Organisten.

Het orgel in onze kerk is gebouwd in 1960 door de Graaf uit Amsterdam.

Bij het zingen in de erediensten worden we begeleid door het orgelspel van onze organisten.

De organisten die (al vele jaren) ons orgel bespelen zijn de heren:

• L. Esveld, Oostkanaalweg 34, 2461 ER Ter Aar, tel. 602462
  • C. Verzaal, Aalscholverlaan 36, 2461 BR Ter Aar,  tel. 604524
  • J. Verzaal, Bevelanderhof 7, 2461 BV, Ter Aar, tel. 607243

Als deze niet beschikbaar zijn zorgt het College van Kerkrentmeesters, dat er een ‘gast-organist’ aanwezig is.

Informatie over het orgel kunt u vinden op www.orgelsite.nl

(Geplaatst 18 september 2022)

JUBILEUM ORGANISTEN

Vorig jaar was het 50 jarig jubileum van Jan en Cees Verzaal als kerkorganist. In het jaar 1971 zijn zij begonnen met het begeleiden van de samenzang in de Ned.Herv.Kerk van Ter Aar. Van jongs af aan vergezelden zij hun vader Dick op het kerkorgel. En toen er een Psalm was die zij goed konden spelen, werden zij zelf achter het orgel gezet. Eerst Cees met Psalm 84 en enkele weken later Jan met Psalm 95. Kort daarna volgde een hele avonddienst en al snel ook de ochtenddiensten, met vader Dick die in de achtergrond een oogje in het zeil hield. Heel snel werden hun vorderingen  bekend in de regio en volgde de benoeming als organist van de Ned.Herv.Kerk in Aarlanderveen.

Beide organisten hebben in diverse kerken de samenzang begeleid. Cees in Ter Aar, Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Zevenhoven,  Nieuwkoop, Leimuiden en Haastrecht. Jan in Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Lisse, Ingen en Tiel. Beide hebben ook een aantal orgel CD’s mogen maken, Jan in Tiel, Ter Aar en Maastricht, Cees in Ter Aar, Haastrecht en Nieuw-Vennep.

Vijftig jaar het op het orgel begeleiden van de samenzang in de zondagse kerkdiensten begeleiden, het is een geweldig iets om dit te mogen doen. Vorig jaar was er vanwege alle coronabeperkingen geen aandacht aan dit dubbele jubileum gegeven, maar op zondag 25 september wordt dit ingehaald in de ochtenddienst. In deze dienst zullen door Cees (hieronder links met colbert) en Jan (hieronder rechts) een aantal psalmen en gezangen worden gespeeld die bij hen favoriet zijn. Daarbij uiteraard Psalm 84 en Psalm 95.

Maart 2021.

RESTAURATIE klavieren van ons Kerkorgel.

Vorig jaar (2020) aan het begin van de coronacrisis zijn de Klavieren van ons Kerkorgel gerestaureerd, na 60 jaar was het noodzakelijk om de versleten klavieren te restaureren. Fa.S.de Wit uit Nieuw Vennep heeft deze restauratie uitgevoerd, op Goede Vrijdag werd begonnen met het demonteren van de klavieren. Alle toetsen moesten stuk voor stuk uit het orgel gehaald worden, dit was een hele klus. De houten toetsen zijn ontdaan van het versleten houten beleg en dit is vervangen door nieuwe witte onder toetsen en zwarte ebben houten boven toetsen, ook dit was een grote klus. Nadat de klavieren waren voorzien van nieuw beleg zijn alle toetsen weer teruggeplaatst, dit was wederom heel veel werk. Uiteindelijk werden de toetsen afgeregeld zodat het er weer netjes uitzag. De gehele restauratie van de klavieren heeft tot aan Pinksteren geduurd. Het is nu is weer een feest om het orgel te bespelen. Een zeer geslaagde restauratie met dank aan het vele werk door de medewerkers van fa.S.de Wit uit Nieuw Vennep.

Vriendelijke groet van uw organist Cees Verzaal