen? Geef je op bij Cora de Hoogd of Thamar Esveld. Je krijgt dan een lijstje met alle avonden dat we club draaien.

De kosten zijn voor een heel seizoen: € 15,00. Dit moet je dan de eerste clubavond meenemen.
Als je nog vragen hebt kun je bij Cora (de Hoogd: 0172-600642) of Thamar (Esveld: 0625321923) terecht.

 

We hopen natuurlijk op een grote opkomst met veel kinderen, maar zouden daarnaast nog wel wat extra handen kunnen gebruiken. Dus nog even een dringende oproep: wie wil de leiding komend seizoen komen versterken? Het is maar 1x in de 2 weken voor anderhalf uur en rond de Pasen zijn we alweer klaar. Het is echt heel leuk en dankbaar werk en we zouden heel erg blij zijn met wat extra hulp!

 

Graag tot ziens of horens! De clubleiding

–oo0oo–

Tweede kwartaal 2019.

 

Het WJJ-seizoen ligt alweer een poosje achter ons. Maar wat hebben we het leuk gehad! De laatste clubavond was druk bezet met alle kinderen met opa’s, oma’s en een enkele ouder. Er werd fanatiek bingo gespeeld met elkaar en uiteindelijk ging iedereen met een mooie prijs naar huis.

En dan natuurlijk de uitsmijter van het clubseizoen: de Slotdag. En deze keer gingen we naar Drievliet. Belangrijke sportwedstrijden werden ervoor aan de kant gezet, want een dagje Drievliet met de WJJ moet je natuurlijk niet laten schieten. We verzamelden bij het Dorpshuis en toen iedereen was voorzien van het bekende blauwe WJJ-shirt, konden we vertrekken. Al toeterend reden we met 5 volgeladen auto’s met kinderen Ter Aar uit. Aangekomen werden we al verwelkomd met een eigen verzamelplek, waar we alle tassen kwijt konden en altijd iemand van de leiding aanwezig was. Na het maken van groepjes rende iedereen het park in om over de kop te gaan in de Formule X, met een mijnwagon van 20 mtr. hoog met 60 km. per uur naar beneden te razen in de kopermijn, lekker te zweven in de zweefmolen of zich nat te laten spetteren in de wildwaterbaan van de Jungle River. Voor iedereen was er wel wat leuks te beleven en vooral de patatjes met frikandel of kroket liet een ieder zich goed smaken. Veel te snel was de tijd alweer aangebroken dat we naar huis moesten vertrekken en al toeterend kwamen we moe, maar voldaan, Ter Aar weer binnenrijden, waar alle ouders ons al stonden op te wachten. Het was een prachtige dag om het clubjaar mee af te sluiten en we hopen op minstens zo’n mooi seizoen na de grote vakantie.

 

Hartelijke groeten van Arlette, Shannon, Martine, Joke, Thamar en Cora

 

*****

 

Eerste kwartaal 2019.

Het is alweer even geleden, maar op maandag 17 december vierden we met elkaar het Kerstfeest. De ruimtes in de Aarkant waren prachtig versierd, we ontvingen de kinderen met (kinder)champagne en we mochten de kinderen vertellen dat God zoveel van ons houdt, dat hij zijn enige zoon De Here Jezus naar de aarde heeft gestuurd om ons te redden. We  zongen kerstliederen (a capella),  smulden van de vele lekkernijen, die iedereen had meegenomen en we luisterden naar het superspannende kerstverhaal “Wolven in de Kerstnacht”. Aan het einde van het feest gingen de kinderen naar huis met hun zelf geknutselde kerstlichtje met een presentje.  Het was een prachtig feest! Na de kerstvakantie is er op de clubavonden weer druk geknutseld en zijn er spellen gespeeld en op maandagavond 18 februari hadden we de jaarlijkse disco-avond. Het thema was: COOL. Iedereen kwam  supercool gekleed naar het feest. Mutsen, sjaals en handschoenen waren uit de kast getrokken, prachtige creaties kwamen voorbij en zelfs een hele delegatie uit de disneyfilm  “Frozen”  hadden we over de vloer.  Onze bekende discjockeys Pieter en Matthias zorgden voor supercoole muziek, zodat al snel de voetjes van de vloer gingen. Tussendoor werd er gesmuld van de chips en de frisdrank en deden we nog een hele coole muziekbingo, waarbij er leuke prijzen te winnen waren. Jiska en Noortje deden nog een spontaan optreden en toen was het coole feest helaas alweer afgelopen en werden de moe gedanste kinderen  opgehaald door hun ouders. Na de voorjaarsvakantie hebben de kinderen op de clubavond onder leiding van Wilma v.d. Ster kabouters geschilderd op boomstammetjes. Ze hebben hier een zelfgemaakt kaartje aan bevestigd en al deze kabouters worden geplaatst in het Argonnepark. Dus we raden u aan om binnenkort een wandeling te maken door het Argonnepark en dan kunt u ze daar allemaal gaan bewonderen. Binnenkort gaan we nog een avond bingo spelen met mooie prijzen, de groep 8 kinderen gaan nog een avond meekijken met de Crosspro en  daarna gaan we het seizoen alweer afsluiten met het jaarlijkse dagje uit. De volgende keer gaan we u daar alles over vertellen!

Hartelijke groeten van Arlette, Shannon, Martine, Joke, Thamar en Cora

*****

Algemene informatie WJJ:

Voor wie de club nog niet kent: de WJJ-club staat voor Werkgroep Jeugd en Jongeren, en wordt georganiseerd door de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk van Ter Aar.

Wie in groep 5, 6, 7 of  8 zit kan meedoen, door naar de clubavonden te komen.
De clubavond is 1x in de twee weken, van 18.30 tot 20.00 uur.  De plaats is in ‘de Aarkant‘ (naast de Gereformeerde Kerk).

De invulling van de clubavond bestaat uit spelletjes, knutselen, quizzen, praten met elkaar, misschien een keer disco, of bingo. Elke keer beginnen en eindigen we met een gebed of een stukje uit de bijbel.

We vieren natuurlijk ook Sinterklaas en Kerstmis met de groep. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een gezellig uitje met alle groepen bij elkaar.

Ben je enthousiast geworden en heb je je nog niet opgegeven of ken je iemand die graag naar de club wil komen, geef je dan op bij Cora de Hoogd (tel. 0172-600642) of Thamar Esveld (0625321923).  Dan krijg je een uitnodiging met daarbij een lijstje met alle avonden dat we club draaien.

De kosten zijn voor een heel seizoen: € 15,00.

Als je nog vragen hebt: bel Cora of Thamar.

Hopelijk tot ziens!!

–oo0oo–

4e kwartaal 2018.

Op maandagavond 1 oktober zijn we gestart met de WJJ-club met een groep van 22 enthousiaste kinderen en nog enthousiastere leiding! Er zijn in de tussentijd al heel wat knutsels gedaan en spellen gespeeld. Het spannendste spel was Sirkelslag. Dit online spel speelden we op een vrijdagavond, tegelijkertijd met nog veel meer clubs door heel Nederland. De presentator vertelde ons het verhaal van Mozes en tijdens dit verhaal moesten er allerlei opdrachten worden gedaan. Er moest een mandje van plastic gemaakt worden met een kindje van WC-rollen en deze moest natuurlijk blijven drijven. Er moesten telefonisch sponsors worden gezocht voor suikerklontjes (50 ct. per klontje) en hier moest een zo groot mogelijke piramide van worden gebouwd. Heel spannend was het in de brand steken van handgel (ga dit thuis niet nadoen!), om het na het uitblazen vast te durven pakken. Er was een estafetterace om de 10 plagen te verzamelen en in de goede volgorde te leggen. En als laatste moest er een liedje gemaakt worden met een dansje en werd dit opgevoerd voor de ouders. En dit alles onder tijdsdruk en een echte jury, die punten gaf voor de snelheid, netheid en samenwerking. Wat een spannende avond!! Maar wat was het leuk! Nu maar afwachten of we als WJJ de Sirkelslag-beker in de wacht hebben gesleept. De kinderen hebben in ieder geval met hun suikerklontjes wel een prachtig bedrag opgehaald voor de actie “Geef hoop aan kinderen op de vlucht” (kerstcampagne van Kerk in Actie). Prachtig om met elkaar letterlijk in actie te zijn om kinderen wereldwijd een betere toekomst te kunnen geven. Het sinterklaasfeest wordt gevierd en de voorbereidingen voor het kerstfeest zijn in volle gang. De volgende keer gaat u  horen hoe dit feest is verlopen.

Wij, en dat zijn Arlette, Martine, Joke, Shannon, Thamar en Cora, wensen u alvast gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2019!

*****

De laatste clubavond was op 26 maart en deze avond was een speciale avond: we hielden een grootse bingo, samen met een aantal opa’s en oma’s. Omdat de ruimte beperkt is, konden we niet van iedereen de opa’s en oma’s uitnodigen, maar er waren er meer dan gedacht. Het was een gezellige boel met hele fanatieke kinderen, maar nog fanatiekere opa’s en oma’s. En er waren prachtige prijzen te winnen. Aan het einde  van de avond gingen in ieder geval alle kinderen met een prijsje naar huis.

De kinderen uit groep 8 kregen een uitnodiging van de Crosspro om daar een keertje op zondagavond mee te draaien. Met een mooi groepje kinderen hebben we dat gedaan en ze waren allemaal enthousiast. Nu maar hopen dat ze na de grote vakantie allemaal naar de Crosspro gaan.

De slotdag was dit jaar op zaterdag 7 april. De laatste jaren gaan we om en om naar Drievliet en Duinrell. Dit, omdat de afstand goed te doen is en omdat we weten dat het altijd weer een succes is bij de kinderen. Nu was Duinrell weer aan de beurt. Het weer zat mee, de kinderen waren in de auto al erg enthousiast (waar wil jij in? Wat vind jij eng? Ik ga wel 10 x in de Falcon!), en alles verliep zoals we het altijd graag zien, met als enige ‘calamiteit’ een nat pak door de splash. En dat was niet alleen een kind, maar ook een van onze leiding, en een zonnetje om op te drogen, dus prima! De kinderen waren erg sociaal naar elkaar toe, niemand liep er alleen rond. Dit jaar had ons uitje wel een extra feestelijk tintje, en niet alleen omdat de WJJ dit jaar 40 jaar (!) bestaat. Er zijn namelijk een paar enthousiaste mensen geweest, waaronder leiding van de WJJ, die een leuke actie bedachten: Koek en Zopie verkopen op de Langeraarse Plassen tijdens ons enige schaatsweekend deze winter. Er is bij elkaar aardig wat opgehaald, en een deel van de opbrengst was bestemd voor een lunch voor de kinderen tijdens het uitje. Dat was natuurlijk een feestje, met de hele groep op een
(bijna privé-)terras lekker aan de patat!

Al met al een geslaagde afsluiting,  speciaal voor Jolanda, die na 10 jaar in het bestuur te hebben gezeten, nu hiermee is gestopt.  Gelukkig wordt haar taak overgenomen door Thamar Esveld, die al eerder leiding is geweest. Maar natuurlijk kunnen we altijd mensen gebruiken als leiding, vele handen maken licht werk!
Lijkt het u of jou leuk om op een creatieve manier met kinderen (groep 5 t/m 8) bezig te zijn met het geloof, maar zijn er nog vragen over het hoe en wat? Bel of mail gerust, of spreek me eens aan. Wie weet, is het een nieuwe uitdaging?? Cora de Hoogd, 0172-600642 (cora@technofarm.nl)

Iedereen een fijne zomer gewenst en de hartelijke groeten van Arlette, Andy, Martine, Joke, Shannon, Thamar, Jolanda en Cora

–oo0oo–

Disco WJJ met als thema:  WJJ 40 jaar: Feest!!

Op maandagavond 5 maart j.l. hadden we de jaarlijkse disco-avond. Het thema was: 40 JAAR WJJ, FEEST!! En een feest was het. Direct aan het begin van de avond gingen de voetjes al van de vloer, de leiding en bestuur hadden zich flink uitgedost, maar ook de kinderen zagen er feestelijk uit. Onze

ervaren discjockeys Pieter en Matthias zorgden voor knalgoeie muziek en natuurlijk ontbraken de cola en de chips niet. We hebben de verjaardag van Stijn gevierd en kinderen mochten optreden, waarbij er aan het einde van de avond de prijsuitreiking was. Anne, Jiska en Jiska hadden het beste optreden met het nummer Okido, dus kregen alle drie een medaille met een zak snoep. Thijs was het mooiste verkleed, samen met Joke van de leiding. Ook zij kregen een medai

lle met een zak snoep. De dames van het bestuur werden ook nog even in het zonnetje gezet met een prachtig versierde kaart met alle namen van de kinderen. Met spekkies en een uitnodiging voor de slotdag gingen de kinderen moe gedanst naar huis.

(Meer foto’s? Zie ‘Foto’s  – WJJ Disco , 5 maart 2018‘)

–oo0oo–

Op 2 oktober zijn we gestart met de WJJ met een groep van 26 enthousiaste kinderen en nog enthousiastere leiding! Er zijn in de tussentijd al heel wat knutsels gedaan en spellen gespeeld. Er zijn herfststukjes gemaakt, armbandjes geknutseld, koeken met marsepein versierd, grote kleurplaten gekleurd, kijkdozen voor de kerst geknutseld, nachtwacht gespeeld en nog veel meer. En natuurlijk is het Sinterklaasfeest  met elkaar gevierd. Er is genoten van de pepernoten en chocomel en de prachtigste surprises waren gemaakt. Wat een plezier hebben de kinderen gehad! En nu zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. Het wordt weer een Amerikaanse Kerstparty, waarbij iedereen wat mee mag nemen, zodat we één groot buffet hebben, om straks van te smullen. En waarbij ook het kerstverhaal, het kerstevangelie en de liederen natuurlijk niet zullen ontbreken. Maar daar hoort u de volgende keer meer over.

Wij, en dat zijn Arlette, Andy, Martine, Joke, Shannon, Thamar, Jolanda en Cora, wensen u alvast gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2018!

–oo0oo–

Waar staat de WJJ voor!!!

De afkorting WJJ staat voor Werkgroep Jeugd en Jongeren en is een initiatief van de Hervormde en de Gereformeerde Kerk van Ter Aar. Het is een gezellige club voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. Iedere week is er een aparte clubavond voor de kinderen uit groep 5 en 6 en een aparte avond voor de kinderen uit groep 7 en 8 en de club wordt gehouden in de “Aarkant”, naast de Gereformeerde Kerk. We doen dan spelletjes met elkaar, maken leuke knutsels, spelen spannende quizzen, gekke spelletjes en soms wordt er zelfs geswingd tijdens een disco of playbackshow.

Kortom: de club is gewoon hartstikke leuk!

Elke clubavond beginnen we met het lezen van een bijbelverhaal of overdenking en vouwen we onze handen om de Here God om Zijn zegen te vragen. Op die momenten staan we stil bij Jezus en de belangrijke boodschap die Hij voor ons heeft. Ook vieren we met elkaar Sinterklaas en ons jaarlijkse Kerstfeest is altijd weer een mooie viering. Ieder clubseizoen wordt rond de Pasen afgesloten met een spetterend dagje uit.

De clubavonden zijn van 18.30 20.00 uur. 

Ben je enthousiast geworden of heb je vragen: bel dan met Jolanda Braam (602627) of met Cora de Hoogd (600642). 

–oo0oo–

Wie in groep 5, 6, 7 of 8 zit, kan een seizoen meedoen, door naar de clubavonden te komen. De clubavond is 1x in de twee weken, van 18.30 tot 20.00 uur. De plaats is in ‘de Aarkant‘ (naast de Gereformeerde Kerk).

De invulling van de clubavond bestaat uit spelletjes, knutselen, quizzen, praten met elkaar, misschien een keer disco, of bingo. Elke keer beginnen en eindigen we met een gebed of een stukje uit de bijbel.

We vieren natuurlijk ook Sinterklaas en Kerstmis met de groep. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een gezellig uitje met alle groepen bij elkaar.

Ben je enthousiast geworden en heb je je nog niet opgegeven of ken je iemand die graag naar de club wil komen, geef je dan op bij Cora de Hoogd (tel. 0172-600642). Dan krijg je een uitnodiging met daarbij een lijstje met alle avonden dat we club draaien.

De kosten zijn voor een heel seizoen: € 15,00. Als je nog vragen hebt: bel Cora de Hoogd.

Hopelijk tot ziens!!

–oo0oo–

 

Vul een zoekwoord in en druk enter