SPULLETJESMARKT zaterdag 4 september 2021.        

 

Wat een prachtige afsluiting van dit seizoen was de ‘Spulletjesmarkt’ van zaterdag 4 september. De dag begon, tegen de verwachting in, met een grauw wolkendek en een koude Noordenwind. Maar, halverwege de ochtend brak toch de zon door, verdwenen de eerder genoemde spelbrekers, en kwam een groot deel van het perceel in een heerlijk zonnetje te staan. 

Wat deze markt zo uniek maakt is in de eerste plaats dat deze activiteit plaats vindt op een ‘Schiereiland’, in feite alleen toegankelijk via het leuke ‘witte bruggetje’. Daarnaast ‘de opzet’. Een vijftal kramen met o.a.: antiek, curiosa, speelgoed etc.  waren gepositioneerd tegen ‘de Ark’ – en de zijmuur van de Pastorie. Waarna vervolgens de goederen op ‘speelse wijze’ op het daarvoor liggende terrein  werden gepresenteerd. Waardoor ‘rondlopen’, mogelijk was om zó alles goed te bekijken. En de rest? De ‘sfeer’! Want gelijk bij het betreden van het e.g.  bruggetje, met uitgestalde ‘koopwaar’, werd je ontvangen met gezellige muziek. Klanken van Hollandse liederen klonken op een aangename wijze over het terrein.

 

Dat ook deze dag de mensen uit de regio de markt weer wisten te vinden was duidelijk want ook nu had men over belangstelling niet te klagen. De organisatie had zich wederom van haar goede kant te laten zien. Er was, naast de e.g. producten range, waar goede zaken werden gedaan, weer een ruim aanbod aan ‘groentes’ en via van de familie Spelt uit Nieuwveen verkregen ‘biest’.  Voor beiden bleek er veel ‘vraag’ te zijn. Zo ook voor de koffie en de pannenkoeken. Dit waarschijnlijk dorstig en/of hongerig geworden door de vermoeidheid of de behoefte even wat sociale contacten te leggen? Wie zal het zeggen.

 

Het kon niet uitblijven, gezien de drukte deze dag, dat het een recordomzet moest worden. Dat bleek ook wel toen de diverse ‘standhouders’ hun inkomsten bekend maakten. Het mooie bedrag van € 1468,30 werd met applaus ontvangen.

In totaal is er nu, in de periode van april t/m 4 september, bijeen gebracht het fantastische bedrag van

 

€ 9552,57 !!!

 

Een positieve ontwikkeling, dit prachtige bedrag, gezien de opinie bij de aanvang in april. Toen was men nog niet zo positief gestemd i.v.m. de Corona ontwikkelingen. Maar gelukkig is alles meegevallen.

Een ‘smetje’ op deze vreugde was wel de ongelukkige val, op zaterdag 21 augustus, van één van de trouwste medewerksters en mede initiatiefneemster, Iet Verkleij – Snijders. Zij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd een heupfractuur vastgesteld en werd nagenoeg direct geopereerd. Is nu revaliderende in ‘de Brug’ en hoopt binnenkort weer in haar vertrouwde omgeving terug te keren.

 

Complementen mogen uitgaan naar al die vrijwilligers die, in deze periode, steevast elke 14-dagen present waren om de kraam in te richten, met veel enthousiasme de goederen aan ‘de man’ te brengen en, dat is minder leuk, na afloop de boel weer op te ruimen.

Daarnaast ook de complementen naar ons kosters echtpaar, Magda en Arie Cats. Zij stelden, in goed overleg met de Kerkrentmeesters, de ruimtes beschikbaar. Zorgden er voor dat het de vrijwilligers aan niets ontbrak en voor allerlei ‘hand –en spandiensten’. Alles was bij hen mogelijk, niets was te veel, “mits uitvoerbaar” aldus Magda.

Maar in bijzonder een complement aan Karel Snijders als DE grote ‘Stille’ kracht achter dit hele gebeuren. Voor zijn tomeloze inzet.

Het telkens ‘voorbereiden, opbouwen, het leiden op de marktdag, het afbreken, opbergen, sorteren’. Fantastisch!

 

Nu breekt er een periode van betrekkelijke rust aan maar……. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat, afhankelijk hoe het COVID 19 – virus zich ontwikkelt, in de kerstperiode in z.g. KERST- FAIR te houden. Meer berichten daarover t.z.t. in het kerkblad en op de website.

 

Attentie:

Meer foto’s over de gehouden spulletjesmarkten zijn te zien op de website (FOTO’S)

 

*****

SPULLETJESMARKT zaterdag 21 augustus 2021.        

Wat was het, meteorologisch gezien, zaterdag 21augustus weer een mooie dag. De één na laatste ‘Spulletjesmarkt’ van dit seizoen en  het beloofde, gezien het weer,  een succesvolle dag te worden. Alles was er klaar voor de bezoekers te verwelkomen. Maar de organisatie kreeg al vroeg in de morgen een behoorlijke tegenslag te verwerken. Één van de trouwste medewerksters en mede initiatiefneemster, Iet Verkleij – Snijders kwam heel ongelukkig ten val en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd een heupfractuur vastgesteld.

Dit gaf een behoorlijke domper bij de overige vrijwilligers. Maar ook onder deze druk bleef Karel zijn mannetje te staan. De taken werden opnieuw ingedeeld. De opengevallen plaatsen aangevuld waardoor men weer instaat was de eerste bezoekers te ontvangen.

 

Dat de markt, in de regio, inmiddels een grote bekendheid heeft verworven bleek ook nu weer. Een groot aantal auto’s en fietsen die rondom en vóór de kerk geparkeerd waren daar het aantoonbare bewijs van. De bezit(s)ters van deze voertuigen liepen  gezellige, onder de klanken van de jaren zestig muziek, te kuieren tussen de kramen en de uitgestalde koopwaar. Er heerste weer een heerlijk sfeertje en er was weer het nodige te zien.

 

Er werden goede zaken gedaan met name de ‘Pannenkoekenkraam’ (dat is een ‘blijvertje’)’, dit in kombinatie met

de ‘Koffiehoek’. Het waren letterlijk en figuurlijk de twee smaakmakers. De gehele dag was het een gaan –en komen van belangstellenden. Wat uiteindelijk en daar is het allemaal om begonnen, een leuk bedrag heeft opgeleverd. En wel:

€ 1026,25 !!!  

 Uiteraard een prachtig bedrag maar de stemming bleef, door het ongelukkig voorval ’s morgens,  toch enigszins bedrukt.

 

We wensen Iet een spoedig herstel toe!!

 

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

 

*****

 

Hieronder info over de eerder gehouden markten!

 

Zaterdag 7 augustus. De weersvoorspellingen voor deze dagen waren bijzonder slecht. Veel regen was in het vooruitzicht gesteld. Dus onzekere momenten voor de organisatie. Maar wat is alles meegevallen. Een heerlijk zonnetje stond s’morgens te stralen en de vrij straffe wind die vrijdag bij de ‘opbouw’ nog partte speelde was nagenoeg niet merkbaar. Ideale omstandigheden om er even voor een paar uur er tussen uit te gaan. Veel mensen, vanuit de regio, waren waarschijnlijk dezelfde mening toegedaan en richting ‘de Ark’ gegaan. Voor het bezoeken van de ‘Spulletjesmarkt’ of, voor het bezoeken van de ,voor deze dag, opengestelde kerk om  daarna toch nog even de ‘Spulletjesmarkt’ te bezoeken. Wat het ook zij het was een gezellige drukte. Mede ook door de geluiden van vrolijke muziek die zich over het terrein verspreidde. Zelfs waagde enkele zich aan een dansje en werd er, bij bekende liederen, meegezongen. Gezellig en sfeer vol. Ook veel ‘nieuwkomers’, waarschijnlijk enthousiast geworden door de advertenties in de regiobladen, werden gesignaleerd

Een ruim aantal kramen, geplaatst op het voorterrein van ‘de Ark’ gaven voldoende mogelijkheden tot het etaleren van een groot assortiment aan curiosa, keramiek, klokken, muziekapparatuur en speelgoed’. Op het openterrein vóór ‘de Ark’ wat meubilair, fietsen en als blikvanger een mooie elektrische fiets! De  ‘Koffiehoek’ had wederom veel aftrek en vervulde zó weer haar sociale taak. Het was moeilijk een plaatsje te bemachtigen. Maar dan was het heerlijk even rust te vinden. Te genieten van een kopje koffie/thee met de ‘thuis’ gebakken koek of de ter plaatse gebakken pannenkoeken!!

En was het je allemaal te druk dan was er de mogelijkheid je in het ‘Ark – gebouw’ even terug te trekken en op je gemak rustig opzoek te gaan naar boeken – CD’s –en/of  LP’s. Al deze uitgestalde goederen waren voor een ieder te koop tegen hele redelijke prijzen.

Ook ditmaal mocht men terugkijken op een vruchtbare dag.

Totaal heeft deze dag 905,– Euro opgebracht!!

Dit alles voor: ‘onderhoud van de kerk en andere, nog nader te bepalen,  goede doelen’.

 

 

*****

Hieronder info over de eerder gehouden markten!

 

De SPULLETJESMARKT  van zaterdag 24 juli heeft opgebracht het prachtige bedrag van:

1156,– EURO !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

******

HIERNA INFO OVER DE EERDER GEHOUDEN MARKTEN!

 

SPULLETJESMARKT zaterdag 10 juli 2021.        

 

 De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet zo gunstig (80 % kans op regen!!). Gezien deze vooruitzichten was er met het opzetten van het materiaal rekening gehouden, mocht het gaan regenen, om zó mogelijk enigszins de regen het hoofd te kunnen bieden. Maar gelukkig is alles meegevallen en was het heerlijk kuieren, bij een aangename temperatuur, tussen de op het terrein uitgestalde goederen.

 

Ook nu zag er alles weer gezellig en verzorgd uit. Het assortiment w

as wederom flink uitgebreid met als grote  blikvangers een antieke ‘karnton’ en een tweetal houten ‘kaaskuipen’. Ook was de markt een attractie rijker en wel een heuse ‘PANNENKOEKENKRAAM’!!!  De baklucht verspreidde zich al gauw over het terrein en maakt bij velen al snel de smaakpapillen los. Wat natuurlijk resulteerde, onder het genot van een kopje koffie, in het nuttigen van een pannenkoek.

 

Dit alles met elkaar, mede ook door de grote belangstelling, bracht het de nodige gezelligheid te weeg. Voor de organisatie en de vrijwilligers een mooie opsteker. Zo ook het financiële resultaat. Deze dag heeft het prachtige bedrag van

 € 1006,75 opgebracht!!

 

**********

 SPULLETJESMARKT.   

Zaterdag 3 juli was er weer de ‘Spulletjesmarkt’ en de waren breed uitgestald en gereed om de nodige bezoekers te ontvangen. Maar helaas, ondanks een nieuwe kraam met een fraaie uitstalling aan sieraden, horloges en klokken ten spijt, was de belangstelling dit keer wat minder. Dit kwam ook tot uiting aan het einde van de middag. De omzet viel n.l.  ietwat tegen en heeft de markt deze dag

€ 392, — opgebracht!

Dit brengt het totaal op: €3994,– !!

 

*****

 

De op 26 juni gehouden  SPULLETJESMARKT  heeft wederom een mooi bedrag opgeleverd en wel :

€ 631,– 

Dit brengt het geheel nu op:

€ 3602,– !!!

Zaterdag 3 juli  is er wederom ‘MARKT’, van 9.30 uur t/m 15.30 uur en kunt u/jij leuke aankopen doen tegen ook een leuk prijsje.

Dit alles voor het goede doel.

 

*****

*****

 

SPULLETJESMARKT.   

Het mocht weer!!!

Op zaterdag 15 mei was het eindelijk zover ‘opening van de eerste Spulletjesmarkt’. Dit jaar, evenals vorig jaar, vanaf het terrein vóór ‘DE ARK’. En dit alles gebeurde onder bijzonder fraaie weersomstandigheden.

Op het buitenterrein waren een  vijf- tal kramen, ruim geplaatst, met een behoorlijk diversietijd  aan leuke spullen. De opstelling was zodanig dat bezoekers er veilig  en volgens de coronarichtlijnen rustig konden rondkijken en hun aankopen doen.

Het was duidelijk dat veel getrouwe bezoekers hiernaar uitgekeken hadden gezien de belangstelling die er was, zeker in de ochtend. Veel auto’s geparkeerd rondom de kerk. Het bracht weer een beetje het ‘oude vertrouwde beeld terug van vroegere tijden‘ .

Dit beeld was ook terug te zien in de befaamde ‘Koffiehoek’. Diverse bezoekers(ters) vonden daar een plekje en werden er natuurlijk, na lange tijd van ontbering, de nodige wetenswaardigheden uitgewisseld. Prachtig om te zien dat de mensen daar weer zo van genoten en te kennen gaven dit, de afgelopen tijd,  zó gemist te hebben.

Gedurende de 4 weken die nu verstreken zijn, zijn er ná deze eerste activiteit nog twee ‘Spulletjesmarkten’ geweest. Was het aanbod, bij de aanloop, niet zo uitgebreid in de daarop volgende ‘opzetten’ was daar geen sprake van. Er waren meerdere kraampjes geplaatst wat de mogelijkheid gaf tot het etaleren van een groter assortiment zoals stalletjes met meer curiosa, keramiek, muziekapparatuur en speelgoed’. Op het openterrein vóór ‘de Ark’ wat meubilair en als blikvanger een mooie antieke lamp. Binnen, in het ‘Ark – gebouw’, was het een waar rustoord. Daar kon men op zijn of haar gemak rustig opzoek gaan naar boeken – CD’s –en LP’s. Al deze uitgestalde goederen waren voor een ieder te koop tegen hele redelijke prijzen.

Over belangstelling, waarin het weer ook meespeelde, had men niet te klagen. Mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen zagen nu mogelijkheden om even, met hulp, dit uitstapje te maken. Zelfs groepen wielrijders, die hun wekelijkse rondje reden maakten hun schoenklemmen los en schoven aan voor een kopje koffie. Genoten , evenals de overige bezoekers, ook van de diverse, door de thuis bakkers, gebakken koeksoorten. Kortom het was al die keren  een gezellig en fleurig geheel.

 

De geleverde inspanningen waren, tot de tevredenheid van de medewerkers ook lonend. In totaal, over de gehouden markten, werd n.l. het mooie bedrag van

€ 2402,– ontvangen.

Gezien de belangstelling en niet onbelangrijk het bedrag wat het geheel nu opgebracht heeft is het mooi dat Karel – en It Snijders, Magda – en Arie Cats dit initiatief genomen hebben. Zij willen hier, met de vrijwilligers, graag mee doorgaan. De eerst komende ‘Spulletjesmarkt’ is op: ZATERDAG 19 JUNI!!

De daaropvolgende markten zijn op de zaterdagen: 26 juni,  3 – 10 – en 24 juli, 7 en 21 aug.   – en 4 september.

Graag tot ziens op één of meerdere van deze dagen.

Beslist een AANRADER!!

( Voor de betreffende foto’s, genomen door Karel Snijders, zie de website)

 

–oo0oo–

4e kwartaal 2020.

 

Normaal gesproken wordt aan het einde van dit seizoen met voldoening teruggeblikt naar de behaalde resultaten van de gehouden Snuffel –boeken –en Kerstmarkten, in – én bij ‘de Ark’ én in het ‘Zwaluwnest’.

Maar helaas het is, door Covid 19 (Coronavirus) heel anders gelopen dan verwacht. Door de ‘1,5 meter regel‘ was het niet mogelijk en ook niet verantwoord, de markten te organiseren. Wat een tegenvaller.

In het voorjaar was er nog enige hoop dat er tegen het einde van de zomer nog wat mogelijk zou zijn om ‘iets te organiseren’. Misschien een ‘Kerstmarkt’? Maar ook dat ging in rook op.

Financieel gezien, voor de direct betrokkenen, een hele tegenvaller. Ook sociaal gezien. Weg ‘gezelligheid’, het ‘ongedwongen slenteren langs de kraampjes’ en even ‘leuteren met bekenden’. Hier werd door velen naar uit gekeken. Dit alles bleek helaas niet meer mogelijk. Alles zo vreemd en ‘on-Hollands’.

Enige actievelingen hebben, met in achtneming van de ‘corona-regels’, het initiatief genomen om nog enkele ‘mini markten’ te organiseren in, en buiten ‘de Ark’, w.o. verkoop van biologische groente, geteeld in de fraai aangelegde tuin achter de pastorie en verkoop van de nodige liters biest!! Wat naast gezelligheid toch nog in totaal € 1500,- heeft opgebracht. Deze opbrengst is inmiddels overgemaakt aan de kerk. Beter ‘iets’ dan ‘niets’ moeten we maar denken.

 

 

Ja, en nu volgend jaar? Een ieder snakt inmiddels naar verruiming van de regels. Je realiseert je nu wat ‘vrijheid’ eigenlijk betekend! Laten wij hopen dat we volgend jaar over dit onderwerp een positiever bericht kunnen plaatsen en dat Karel, met zijn medewerkers, met de maandenlange opgekropte adrenaline, weer ‘fleur’ kunnen geven aan de zaterdagen met het organiseren van de markten.

 

Een ieder Prettige – en Gezegende dagen toegewenst

 

*****

2e kwartaal 2020. 

 

Ja, het gaat weer beginnen!!

Zó werd, in de uitgave van maart, de activiteit voor het toen nog komende seizoen aangekondigd. En werd er met de nodige enthousiasme uitgekeken naar de ‘oude’ en ‘vertrouwde ‘Spulletjesmarkt’. Maar wat een teleurstelling is het voor velen geworden. Alles is helaas heel anders gelopen. Het ‘coronavirus’ heeft een dikke vette streep door deze activiteit getrokken.

 

Door de ‘1,5 meter regel‘ was het niet mogelijk en ook niet verantwoord, de markten te organiseren. Wat een tegenvaller.

Wel heeft een kleine groep actievelingen, met in achtneming van de ‘corona-regels’, het initiatief genomen om, vanaf juni, op de resterende zaterdagen ‘mini markten’ te organiseren in –en buiten ‘de Ark’. Er was verkoop van biologische groente, geteeld in de fraai aangelegde tuin achter de pastorie, curiosa en uiteraard de boekenverkoop.

Dit alles is zeker geslaagd geweest. Al was het alleen al om de gezelligheid.

Zaterdag 29 augustus werd de laatste ‘mini-markt’ gehouden. Gezien de korte periode en de kleinschaligheid was de opbrengst niet onverdienstelijk. Er werd het mooie bedrag van

€ 1169,–

ontvangen. Dit met dank aan:

Karel Snijders en Iet Verkleij-Snijders (voor de verkoop van de spulletjes – en de boeken), Paul van Vliet (voor de verkoop van ‘groente, aardappels en appels), Arie Cats (voor het telkens halen en klaarzetten van de boeken) en Magda Cats (voor de accommodatie en het schenken van de vele kopjes koffie). En ook dank aan de diverse vrijwillige bakkers uit onze gemeente die voor het nodige ‘lekkers’ hebben gezorgd.

 

Ja, en hoe nu verder?  Een ieder zal wel begrijpen dat de toekomst nog erg onzeker is. Plannen zijn er gelukkig wel. Zo heeft men het voornemen, n.a.v. het resultaat van de ‘mini markten’, in oktober een ‘boekenmarkt’ te houden en in november een Kerstmarkt’! Dit alles natuurlijk wel onder voorbehoud, vanwege de onzekerheid omtrent het coronavirus!!! Meer informatie over deze activiteiten later in het kerkblad en op de website.

 

Graag willen wij u nog een positief geluid laten horen.

Zoals al eerder vermeld zou Karel Snijders dit jaar stoppen met zijn activiteiten voor de ‘Snuffelmarkt. Dit na ruim 30 jaar daarvoor actief te zijn geweest. Hij heeft nu laten weten toch het komende seizoen de activiteiten weer te willen organiseren!! Fijn om te horen en …… nu maar hopen dat we het mogen en kunnen realiseren.

 

*****

 

Zaterdag 1 augustus (2020).

Onder fraaie weersomstandigheden was er weer een gezellig gebeuren bij ‘de Ark’. De MINI markt begint bekendheid te krijgen en aardig bij het publiek  ‘in trek’ te geraken. Dit gezien de belangstelling.

In totaal werd toch het mooie bedrag van  198,60 euro verdiend!

                 

 

*****

 

 

2e kwartaal 2020.

Vorig jaar werd bericht dat Karel stopt na 2020. Ook werd daar het voornemen gemeld om de spulletjesmarkt dit jaar 1 keer per maand te houden, hetgeen niet door alle medewerkers goed werd ontvangen. Enkele bezwaren waren de groenten die voor de verkoop worden verbouwd, en men is bang dat de loop er uit gaat. De koffietent heeft zeker ook een sociale functie en is een ontmoetingsplek geworden voor een divers gezelschap. Daarom vinden wij het belangrijk dat de spulletjesmarkt ook komend jaar weer om de twee weken zal worden gehouden.

 

Naar aanleiding hiervan zijn in januari enkele mensen, waaronder Karel, bij elkaar gaan zitten en hebben zij een soort commissie opgericht.

Karel heeft een schat van ervaring, en veel hiervan is het waard om mee te nemen naar de toekomst. We hebben met elkaar gesproken over een taakverdeling.

Hierbij is afgesproken dat Wim of Nita met Karel mee gaat om spullen op te halen. Op donderdagavond worden de tenten vast opgebouwd en de boeken worden door mij in de aanhanger gezet en maandag weer gelost. Arie zorgt ervoor dat ze in de ark komen, zodat Karel daar geen omkijken naar heeft.

Verder zal er op zaterdag altijd een  commissielid zijn om vooral te kijken en hand- en spandiensten te doen waar nodig, zodat Karel als hij wil een vrije zaterdag kan nemen om andere dingen te doen wat hij ook leuk vind. Dit gunnen we hem zeer na zoveel jaren van trouwe dienst, want ik heb veel respect en waardering voor wat hij allemaal gedaan heeft en nog doet.

Mensen, het zou zo fijn zijn als er nog een paar vrijwilligers bij komen: vele handen maken licht werk en denk niet `dat is niets voor mij’.  Het werk is heel divers, denk bijvoorbeeld aan het opbouwen of afbreken, en u ontlast het vaste team ermee. De eerste spulletjesmarkt in het nieuwe seizoen is op zaterdag 25 april (*).

 

Namens de commissie (Karel, Arie, Wim, Nita, Ben),

Ben van Harten 

 

(*) Helaas kunnen de  ‘Spulletjesmarkten’ voor dit seizoen,tot nader bericht, géén doorgang vinden!

 

Dit door het Corona virus en de richtlijnen waar wij ons allen aan te houden hebben om de , zo gevreesde, besmetting te voorkomen.

Daarnaast zijn de ‘verwachtingen’ onzeker. Ook ná de streef datum van 1 juni is alles nog twijfelachtig.

Wij moeten dus afwachten hoe dit alles zich ontwikkeld maar houden u op de hoogte.

 

–oo0oo–

 

Kerst –en kadomarkt van 15 –en 16 november 2019.

 

Wat is er een gezwoeg vooraf gegaan aan deze markt. Vooraf was n.l. besloten dat de markt niet alleen op de zaterdag maar nu ook op de vrijdagavond te houden. Op zich geen probleem maar ware het niet  dat de ruimte in de ‘de Ark, door andere activiteiten, voor het ‘aankleden’, niet eerder beschikbaar was dan vrijdagmorgen!!! Ga er maar aan staan. Maar met man en macht is er aan gewerkt om, zoals aan de bladen gemeld, ’s avonds 6 uur open te gaan. Het is gelukt maar wel met de nodige zweetdruppeltjes. 

Komende over het bruggetje naar ‘de Ark’ straalde je de gezellige sfeer al tegemoet. Leuke uitstalling, verlichting en een brandende vuurkorf zorgden daar voor. Maar ook eenmaal binnen gekomen kwam je ogen te kort. Een sfeervolle entourage was er gecreëerd. Één en al schittering en kleur. Veroorzaakt door een grote diversiteit aan artikelen w.o. kunstbomen, kerstballen, kaarsen, kerstkaarten maar ook curiosa, speelgoed, snuisterijen! Eigenlijk te veel om op te noemen.

Zowel op de vrijdagavond als de zaterdag  heeft men over belangstelling geen klagen gehad. Niet alleen vanuit de gemeente maar ook vanuit de regio. Dat het leuk en gezellig was bleek ook wel uit de interesse voor de ‘koffiehoek’. Het was heel moeilijk een plaatsje te veroveren. Velen lieten zich daar, in de sfeervolle hoek, verwennen met een kopje koffie of thee met daarbij ruime keuze uit de vermaarde eigen gebak of de heerlijke erwtensoep met brood en worst!

Ook dit keer kan weer worden teruggezien op een geslaagd evenement. Zeker  financieel gezien was het een succes. Na het opmaken van de balans aan het einde van deze zware dagen bleek het mooie bedrag van

€ 1235,15 te zijn ontvangen!!

Met deze activiteit werd het seizoen 2019 afgesloten. In deze periode is er door Karel en zijn medewerkers heel veel werk verricht. Werk, wat men zich niet zo gauw realiseert zoals: ‘het vaak ophalen van de goederen en het sorteren daarvan. Opzetten van de kramen, het inruimen –en weer opruimen van de kramen – en de overgebleven spullen. Of dat al nog niet genoeg was moest ook dit jaar de opslag bij tante An (De boerderij van mw. Cats aan de Aardamseweg) worden leeggehaald. Dat betekende dat niet alles mee kon naar de nieuwe (kleinere) locatie. Dus sorteren, delen weggooien en de overgebleven artikelen overbrengen naar de nieuwe locatie. Om er zó voor te zorgen dat zij er het komende seizoen weer klaar voor zijn!

Dit alles is voor een belangrijk deel neer gekomen op de schouders van Karel Snijders. Hulde!!!

Maar daarbij mogen wij ook het kosters echtpaar, Magda –en Arie Cats, niet vergeten!! Zij stonden ook dit seizoen weer overal klaar voor. Niets was te veel. Fijn dat jullie dit allemaal mogelijk maakten.

Wat heeft dit seizoen, met al die inspanning nu in totaal opgebracht?

De eerder genoemde inspanningen zijn wel beloond. In totaal is een prachtige bedrag ontvangen t.w.:

Ruim  €  14.930,– !!

Dit ter besteding aan onderhoud van ons kerkgebouw en door de commissie nog nader te bepalen goede doelen! (In de volgende uitgave daar meer over)

Al diegene die hieraan hun medewerking hebben verleend, proficiat en hartelijk bedankt. Klasse!!

–oo0oo–

 

SPULLETJESMARKT. 

Spulletjesmarkt 31 augustus 2019.

Deze zaterdag was het de voorlaatste ‘Spulletjesmarkt’ van dit seizoen, binnen -en rondom ‘de Ark’! Mede door het prachtige weer was het weer een spektakel. Men had flink uitgepakt er was een grote verscheidenheid aan artikelen zowel in – als rondom ‘de Ark’, zoals: Curiosa – speelgoed – allerlei gebruiksartikelen – gereedschap – elektronica – keramiek – landkaarten – leuke zelfgemaakte kaarten – boeken (op allerlei gebied) – LP ’s , CD ’s etc.. Met als grote blikvanger ‘een ouderwetse elektrische  wasmachine – een houtenkuip met wringer en voorzien van een koperen naamplaatje – MOEDERS WENS’. Echt uit grootmoederstijd! Een prachtexemplaar wat bij velen weer gemengde gevoelens naar ‘vroeger’ opriep. 

Voor deze markt was, zeker in de ochtend, erg veel belangstelling w.o. veel passanten die, waarschijnlijk aangetrokken door het zonnetje, dat strak aan de hemel stond, maar zeker ook door de duidelijk aankondiging ‘SPULLETJESMARKT’ aan de zijgevel van ‘de Ark’, en zó een kijkje kwamen nemen. Het was voor hen daardoor soms moeilijk om, dichtbij de plaats van ‘het delict’, een parkeerplaatsje te vinden en moest er een stukje gelopen worden. Maar dat mocht de pret niet drukken het werd ruimschoots gecompenseerd met het ‘ gezellig gebeuren’.

Op zaterdag 17 augustus had de ‘Spulletjesmarkt’ al voor een noviteit gezorgd: PANNENKOEKEN!!! Maar naast de pannenkoeken was er deze dag wederom iets nieuws te melden: BLOEMBOLLEN!!! Deskundig werden belangstellenden geïnformeerd ‘hoe’ men met de bol moet omgaan, ‘wanneer’ het beste tijdstip is de bollen te poten –en ‘welke soort’ het beste geschikt is voor je tuin!

In de befaamde ‘Koffiehoek’ was het nu dus ook mogelijk, naast het gebruikelijke kopje koffie/ thee met gebak, een ter plekke bereidde ‘oer Hollandsche pannenkoek’ te nuttigen! Dit viel kennelijk in goede smaak. De ‘vraag’ was n.l. groot en de reacties zeer positief. Dus een goede actie!!

Naast de gezelligheid werd er ook behoorlijk ‘handel’ gedreven. Gedurende het gehele verloop van deze dag zag je mensen rondkijken en snuffelen om te zien of er iets van hun gading te vinden was en …. ná korte of langere tijd zag je hen het terrein met een voldaan gevoel weer verlaten met b.v. met een kast (je) – een klok – of e.o.a. artikel. Zo heeft ook de e.g. wasmachine een nieuwe – en enthousiaste eigenaar gevonden en komt in de wasruimte van een kampeerterrein (Doelgroep 50 -70 jaar) te staan!!!

Jammer was het wel dat in de namiddag de belangstelling wat minder was maar er moet altijd wat te wensen overblijven. Toch was de organisatie over het verloop van deze dag niet ontevreden. Aan het einde van de dag mochten zijn namelijk het mooie bedrag van ruim

€ 1.471,–

noteren!!

Op het komt het totaalbedrag op een prachtige tussenstand te staan van :   ruim € 12000,– !!  

Dit dank zij de tomeloze inzet van Karel Snijders en zijn helpers.

Zaterdag 14 september is de laatste ‘SPULLETJESMARKT’ in deze uitvoering van dit seizoen. Dus een laatste kans om deze gezellige markt te bezoeken !!

Ter info:

Op 16 November is er weer de Kerstmarkt in ‘de Ark’.  Noteer deze datum alvast in uw agenda!

 

(Nadere informatie kunt u t.z.t. lezen in het kerkblad)

 

ATTENTIE!

In de vorige uitgave van ‘Rondom het Suikerpotje’ is er melding gemaakt dat:

 ‘dit mogelijk het laatste seizoen kan zijn’!!

 

 Reden:

Ten eerste: het team van medewerkers raakt aardig ‘gedateerd’ en waarvan voor enkele de ‘houdbaarheidsdatum’ nadert. Ook komt er wel erg veel werk op de schouders van Karel neer, die ook niet meer één van de jongsten is.  Het zou dan ook bijzonder prettig zijn als er enige ‘verjonging’ bij zou komen. Mocht je er iets voor voelen? Weet je welkom.

Ten tweede:

kan men ook het komende seizoen nog over de opslagruimte aan de Aardamseweg beschikken”?

 

Karel Snijders heeft laten weten dat, wat de opslagruimte betreft, er een oplossing gevonden is en de ‘Schuurverkoop – Spulletjesmarkt’ het volgend seizoen gelukkig weer van start kan gaan!

Dat is natuurlijk fantastisch om te horen, want deze inkomsten zijn hard en hard nodig voor onderhoud van ons ‘Kerkgebouw’ en de ‘Goede doelen’ die gesteund moeten worden!

Maar……er is een ander en groter probleem en wel:

 

KAREL STOPT EINDE SEIZOEN 2020 DEFINITIEF MET HET ORGANISEREN VAN DEZE ‘SCHUURVERKOPEN!!!’.

 

Dit is natuurlijk bijzonder jammer maar begrijpelijk na zich ná ruim 30 jaar met hart en ziel zich daarvoor, geheel belangeloos, te hebben ingespannen!

Hoe nu verder?

 

OPVOLGER GEZOCHT!! WIE WIL – OF WILLEN DIT MOOIE EN BELANGRIJKE WERK OP ZICH NEMEN?

 

Geïnteresseerd?  Bel Karel, telefoon no:  603043

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 17 augustus 2019.

De weersverwachting voor deze dag was niet hoog gespannen. Door ‘ Buienradar ‘  was 90% regen voorspeld!! De organisatie had naar bleek, zich ‘wat het buitengebeuren betreft’ goed ingedekt. Zo waren  de kramen met de ‘zelfgemaakte kaarten’ en ‘de lappenstof’ in ‘de Ark’ ondergebracht, naast de afdeling ‘boeken –CD’s etc.. ‘Het was daar nu wel dringen geblazen, om het aantal nog beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk te verdelen. En  daarnaast, niet onbelangrijk, moest er wel voldoende ruimte overblijven om de bezoekers toe te laten en het geheel wat overzichtelijk te houden. Maar zoals altijd: “er gaan veel makke schapen in een hok”. Met de nodige inspanning, was men er goed in geslaagd.

Achteraf zijn de voorspellingen (gelukkig) niet zo ‘desastreus’ geweest. Af –en toe viel er een licht miezerregentje maar daar hebben  de bezoekers, meer dan verwacht, zich niet door af laten schrikken. Het was zelfs soms moeilijk om, dichtbij de plaats van ‘het delict’, een parkeerplaatsje te vinden. Maar al met al was het weer ‘een gezellig gebeuren’.

De ‘Spulletjesmarkt’ had ook dit keer voor een noviteit gezorgd: PANNENKOEKEN!!!

In de befaamde ‘Koffiehoek’ was het nu ook mogelijk, naast het gebruikelijke kopje koffie/ thee met een gebak, een ter plekke bereidde ‘oer Hollandsche pannenkoek’ te nuttigen! Dit viel kennelijk in goede smaak. De ‘vraag’ was n.l. groot en de reacties zeer positief. Dus een goede actie.

Er werd, naast de gezelligheid, ook aardig ‘handel’ gedreven. Een ieder liep er gedurende het verloop van deze dag, met een tevreden gevoel rond en verliet ná korte of langere tijd zo te zien voldaan het terrein met b.v. een kast (je) – een klok – of e.o.a. attribuut.

Jammer was het wel dat kort in de namiddag een fikse regenbui hier verandering in bracht. Toch was de organisatie over het verloop van deze dag niet geheel ontevreden. Aan het einde van de dag mochten zij het mooie bedrag van

€ 1.290,–

noteren!!

 

Voor dit aflopende seizoen nog maar 2 x !!!.

Maar zoals u gewend bent is er weer een grote verscheidenheid aan prachtige artikelen. Er zal ongetwijfeld weer iets voor u bij zijn. Kijken dus!

 

Ook nu is de eindopbrengst weer voor ‘onderhoud van het kerkgebouw en voor diverse goede doelen’.

 

Mogelijk zal dit het laatste seizoen zijn?

 

Reden: het team van medewerkers raakt aardig ‘gedateerd’ en waarvan voor enkele de ‘houdbaarheidsdatum’ nadert. Ook komt er wel erg veel werk op de schouders van Karel neer, die ook niet meer één van de jongste is.

Het zou dan ook bijzonder prettig zijn als er enige ‘verjonging’ bij zou komen. Mocht je er iets voor voelen? Weet je welkom. Dan is er nog de prangende vraag: “kan men ook het komende seizoen nog over de opslagruimte aan de Aardamseweg beschikken”? Mocht iemand hiervoor een oplossing weten dan graag even contact opnemen met Karel Snijders (telf. 603043)

 

De data voor het komende seizoen, rondom ‘de Ark’, zijn:

31 augustus – 14 september.

 

*****

Hoe was het ook weer?

 

De markt van 3 augustus j.l. heeft weer een mooi bedrag opgeleverd t.w.:  € 1087,25 !!!

 

–oo0oo–

 

De Spulletjesmarkt van 20 juli heeft  € 817,-  opgebracht.

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 6 juli 2019.

Na twee dagen ‘buffelen’, gelukkig onder gunstige weersomstandigheden was men er zaterdag 6 juni weer helemaal klaar voor om haar bezoekers te ontvangen. Alles stond er weer piekfijn bij en het weer werkte ook deze zaterdag mee, zeker in de ochtend maakte een schraal zonnetje het ‘feest’ compleet. Maar tegen de verwachting in was het bezoekers aantal wat minder dan te doen gebruikelijk. De handel was wat ‘flauw’. Doorgaans namelijk was de toeloop in de morgen  groter dan in de middag. De vlieger ging helaas dit maal niet op. Dit werd gelukkig in de middag wel wat gecompenseerd. Toch was men over het geheel niet ontevreden. De organisatie mocht aan het einde een mooi bedrag aan inkomsten noteren t.w.:

€ 978,–

Jammer was het dat op nagenoeg het einde van deze marktdag een licht regen buitje de pret een beetje heeft bedorven. In allerijl moesten n.l. de buiten uitgestalde spullen droog ondergebracht worden. Maar ja ook dat hoort er bij.

 

Nog even ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt nog eens te bezoeken. De koffie staat altijd klaar en……misschien is er toch wat leuks te vinden. Je weet het maar nooit. Graag tot ziens op één of meerdere van de onder genoemde data.

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 22 juni 2019.

 

Een stralend zonnetje aan de hemel, zich af –en toe verschuilend achter een wolk, bracht deze dag een aangename temperatuur teweeg. Dit in schrille tegenstelling tot de voorgaande markt toen de harde wind, afgewisseld met fikse regenbuien, medewerkers en bezoekers partte  speelden.

Wat is het dan fijn om onder deze e.g. omstandigheden van ‘een heerlijk zonnetje’ zorgeloos en zonder ergernis (van nattigheid) zo’n gezellige markt te bezoeken. Alles rustig kunnen bekijken, zonder enige druk. Lekker ‘neuzen’. Hier – en daar een praatje maken, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of thee. Eventueel aangevuld met een heerlijk stukje taart, gebakken door de nodige vrijwilligers. Iets mooiers is op de vrije zaterdag is eigenlijk niet denkbaar.

Met die gedachten waren waarschijnlijk veel mensen van huis gegaan. Want zeker in de ochtend was het rondom ‘de Ark’ een levendige boel. Mensen van uit Ter Aar, maar ook veel passanten! Deze l.g. mogelijk aangetrokken door de in het oog springende opstelling van de markt. Een prachtige locatie. Als argeloze passant kan je de markt dan ook  bijna niet passeren zonder je nieuwsgierigheid te bedwingen.

Dit alles heeft de organisatie gelukkig geen windeieren gelegd. Aan het einde van deze mooie maar, voor de medewerkers, vermoeiende dag mocht men het mooie bedrag noteren van

€ 1333,35  !!!

Waardoor het totaal voor dit seizoen op een prachtige tussenstand komt van:   ruim € 6100,– !!  

Proficiat!!!

 

*****

 

Spulletjesmarkt 8 juni 2019.

Het weer heeft de organisatie dit keer niet mee gezeten. De hevige wind met de nodige regenbuien had s’nachts al flink huisgehouden. Een gevelde boom, in het aangrenzende grasveld achter ‘de Ark’, was daar het symbool van. Daags ervoor heeft men, onder moeilijke omstandigheden, al getracht de kramen op te zetten maar , ná de verontruste berichten op ‘Buienradar’ werd besloten: de ‘Spulletjesmarkt’ wél door te laten gaan maar…. in afgeslankte vorm’! Inhoudende: “ géén kramen, en uitgestalde waren, aan de voorkant van ‘de Ark’“.

De markt was nu wel wat kleiner maar niet ongezellig. De wind, duidelijk aanwezig, gierde daarbij de gehele dag door de bomen. Toch ondanks de hevige wind en de optredende regenbuien was er redelijk wat belangstelling. Het geheel had dan ook iets bijzonders. Het was: ‘kijken, bieden, kopen en —– tussen dit alles door ‘schuilen voor de regen, afgewisseld met een flits van een zonnetje die vervolgens weer water ging halen’. Heel apart. Voor

diverse medewerkers zal dit een bijzondere dag blijven en zeker niet licht vergeten zal worden.

Gezien de gehele situatie van deze dag werd er toch nog een verdienstelijk bedrag bijeen gebracht en wel:

€ 542,50 !!!!

Waardoor het totaal voor dit seizoen op een prachtige tussenstand komt van:   ruim € 5000,– !!  

 

*****

 

Spulletjesmarkt 25 mei 2019.

Deze zaterdag werd voor de derde maal, dit seizoen, de ‘Snuffelmarkt’ gehouden. De weersvoorspellingen waren niet bijzonder gunstig maar gelukkig voor de organisatie mondde ook deze dag weer uit in een mooie zonnige dag. Niet alleen werd deze dag naar de weersomstandigheden uitgekeken maar ook naar ‘de verwachting van het aantal bezoekers’. Zou er vandaag wel genoeg belangstelling zijn? Reden en  niet ongegrond, was het grote aantal activiteiten in de regio. Met als grootste concurrent de ‘Kofferbak’ verkoop op het Lindeplein in Ter Aar.                                                                                                      Inderdaad was dit in het begin duidelijk merkbaar. De belangstelling was minder dan voorgaande keren. Gelukkig veranderde dat in de middag.

Zo kon de opkomende gedachte “dat al de geleverde inspanningen voor niets is geweest “  naar de achtergrond worden geschoven.  Gelukkig maar want ook nu weer was het geheel groots en fraai aangepakt. Een uitgebreid assortiment w.o. een afdeling ‘stoffen’ waarvoor, hoe kan het anders, veel vrouwelijk belangstelling was.  Ook de kraam met ‘biologische hoek’  was dit maal ruim voorzien van producten en had over belangstelling niet te klagen.

Opmerkelijk was dat ook veel passanten, bij het zien van de markt, de moeite namen  om even van hun fiets – of uit de auto te stappen en zó even een kijkje kwamen nemen. Veelal bleef het niet bij kijken maar werd er ook wat gekocht. Al was het soms moeilijk het gekochte mee te nemen. Met name de wielrenners hadden dat probleem. Zij zochten de gezelligheid maar op van de ‘Koffiehoek’ om zo wat uit te rusten en weer op krachten te komen voor het vervolg van de reis. De dames van de bediening hadden het er druk mee want de koffie was niet aan te slepen.

Al met al was ook deze dag weer een dag waar, ondanks de geleverde inspanningen,  met een tevreden gevoel op terug gekeken kan worden. Er werd namelijk deze dag voor een totaal bedrag van

 

     € 1127,45  verhandeld!!!

 

Dat brengt voor dit seizoen de tussenstand op ruim € 4500,– !! Een prachtig resultaat.

Dit dankzij de tomeloze inzet van Karel Snijders en zijn medewerkers.

Waar zouden wij zijn zonder die vrijwilligers?

Daar mogen we trots op zijn.

Ter informatie:

de activiteiten van de ‘Snuffelmarkt’ duren tot 14 september. Dus voor een iedere nog gelegenheid om deze leuke markt eens te bezoeken. De koffie staat altijd klaar en……misschien is er toch wat leuks te vinden. Je weet het maar nooit. Graag tot ziens op één of meerdere van de eerder genoemde data.

 

 

*****

 

Spulletjesmarkt 11 mei 2019.

Ook aan deze markt zijn weer vooraf weer de nodige inspanningen geleverd maar zaterdag 11 mei stonden om 9.30 uur de kramen overeind en alles breed uitgestald, in een schraal zonnetje en een koude Noord – Oostenwind, te wachten op de bezoekers.

De keuze in en rondom Ter Aar, in activiteiten, was voor deze dag groot. In Ter Aar een grote Braderie op het Lindeplein en in de regio was er ook het nodige te doen. Maar de commissie van de ‘Snuffelmarkt’  had haar werk goed gedaan door, via de regionale bladen, de nodige ruchtbaarheid aan haar activiteit te geven. Dat dit een positief effect heeft opgeleverd bleek wel uit het aantal bezoekers die de weg naar deze markt wisten te vinden, zowel in de ochtend als in de middag. Daarnaast was het voor de medewerkers leuk, van de bezoekers, te vernemen dat ‘het bezoeken van de ‘Snuffelmarkt’ leuker en gezelliger was dan daar op de plaatselijke ‘Braderie’! Het was dan ook erg gezellig. In de luwte van de kramen en het heerlijke zonnetje was het lekker ‘snuffelen en keuvelen’. Er was een groot aanbod van verschillende artikelen en werd er leuk ‘gehandeld’. Zo ook in de biologische hoek. Ook die kwam wat meer tot bloei. Het aanbod van biologische producten was, door de hogere temperaturen van de laatste dagen, toegenomen in vergelijk met het aanbod van de vooraf gaande keren.

Al met al heeft deze dag de commissie geen windeieren gelegd en werd er weer een prachtig bedrag geïncasseerd t.w.:

 

                                                           € 1104,25

 

Gezien dit resultaat kan men ook nu weer terugzien op een geslaagde dag en was er toch een gevoel van ‘Loon naar werken’.

 

     *****

 

Spulletjesmarkt 27 april 2019.

 

De weersvoorspellingen voor deze dag (Koningsdag) waren bijzonder slecht. Zeker voor het Westelijk deel van ons land. Regen, harde wind en mogelijk …..hagel!!! Niet erg aanlokkelijk voor het bezoeken van ‘markten’.

De wolken vlogen deze ochtend inderdaad met een sneltreinvaart door het luchtruim met af en toe een stukje blauw maar… het eerste uur bleef het gelukkig droog. Echter gedurende diverse dagdelen werd de kwaliteit van de kramen getest op haar kwaliteiten. De vrij stevige wind, afgewisseld met soms fikse regenbuien, rukte en trok aan het tentmateriaal. Gelukkig bleven de kramen, en niet onbelangrijk ‘de koopwaar’, in takt en mocht men zich toch gedurende gehele dag verheugen op een redelijk aantal bezoekers. Dit gezien de opbrengst t.w.:

 

                                                           € 780,–  

 

Het spreekt vanzelf dat men met dit resultaat toch uiterst tevreden was. Het geeft een ieder van de medewerkers, ondanks de geleden kou, toch een goed gevoel voor ál de geleverde inspanningen.

 

*****

Spulletjesmarkt 13 april 2019.

 

Eindelijk! De eerste spulletjesmarkt van dit seizoen is deze dag van start gegaan. Dit keer onder minder gunstige – maar ook door moeilijke familieomstandigheden van de familie Snijders. Niettemin was men er toch in geslaagd een groot deel van de kramen op te zetten. Het geheel niet zo uitgebreid als wat de regelmatige bezoeker gewend was. Dit door overmacht maar ook door de weersverwachting voor deze dag. Die was erg slecht. De temperatuur zou erg laag zijn en hagel –en sneeuwbuien kon men verwachten. Geen prettig vooruitzicht. Maar alles viel gelukkig mee. Wel een koude Noord- Oostenwind maar…. een strak blauwe hemel! Wat het geheel toch een gezellig aanzien gaf.

Dit keer, vanwege de vermelde verwachtingen –en omstandigheden, geen uitstalling vóór het gebouw van ‘de Ark’, maar wel een fraaie ‘Paasuitstalling’ en ‘zelfgemaakte kaarten’ binnen. Maar achter ‘de Ark’ was de opstelling als vanouds alles weer overzichtelijk uitgestald en gezellig ingericht. De ‘Koffiehoek’  was wél veranderd. Daar is in de winterperiode over nagedacht. Deze ruimte was vergroot en verplaatst waardoor de afdeling ‘Kleding’ beter bereikbaar werd.

Gezien de toeloop hebben velen naar deze dag uitgekeken. Het was n.l. boven verwachting erg druk en daardoor héél gezellig. Niet alleen ‘de standhouders’ hadden het druk maar de bediening in de ‘Koffiehoek’ zij maakten, waarschijnlijk ook door het koude weer, overuren. De kannen met koffie waren niet aan te slepen.

Dat deze dag toch een succes bleek te zijn werd duidelijk aan het eind van de middag. Toen mocht de organisatie aan inkomsten een bedrag noteren groot

                                                            1154,–  !!!!!

Het spreekt vanzelf dat men met dit resultaat uiterst tevreden was. Het geeft een ieder van de medewerkers een goed gevoel voor ál de, op deze dag, geleverde inspanningen en niet te vergeten ook voor al die voorbereidende werkzaamheden.

 

*****

 

BOEKENMARKT.Zaterdag 9 maart was er ‘de Boekenmarkt’ achter ‘de Ark’. Traditie getrouw het inluiden van een groot aantal markten in de komende periode. Activiteiten waarvan de opbrengsten weer bestemd zullen zijn  voor: onderhoud van het kerkgebouw en enkele goede doelen’.                                                                                                                                 Rijk halzend werd naar deze activiteit uitgekeken. Niet alleen door de medewerkers maar ook door de liefhebbers van boeken en verzamelaars. Dit gezien de animo die er voor was zowel in de morgen als in de middag. Gelijk aan de voorafgaande jaren wederom een groot aanbod en verscheidenheid aan boeken, CD’s, DVD’s – en vinylplaten (in originele hoezen) netjes en overzichtelijk in kratten geplaatst. Voor een ieder een gemakkelijk manier om zó zijn of haar keuze te maken. Ook waren er prachtige zelf gemaakte kaarten te koop en …… werd er ook een leuk en rijk geïllustreerd leesboek voor kinderen gepromoot. Een goed gevulde Ark dus.

Als vanouds was het gedurende de gehele dag een gezellige drukte. Mensen die, gebogen over de kratten met boeken, een praatje maakte. Of in de ‘Koffiehoek’ onder het genot van een kopje koffie of thee een ‘boompje’ op te ‘zette’. Gespreksstof genoeg na zo’n lange wintertijd. Kortom er heerste een gemoedelijke – en ontspannen sfeer.  Daarbij was het voor de organisatie prettig dat het het mooie bedrag van € 420,–  opgebracht heeft. Een goede start!

En nu?

 

 

 

 

–oo0oo–

 

DE SPULLETJES-BOEKENMARKTEN IN 2018.

 

Kerstmarkt – en Kado Shop zaterdag 17 november alsook 7 – en 8 december .

Al dagen van te voren was dit evenement in ‘de Ark’ aangekondigd via de regiobladen en (duidelijk) zichtbaar op de locatie. Speciaal georganiseerd voor het komende Sinterklaasfeest, en de Kerstdagen, om zó voor een schappelijke prijsje een leuk cadeau te kunnen kopen. Dat de eerder genoemde berichtgevingen gewerkt hebben bleek wel bij aanvang. Want reeds ruim voor de officiële openingstijd kwamen de nodige bezoekers, ondanks het gure en koude najaarsweer.

 

Zodra je het terrein van ‘de Ark’ betrad kwam je de gezellige sfeer tegemoet. Veroorzaakt door leuk verlichte kramen, voorzien van fraai uitgestalde producten, w.o. een heuse knielbank en curiosa, en een brandende houtkorf.  Ook was er een stand van de stichting ‘Blindengeleide honden’. 

Binnengekomen waande je je compleet in een andere wereld. De Ark had een gedaantewisseling ondergaan. De anders ietwat steriele ruimte was veranderd in een bijzonder fraaie en sfeervolle ruimte waarin een grote hoeveelheid aan spullen waren uitgestald, ondermeer kerstbomen en aanverwante artikelen, speelgoed en fijn glas- en aardewerk.

 

Gedurende de hele dag had men over belangstelling niet te klagen. Dit ondanks de intocht van Sinterklaas! Zelfs mensen van buiten de regio (Oegstgeest/Den Haag) waren op deze activiteit afgekomen en zeiden speciaal te zijn gekomen omdat het hier altijd zo gezellig en gemoedelijk ‘winkelen’ is. Dat het ér gezellig was bleek ook wel in de ‘koffiehoek’. Veelal waren alle plaatsen bezet. Maar was er een plaatsje vrij dan was het fijn om daar even te kunnen uitrusten van het shoppen en lekker te genieten van een kopje koffie, thee of limonade eventueel aan te vullen met een stukje zelf gebakken taart of cake om zó de verloren calorieën, van het shoppen, weer aan te vullen. Maar eenmaal uitgerust namen diverse mensen de draad weer op en maakten weer ‘een rondje’. Gezien het grote aanbod artikelen was het voor een ieder moeilijk om deze ambiance te verlaten zonder iets gekocht te hebben. Dat was ondenkbaar. Maar…. mocht men werkelijk niets gevonden hebben dan was er nog een andere mogelijkheid n.l. ‘een emmertje biest’ te kopen’!!! Dit uiteraard voor de liefhebbers.   

Dat er veel belangstelling was, dat is natuurlijk fijn, maar belangrijker ‘heeft men ook wat besteed?’ Dankzij de geleverde inspanningen van de vrijwilligers, om alles zo sfeervol in te richten en de spullen te verkopen, heeft dit alles weer tot een prachtig resultaat geleid t.w.:

       € 933,–

Wederom een prachtig resultaat.

 

Als laatste activiteit van dit seizoen stond de overdekte Kerstmarkt in ‘Het Zwaluwnest’ op het programma, gehouden op vrijdag 7 en zaterdag 8 december j.l. Deze gezellige Kerstmarkt werd beide dagen goed bezocht, dit ondanks het regenachtige weer op de vrijdag. In deze mooie ambiance waar alle ruimtes omgetoverd waren in een gezellige, warme kerstsfeer maakte Karel met zijn mensen deel uit van een groter geheel. Maar ook hiervan kan men terugzien op een geslaagde missie. Want aan het einde van deze mooie maar vermoeide dagen mocht het mooie bedrag van   

€ 740,–  (bijna € 150,– meer dan verleden jaar!)

toegevoegd worden aan het grote totaal.

En dat betekend dat er dit seizoen ruim

€ 16.000,–

bijeen gebracht is!! Een mooi resultaat en de beloning van hééél veel inspanningen die geleverd zijn door Karel Snijders en de nodige vrijwilligers maar ook mede ons kostersechtpaar Magda en Arie Cats.

Voor dit alles geldt maar één woord:

 

FANTASTISCH!!!

 

Ook dit bedrag wordt weer bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen van de Herv. Gem. Ter Aar, maar ook voor diverse goede doelen w.o.: ‘Open Doors’.

Ter informatie: Inmiddels zijn er donaties gedaan en wel aan de volgende ‘doelen’:

  • Open Doors                                       € 2000,–
  • Stichting voor Hulp honden             € 1000,–
  • E.O. (Metterdaad)                              € 1000,–   (Kinderproject in Afrika)
  • Ipse ‘de Brugge’                                  € 1000,–   (Voor aanschaf speciale fiets)
  • Hervormde Gemeente Ter Aar € 10.000,– (Voor onderhoud gebouwen)

Wilt u/jij meer foto’s bekijken van de Spulletjesmarkten en de ‘Kerstmarkt/Cadeau shop?

Kijk dan even op de website onder Foto’s.

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt.

 

De laatste ‘Spulletjesmarkt’ 2018 was op zaterdag 1 september en heeft  € 1700,– opgebracht !!

 

Zaterdag 1 september. Een mooier weer om deze dag het seizoen af te sluiten was bijna niet mogelijk. Reeds in de vroege morgen werden onder een wolk loze hemel, de werkzaamheden van de vorige dag afgerond en zó alles in orde gebracht voor de komende bezoekers. Het geheel zag er weer gezellig en uitnodigend uit. Gezien het mooie weer en de advertenties geplaats in de regionale bladen, met de vermelding van 50% korting op alle artikelen (i.v.m. seizoensluiting), waren de verwachtingen voor deze dag dan ook hooggespannen.

Ruim voor aanvangstijd kwamen de eerste bezoekers het bruggetje naar ‘de Ark’ over om te bekijken dat er iets van hun gading te vinden was. En dat was er! Een groot diversiteit aan artikelen w.o. en dat was nieuw, een lappen -en stoffen kraam! Dit bleek een goede zet te zijn. Diverse bezoeksters bezochten n.l. deze kraam en …. gingen niet met lege handen weg!

 

Gedurende de gehele dag was er vrij veel belangstelling en werd het nodige verkocht en …. niets gevonden? Dan was er nog altijd de koffiehoek, waar je onder het genot van een kopje koffie / thee en door vrijwilligers gebakken koek, kon bij komen van alle impressies. Velen bleken ook deze weg gevonden te hebben. Daar de bediening ‘overuren’ moest maken.

 

Gezien de stralende gezichten van de ‘standhouders’ had men er alle vertrouwen in dat ook deze dag ‘een goed resultaat op moest leveren’. Dat bleek wel aan het einde van de dag toen de commissie een totaal bedrag aan inkomsten mocht noteren van

 

                               € 1700,–  !!!

 

Wederom een mooi bedrag, dit ondanks de concurrentie van de ‘kofferbak verkoop’ op het Lindeplein en andere activiteiten in de regio.

 

Op dit moment staat de totaal score, voor dit seizoen, op :

 

                                                                                    € 15.000.–  !!!

Dit alles t.b.v.:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’,

die onze financiële steun/hulp nog steeds kunnen gebruiken!!!

 

Na afloop van deze prachtige dag werd dit mooie resultaat door de vrijwilligers gevierd in de ‘koffietent’. Met elkaar werd daar genoten van een heerlijke macaroni schotel, bereid door de gastvrouw –en gastheer , Magda –en Arie Cats.

 

Door de commissie van de ‘ Snuffelmarkt ‘ (v/h Rommelmarkt) valt er nog iets te vieren.

Het is n.l dit jaar 30 jaar geleden dat Karel Snijders het initiatief , tot het houden van een ‘Rommelmarkt’, genomen heeft.

Op vrijdag 21 september a.s. wordt dit heuglijke feit met de medewerkers –en oud medewerkers om 19.30 uur gevierd in ‘de Ark’. Onder het genot van een hapje en een drankje zal Karel Snijders dia’s vertonen over die mooie en lange periode.

 

 

Zaterdag 17 november.

Deze markt, in ‘de Ark’ is niet meer weg te denken en voor een ieder een mooie gelegenheid om , op een voordelige

wijze, leuke cadeau ’s  te verkrijgen voor het komende Sinterklaas –en of  Kerstfeest.

Meer informatie volgt via het kerkblad, de regionale bladen en op de website

 

–oo0oo–

 

De ‘SPULLETJESMARKT’ van zaterdag 18 augustus heeft  € 1261,–   opgebracht !!

 

 

Onder een dreigend wolken pakket werden op zaterdag 18 augustus de laatste toebereidselen verricht om de bezoekers weer te verwelkomen om zó weer de nodige artikelen aan de man/vrouw te brengen. Een lichte regenval noopte de standhouders om de reeds uitgestalde waren weer met zeilen af te dekken. Maar….. gelukkig was dit alles van korte duur. Door een stevig windje brak het vertrouwde zonnetje weer door en konden de zeilen voor de duur van de dag gelukkig opgeborgen blijven.

De markt kwam, waarschijnlijk door de lichte regen, wat traag opgang. Maar, ná het verschijnen van de eerder genoemde zonnestralen, kwam daar gelukkig verandering in. Ook nu weer wisten velen de weg naar deze activiteit te vinden w.o. veel passanten. Mensen die, per auto of fiets, zomaar een rondje ‘groene hart’ waren gaan doen en het gezellige hoekje, achter de kerk ontdekten en nieuwsgierig  een kijkje kwamen nemen. Even een kopje koffie nuttigen om vervolgens toch niet met lege handen weg te gaan.

Over het algemeen werd erop allerlei gebied goede zaken gedaan. Dat bleek aan het eind van de markt, nadat alle overgebleven spullen weer een plaatsje gevonden hadden, voor de volgende markt, en de kramen waren afgebroken.  Wederom werd, tot ieders verbazing, een fraai bedrag bijeen gebracht en wel

 

 

€ 1261,–

 

 

 

Dit bedrag komt, zo u weet, geheel ten goede aan:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’,

 

die onze financiële steun/hulp nog steeds kan gebruiken!!!

 

 

Ter info:

 

U hebt nog mogelijkheid de genoemde doelen te steunen door de nog komende en laatste ‘Snuffel – Spulletjesmarkt’ van dit seizoen te bezoeken en wel op

 

                                                                       Zaterdag 1 september.

 

 

U komt toch ook? De koffie staat klaar!!

 

–oo0oo–

 

  De ‘SPULLETJESMARKT’ van zaterdag 4 augustus heeft  € 1010,–opgebracht !!

 

 

De dag voorafgaand aan de markt hebben de ‘stand-bouwers’, van de vroege morgen tot laat in de avond, onder werkelijk tropische omstandigheden, het zwaar te verduren gehad om de markt voor te bereiden. Het heeft hen menig zweetdruppeltje gekost. Maar het is hen weer gelukt om alles op tijd klaar te krijgen om zó het grote publiek te ontvangen.

De markt was weer rijk gesorteerd. Na het passeren van het bruggetje ‘naar ‘de Ark’ gaf het geheel direct een feestelijke aanblik. Een stand met alle mogelijke kaarten w.o.: felicitatie, bedank, verhuis – en geboorte kaarten, ‘kantoorbenodigdheden’, spullen op sanitair gebied, diverse gereedschappen, alle mogelijke cadeau –en tuin artikelen. Even verderop: landkaarten, curiosa en veel aardewerk.  Alles leuk en overzichtelijk geëtaleerd.

Reeds ruim voor het openingstijdstip meldde zich de eerste bezoekers om te kijken of er ook dit keer weer iets voor hun gading te vinden zou zijn. De verwachtingen voor deze dag waren, mede door het extreem warme weer en de vakanties, niet zo hoog. Toch was er over het algemeen erg veel belangstelling w.o. veel ‘passanten’. Waarschijnlijk aangetrokken door de duidelijke aankondigingen op de gevel van het ‘de Ark’ en bij de ingang van de weg naar het kerkgebouw?

Dat er dit keer meer ‘kijkers’ dan ‘kopers’ zijn geweest bleek aan het eind bij het opmaken van de balans. In totaal heeft deze dag het bedrag van   € 1010,–  opgebracht. Wel wat minder dan de voorafgaande keren maar toch een bedrag waar een ieder tevreden mee was en de warmte deed vergeten.

 

 

Dit bedrag komt wederom geheel ten goede aan:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’,

 

die onze financiële steun/hulp nog steeds kan gebruiken!!!

 

 

Ter info:

 

er zijn nog mogelijkheden de genoemde doelen te steunen door de nog komende ‘Snuffel – Spulletjesmarkten’ te bezoeken. Dat kan en wel op de volgende zaterdagen t.w.:

 

18 augustus – 1 september.

 

–oo0oo–

 

                  De ‘SPULLETJESMARKT’ van zaterdag 21 juli heeft  € 1621,–opgebracht !! 

 

De weergoden waren de organisatie ook deze zaterdag weer welgezind. Een stralende dag. Reeds vroeg in de morgen, terwijl de ‘standhouders’ nog hard bezig waren de koopwaar te installeren, meldden zich de eerste bezoekers. Dat is veelal een goede voorbode voor het verdere verloop van de dag. Dat bleek ook nu weer het geval. Want, behoudens de periode rondom het middaguur, was het een gaan en komen van belangstellenden. Ook nu weer veel mensen van buiten de regio. Die per fiets of auto, aangetrokken door het prachtige weer, een rondje ‘Groene Hart’ gepland hadden. Maar eenmaal aangekomen in Ter Aar,  aangetrokken door de opvallende borden aan de weg, met de aankondiging ‘Snuffelmarkt’, werd er even een ‘pitstop’ gehouden om even een nieuwsgierige blik te werpen.

Voor elke kraam was veel belangstelling en werden er goede zaken gedaan. Zo was de ‘biologische groentehoek’ geheel door haar koopwaar heen! Ook was er dit keer veel belangstelling voor ‘tuingereedschap’. Na verluidt zal een deel van de verkochte spullen binnenkort menige  woonkamer opfleuren als wandecoratie. Voor de ‘koffie’ zo u wilt ‘praathoek’ was er ook nu weer veel belangstelling zó zelf dat het aangrenzende grasveld benut werd voor de dorstige gasten. Waar het overigens heerlijk toeven was in de schaduw van de aangrenzende bomen.

Zoals gezegd “een stralende dag” met een “behoorlijk opkomst”. Dat dit de organisatie geen windeieren gelegd heeft bleek aan het einde van deze mooie dag toen de balans werd opgemaakt.

 

In totaal werd € 1621,– bijeen gebracht!!

 

Opnieuw dus weer een prachtig bedrag wat een ieder, die zich onder werkelijk ’tropische’ omstandigheden voor ingespannen heeft, zijn of haar vermoeidheid deed vergeten. 

 

 

Dit bedrag komt wederom geheel ten goede aan:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’,

 

die onze financiële steun/hulp nog steeds kan gebruiken!!!

 

–oo0oo–

 

Eerstvolgende ‘Spulletjesmarkt’  zaterdag 4 augustus a.s. van 10.00 tot 16.00 uur!

 

De ‘SPULLETJESMARKT’ van zaterdag 21 juli heeft weer een mooi bedrag opgebracht t.w.:

                                                                               

                                                                     € 1621,– !! 

 

Ook deze zaterdag, evenals de voorgaande ‘marktdagen’ van dit seizoen, was het wederom stralend weer. De organisatie had daarover niet te klagen en met de nodige belangstelling werd uitgezien naar de bezoekers.

Rondom het verenigingsgebouw ‘de Ark’ stond een bonte verzameling van  kramen, uitgestalde waren en fluorescerende toegangsborden die het geheel een leuk en gezellig aanzien gaf en een ieder uitnodigde, vooral passanten, om een kijkje te komen nemen.

Al vroeg meldde zich de eerste bezoekers. Gedurende het hele verloop van de dag bleek dat niet alleen Ter Aarders de weg naar de Snuffelmarkt wisten te vinden maar was er ook veel belangstelling vanuit de regio en ….. ‘Internationaal’ niet te vergeten w.o. mensen uit China. Indonesië, Polen en Zuid Afrika!!!

 

De markt bood weer een grote verscheidenheid aan producten op allerlei gebied t.w. : curiosa, aarde –en glaswerk, kleine meubels, boeken –en platen etc., eigenlijk te veel om op te noemen. Dit viel zo te zien in goede aarde want er werd met veel plezier ‘gesnuffeld’.

 

Ook voor de biologische ‘Groentehoek’ was er dit keer meer belangstelling dan de voorafgaande keren. Het assortiment was, ná het slechte vóór seizoen met veel schade aan de gewassen veroorzaakt door de enorme regenbui van enige weken geleden, nu wat uitgebreider.

 

Het trefpunt ‘de Koffiehoek’ was ook deze dag weer het stralende middelpunt waar kooplustigen en kijkers neerstreken voor een kopje koffie/thee, eventueel mét een door gemeenteleden niet te versmaden zelf gebakken stukje taart. Waar ook de nodige wetenswaardigheden en nieuwtjes werden uitgewisseld.

 

Na de hoge opbrengsten van de voorafgaande markten en gezien het verloop van het bezoekerspatroon van deze dag waren de verwachtingen, van de medewerkers, niet zo hoog. Maar nadat alles opgeruimd en de inkomsten geteld waren bleek het resultaat geweldig mee te vallen. De commissie heeft het mooie bedrag van € 1030,–  mogen incasseren. Een resultaat waar een ieder, ná al de geleverde inspanningen van deze dag,  dik te vrede mee was.

 

Dit bedrag komt, zoals eerder gesteld, wederom geheel ten goede aan:

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’,

 die onze financiële steun/hulp nog steeds kunnen gebruiken!!!

 

–o0oo–

 

De ‘SPULLETJESMARKT’ annex ‘Midzomermarkt’,  zaterdag 23 juni.       

 

De eerste markt van 2018 is op 14 april j.l. van start gegaan. Voor de liefhebbers/ bezoekers van marktjes was het dan ook weer een grote dag, waar met verlangen naar was uitgekeken, gezien het aantal bezoekers van die dag. In de afgelopen periode zijn er in totaal nu 6 markten geweest die over belangstelling niet te klagen hadden.

Zo ook zaterdag 23 juni, de jaarlijks gehouden ‘Midzomermarkt’. Normaal zijn de openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur maar voor deze speciale markt was dit van 10.00 tot 22.00 uur!! In principe een mooi initiatief om zó ook mensen de mogelijkheid te bieden ook in de avond de markt eens te bezoeken.

De commissie had voor deze gelegenheid al het mogelijke gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken. Zelfs de sfeer verlichting ontbrak niet, maar ook dat mocht niet baten. Helaas bleek dat er ditmaal weinig animo voor was, gezien het lage aantal bezoekers.

 

Op de dag was het gelukkig een ander beeld. Een regelmatig gaan en komen van belangstellenden waarvan een groot deel passanten waren. Waarschijnlijk aangetrokken door het aantrekkelijke weer en of de duidelijke aankondigingen van de activiteit bij ‘de Ark’, getuige de drukte van de geparkeerde auto’s rondom de kerk.

Met veel moeite, vanwege de harde wind, waren de kramen de dag ervoor met veel moeite geplaatst. Ook dit keer was men er  in geslaagd er een leuk geheel van te maken. Een grote verscheidenheid aan artikelen alles weer netjes en overzichtelijk geëtaleerd. Het maakte het kijken en zoeken voor de bezoekers weer aantrekkelijk en leuk waarin diverse kooplustigen hun weg wel wisten te vinden. Vooral de interesse voor ‘Curiosa’ en de ‘oude landkaarten’ was bijzonder groot, maar ook de ‘Koffiehoek’ had, zeker in de ochtend, zeker over belangstelling niet te klagen. Het was er, zoals van ouds, heel gezellig en heeft inmiddels een bepaalde faam verworven. Want ondanks de uitbreiding van zitplaatsen, enkele weken geleden, was het soms toch moeilijk een plaatsje te bemachtigen.

 

Dat de commissie/ vrijwilligers niet voor niets al die inspanningen voor deze, bijzonder lange en zware, dag hebben geleverd  bleek bij, het toch wat eerder, beëindigen van de activiteit. Wederom werd er een niet verwacht hoog bedrag genoteerd t.w.:

 

€ 1379,–

 

Zoals het er nu naar uitziet kan teruggezien worden op een succesvolle periode. Het weer’ in de afgelopen periode was ‘goed’ te noemen ook over de ‘belangstelling’ mag men dik tevreden zijn.  Maar het meest tevreden mag men zijn met het feit dat:

‘de totale opbrengst in deze periode hoger is dan in de voorafgaande jaren!

 

–oo0oo–

Spulletjesmarkt 9 juni 2018.

 

De organisatie van de ‘Spulletjes / Snuffelmarkt’ mag terugkijken op een wederom mooie –en geslaagde dag. De temperatuur was ook dit keer weer lekker om te ‘neuzen’ naar allerlei voorhanden zijnde artikelen of ‘hebbedingetjes’. En de hele dag droog, wat wil je nog meer. Dat trok ook deze dag de nodige bezoekers.

De totale opbrengst van deze dag mocht er dan ook zijn en wel het fraaie bedrag van  

€ 1081,–  !!    

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 26 mei 2018.

Vanaf maandag de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten gehouden ‘wat voor weer zal het zaterdag zijn?’ . Er was een zonnige dag voorspelt met hoge temperaturen. En inderdaad de voorspelling voor deze dag kwam uit.

De zon straalde ons in de vroege morgen al tegemoet. Voor een ieder een mooie gelegenheid om er op uit te trekken. Waar velen, gezien het aanbod, gehoor aan hebben gegeven, daar de belangstelling bij aanvang van de ’Spulletjesmarkt’ tegen de gewoonte in wat ‘magertjes’ was. Maar naar de dag vorderde nam het bezoekersaantal toe. Veel ‘passanten’, fietsers en autorijders die in ons mooie groene hart een toertje aan het maken waren. En waarschijnlijk aangetrokken door de gezellige uitstraling van de markt namen diversen van hen de moeite om hun voertuig bij de kerk te parkeren en even een kijkje te nemen.

Dat dit de organisatie geen windeieren heeft gelegd bleek wel aan het eind van deze, voor de medewerkers – door de hoge temperatuur- wel zware dag. Met grote verwondering en blijdschap mochten zij wederom een prachtig bedrag incasseren t.w. :

€ 1105,–

 

Dit alles met als enig doel:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’.

 

Want deze financiële steun/hulp is nog steeds nodig!!!

 

 

Grote bewondering is er voor al de medewerkers die onder werkelijk tropische omstandigheden met veel enthousiasme dit werk tot aan het einde van deze dag gedaan hebben.

 

 

                                                  –oo0oo–

 

Hoe was het ook alweer?

 

De ‘SPULLETJESMARKT’ van 12 mei j.l.  heeft ook nu weer een mooi bedrag opgebracht t.w.:  € 1524, — !!

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 28 april 2018.

De weersomstandigheden waren deze zaterdag niet optimaal. Het weer was erg wisselvallig. maar ondanks dit negatieve weerbeeld was er veel animo voor ‘de markt’.   Getuige de opbrengst aan het einde van de dag. Ook dit keer een prachtig bedrag t.w. :

€ 1300,–

Waar de organisatie weer dik tevreden mee was.

 

–oo0oo–

 

Spulletjesmarkt 14 april 2018.

 

Eindelijk! Voor de liefhebbers van het bezoeken van ‘marktjes’ was het weer zover ‘de eerste markt van dit seizoen’! De locatie was voor niemand te missen. Een groot fluorescerend spandoek markeerde de plaats van het delict en reeds ruim van tevoren was, middels een eveneens fluorescerend bord, de datum van het gebeuren aangegeven.

Dat dit de aandacht getrokken heeft bleek overduidelijk getuige het grote aantal bezoekers. Dit ondanks de ‘kofferverkoop’ en de ‘kruiwagenverkoop’ op het Lindeplein. Maar misschien veroorzaakt door het aantrekkelijke weer, wie zal het zeggen?

Uit de gesprekken, die links en rechts werden gevoerd bleek wel dat men het goed naar de zin had en, na de lange winter, verlangend naar dit evenement had uitgekeken. Even weer bekenden zien en ongedwongen een praatje kunnen maken. Was dit niet bij de ‘boeken –en platen’ in ‘de Ark’ dan wel bij één van de kraampjes of in de ‘Koffiehoek’ al dan niet onder het genot van een kopje koffie. Het was als vanouds een gezellige drukte, een sociaal gebeuren zo u wilt.

De organisatie had er dan ook alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken. Alle registers daarbij open getrokken. Door vooraf heel veel sorteerwerk te verrichten zodat het geheel er verzorgd een overzichtelijk uit zag. Alle kramen goed voorzien  van een grote verscheidenheid aan artikelen. Het was dan ook voor de liefhebber een lust om te ’snuffelen’ en voor een ieder was er wel iets te vinden

Dat er veel tevreden bezoekers zijn geweest bleek wel bij het opmaken van de balans aan het einde van de markt. Totaal heeft deze markt n.l. het fantastische bedrag van

 

€ 1978, – – opgebracht!!!

 

Volgens Karel Snijders was, nadat hij met zijn mensen met deze opzet begon, nog nooit zo’n groot bedrag bij de start van het seizoen ontvangen. Het spreekt vanzelf dat zij met dit resultaat uiterst tevreden waren. Het geeft hen ook een goed gevoel voor al de, op deze dag, geleverde inspanningen en niet te vergeten ook voor al die werkzaamheden in de voor afgaande ‘winterperiode’.

 

 

Dit alles, evenals de voorafgaande jaren, met als enig doel:

 

‘onderhoud van ons kerkgebouw’ – en ondersteuning van enkele, nader te bepalen, ‘Goede doelen’.

 

Want deze financiële steun/hulp is nog steeds nodig!!!

 

Wat heeft 2017 opgebracht???

De ‘Spulletjes annex Boekenmarkt’ heeft het afgelopen jaar het mooie bedrag van  € 12.700,– opgebracht!

Dit bedrag is inmiddels door Karel verdeeld, zoals eerder vermeld, onder diverse ‘instellingen’ t.w.:

7000 euro naar CVK Herv Gem Ter Aar

1000 euro naar Open Doors

1000 euro naar Wycliffe  Bijbelvertalers Nederland

2000 euro naar Stichting Vrienden van Ipse De Bruggen   voor aanschaf van een

elektrische rolstoelfiets voor de groep Den 3 in Nieuwveen.

1000 euro naar Parkinsonfonds te Hoofddorp.

700 euro naar de Leprazending in Apeldoorn.

 

Getuige de ontvangen bedankjes waren de instellingen hierover blij verrast. Met dit extra geld hebben zij de mogelijkheid om bijzondere dingen te doen waar anders geen ‘ruimte’ voor is.

Dit loont dus  al die inspanningen die door een ieder wordt geleverd hetzij ‘KOPER’ of ‘VERKOPER’.

 

Help je mee ook dit jaar het weer tot een succes te maken? Dan graag tot ziens op één of meerdere ‘marktdagen’.

 

De volgende data zijn:

14 – en 28 april, 12 – en 26 mei, 9 –en 23 juni ( ‘Midzomer’ open tot 22.00 uur)

7 –en 21 juli, 4 –en 18 augustus en 1 september!!!

 

Advies:  noteer deze data a.u.b.!

 

–oo0oo–

 

Zaterdag 18 november de ‘Kado – Kerstmarkt’

Het was weer enige tijd geleden dat de organisatie wat van zich had laten horen. Maar via de regionale media en op fraaie borden om –en nabij ‘de Ark’, werd dagen van te voren melding gemaakt van deze Kerstmarkt. Dat dit resultaat heeft opgeleverd bleek wel he geval te zijn want gedurende de gehele ochtend was de belangstelling erg groot.

De organisatie was er ook dit maal in geslaagd er iets moois van te maken. Het was een genoegen om rond te kijken in de sfeer volle en goed benutte, ruimte. De tafels, fraai aangekleed, waren tegen de muur geplaatst met in het centrum een markante ronde tafel. Waarop pontificaal de kerstboom en rondom uitgestald alle mogelijke Kerst –en kado artikelen. Er was een grote verscheidenheid van aanbod w.o. fraai glaswerk, allerlei kerstspullen zoals ballen – verlichting, beeldjes. Maar ook:  puzzels en ander speelgoed, Ook ruimschoots mogelijkheden om de eettafel aan te kleden w.o.: mooie tafelkleden/ lopers/ serviezen en kaarsen. Waardoor  er voor een ieder wel wat te vinden was. Teveel  om op te noemen. Dit alles nodigde de bezoekers uit om toch iets te kopen. Waardoor heel wat artikelen, op een gezellige manier, van eigenaar veranderde.

Moe geworden van al het ‘ge-kuier’, langs de uitstalling van de honderden artikelen, was er gelukkig weer de ‘Koffiehoek’. Daar werden, door al deze drukte, ‘overuren’ gemaakt. Fijn was het om daar even te kunnen ‘neerploffen’ en onder het genot van een kopje koffie of thee, met een heerlijk stukje ‘huisgebak’ weer even bij te komen (praten) van de opgedane indrukken.

Zo druk als het in de morgen was zo stil was het (helaas) in de middag. Waarschijnlijke oorzaak: ‘de Sinterklaas intocht –en/of de fikse regenbuien die zich deze dag ook aandienden? Voor de organisatie was dit erg jammer. De dag, die zó onstuimig begon zo ‘rustig’ moest eindigde.

Maar…. na het opmaken van de balans toch blijde gezichten toen bleek dat deze dag het mooie bedrag van

€ 894,–

 

heeft opgebracht. Toch een goed resultaat en een mooie beloning voor de geleverde inspanningen en dat is heel veel geweest.

Hulde!!!

Dit alles t.b.v. ‘renovatie van de kerk’ en een, door de commissie, nog nader te bepalen ‘Goed doel’.

 

Wilt u / jij foto’s bekijken van de Spulletjesmarkten? Kijk dan even op de site onder ‘Foto’s’

 

Vul een zoekwoord in en druk enter