Klik hier voor:  IZB in het kort.

*****

Persbericht IZB.

Uw Koninkrijk Kome
Bid voor vijf mensen in jouw omgeving

Een van de mooiste dingen die je voor iemand in je omgeving kunt doen is voor die persoon bidden. Als we bidden, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God, dat mensen Jezus leren kennen. Hoewel het natuurlijk altijd goed is om voor iemand te bidden, vinden we het belangrijk hier extra aandacht voor te vragen in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren; een tijd waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk vanuit de hemel, met de komst van de heilige Geest.

Vanuit het initiatief ‘Thy Kingdom Come’, wat in de Anglicaanse Kerk is gestart, worden christenen wereldwijd opgeroepen om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden om de komst van het Koninkrijk. De IZB sluit hier graag bij aan. Samen moedigen we christelijke gemeenten in Nederland en individuele christenen aan om te bidden voor hen die Jezus nog niet kennen. We willen je motiveren om tien dagen lang heel specifiek te bidden voor vijf mensen in jouw netwerk: een vriend of familielid, je naaste buren of een collega op je werk. Je bidt dat ze Jezus leren kennen.

Er zijn verschillende manieren waarop je mee kunt doen. Allereerst kan je het gebedsdagboek downloaden en deze eventueel printen. Met dit dagboek ontvang je elke dag een overdenking en een gebedspunt. Deze dagboekstukjes worden ook in de app IZB-Connect gedeeld, mocht je liever digitaal aanhaken. Wil je het simpel houden, print dan een boekenlegger voor in je Bijbel waarop je de namen schrijft van de vijf mensen voor wie jij bidt. Zo wordt je er bij je stille tijd doeltreffend aan herinnert.
Natuurlijk is het ook mooi om samen te bidden. Overweeg daarom je Bijbelkring of de gebedsgroep in jouw gemeente te vragen mee te doen en gezamenlijke gebedsmomenten te organiseren.

De IZB heeft voor de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, de zogenaamde Wezenzondag, een gebed (*) dat in de kerk of thuis een handreiking geeft tot gebed.

(*) Voor ‘GEBED’ klik op :  izb_uwkoninkrijkkome2023_gebed-2

 

Doe mee! Bekijk verdere informatie en bestel of download het materiaal: www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome.       

Meld je via www.izb.nl/vandaag/izb-connect aan voor de gratis Connect app en ontvang tussen 18 en 28 mei 2023 dagelijks een reminder voor jouw gebed.

 

–oo0oo–

(Aangepast: 18 mei 2023)

 

ZENDINGSCOMMISSIE

 

Adoptieprogramma Deelgenoten

Inmiddels  zijn er nieuwe zendingswerkers, die wij als gemeente gaan ondersteunen via bovengenoemd programma van de GZB.

Het zijn Gerrit en Jorine en hun kinderen Nora, Jarna en Niek van Dijk, werkzaam in Rostock in Duitsland.

In het hier volgende bericht stellen zij zich voor:

 

Beste broeders en zusters,

Via het kantoor van GZB hoorden we dat u als gemeente betrokken wilt zijn bij het zendingswerk in Rostock, in het noordoosten van Duitsland. Mooi om in de toekomst met elkaar verbonden te zijn!

Wij zijn Gerrit & Jorine van Dijk en we wonen sinds 2015 in Rostock, noordoost-Duitsland. Daar zijn onze kinderen Nora (2016), Jarne (2018) en Niek (2020) geboren. Jorine heeft in Nederland als begeleider in de zorg gewerkt, Gerrit heeft hbo theologie in Ede gestudeerd.

In oktober 2015 zijn we vanuit Veenendaal uitgezonden om samen met de Freie Evangelische Gemeinde in Noord-Duitsland te werken aan een kerkplanting in de wijk Evershagen van de stad Rostock. Daaruit is de pioniersplek Haltepunkt E gegroeid. Een nieuwe vorm van kerk-zijn, die probeert mensen te bereiken met het oude Evangelie. Voor veel buren van ons is geloof erg vreemd. Tegelijkertijd zijn er best veel problemen in onze achterstandswijk. Gelukkig mag de kerk een plek van hoop zijn!

We hopen, als God het wil, in februari 2023 op verlof in Nederland te zijn. We zien uit naar een ontmoeting.

 

Hartelijke groeten uit Rostock,

Gerrit en Jorine van Dijk

Nora, Jarne & Niek

 

De geldelijke steun voor hen wordt bijeen gebracht door de diverse collecten (70%) en de zendingsbussen (van maart tot ongeveer het eind van het jaar).

 

Tot Slot

Uw steun wordt gevraagd voor het wereldwijde zendingswerk, speciaal voor de fam. Van Dijk in Rostock, Duitsland, en het missionaire werk in Nederland door uw gebeden, gaven/donaties en medeleven alsook door het sparen van gebruikte kaarten, postzegels en cartridges.

Blijft u op de hoogte van het zendingsnieuws en het missionaire nieuws door het lezen van de magazines Alle Volken GZB buitenland en Tijding IZB binnenland en het bezoeken van de websites: www.gzb.nl; www.izb.nl; www.gzb.nl/zendingswerkers/gerrit-jorine-van-dijk; www.kerkinactie.nl.

 

Publiciteit

Zendingsberichten zijn te lezen in: het kerkblad, info-blad “Rondom het Suikerpotje”, website van onze gemeente, de websites van de GZB, de IZB en Kerk in Actie, de zendingsnieuwsbrieven, die een aantal keren per jaar in het kerkblad worden bijgesloten. Posters met betrekking op de zending worden van tijd tot tijd opgehangen in de hal van de kerk.

 

De zendingscommissie

Lenneke van Tol, voorzitter

Christien Heyboer, commissielid

Hennie van Bekkum, commissielid

Tineke Roos, commissielid

Corrie Hoek, secretaris

Gertjan Mulder en Corrie Hoek, financiën.

Informatie over zending: Corrie Hoek. Tel. 602068.

 

Vul een zoekwoord in en druk enter