Agenda:  

 

  1.  17 maart: ‘Friese Kerkdienst’.
  2. Stichting ‘Kamers met Aandacht ‘ – kamer verhuren aan jongeren.
  3.  Vitaal ‘Gemeente’ zijn.
  4. Orgaandonatie. 

________________________________________________________________________

(Geplaatst: 23 januari 2024)

1.    Friese kerkdienst D.V. 17 maart 2024.

2.  PERSBERICHT. (Geplaatst: 9 dec. 2022) 

Stichting ‘Kamers met Aandacht’ is een non-profitorganisatie en helpt kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid. Daarom zoeken wij mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Kamers met Aandacht heeft een ANBI status en is door het CBF erkend als Goed Doel.

Voor meer informatie:

Er zijn folders in de kerk en in De Ark beschikbaar.

Gemeente Nieuwkoop: Suzan@kamersmetaandacht.nl of miranda@kamersmetaandacht.nl of 06-15645007

Landelijke: www.kamersmetaandacht.nl  of  06-11134685

 

 

*****

3.  PERSBERICHT.

‘Vitaal gemeente-zijn’ – terug naar de roots van de kerk

Vlak voor zijn pensionering publiceerde missionair werker Nico Grijzenhout (IZB) uit Veenendaal dit voorjaar het boek ‘Vitaal gemeente-zijn’. Het is de vrucht van een studie naar het nieuwtestamentische gemeenteleven. De grondstelling van het boek is dat de meeste christelijke gemeenten zoals wij die vandaag kennen eigenlijk veraf staan van de oorspronkelijke bedoelingen. ‘De kern van het probleem is dat het gemeenteleven te weinig samenvalt met het gewone dagelijkse leven van de christenen’, schrijft hij in het voorwoord. Er gaapt een kloof tussen de gemeente en het leven van elke dag, daardoor blijft de gemeente ‘een figuur aan de overkant’ en lukt het christenen ook nauwelijks om aansluiting met tijdgenoten te vinden.
‘De hartstocht van Grijzenhout en zijn bevlogenheid voor het evangelie zijn hartverwarmend’, schrijft hoogleraar missiologie Stefan Paas in het voorwoord. Hij beaamt dat ‘de kerk vandaag een herijking nodig heeft en dat we daarvoor eerst en vooral moeten kijken naar hoe de kerk is begonnen’.

De teloorgang van de kerk gaat Nico aan het hart. ‘Het maakt mij rusteloos. Ik vind het ook moeilijk tegenover Jezus Christus’, schrijft hij. ‘Hij is met hart en ziel bij de voortgang van het Evangelie betrokken. Hij heeft zich daarvoor opgeofferd. Het is Zijn levenswerk. De blijdschap over de wereldwijde groei van het aantal christenen dat God liefheeft, heeft het verdriet over het verval dichtbij niet op.’
Meer hier: https://www.kokboekencentrum.nl/boek/vitaal-gemeente-zijn/

*****

4.    ORGAANDONATIE.

Klik hier voor meer informatie!

donor-verzoek-aan-kr-plaats.-op-site-

 

Vul een zoekwoord in en druk enter