Vakantie Bijbel Club 2023 – TERUGBLIK

 

Maandag 16 en dinsdag 17 oktober in de herfstvakantie heeft de Vakantie Bijbel Club mogen plaatsvinden in het IKC de Vaart in Ter Aar. Veel kinderen (in totaal 87) hebben geknutseld, spelletjes gedaan, gezongen en hebben over Jezus mogen horen. Het Bijbelverhaal van David en Goliath en het Bijbelverhaal over bouw je huis op een Rots werd op een leuke manier verteld. Het themalied ‘Steengoed, Keigaaf’ hebben we gezongen, waarin elk kind en iedereen weet dat God bij je is en dat je niet alleen bent! Een mooie boodschap die wij mogen uitdragen. Ook waren we weer blij met alle mensen die hebben geholpen en die het tot een feest hebben gemaakt. Met de knutsel is een slinger gemaakt met een spelletje en een vlieger.   Het waren mooie dagen, en we sloten af met het eten van een heerlijke oliebol. De kinderen kregen een knutselboekje mee en eetbare steentjes en een mooie foto van de hele groep.

Naast de 2 dagen hebben we op de maandagavond ook met 23 tieners het spel `Wie is de mol’ gespeeld én nog een ander leuk spel. Middels een sketch hebben we het verhaal van Jezus uitgebeeld. Het was een toffe avond!

Zondag 22 oktober was er een mooie afsluitdienst om 15.30uur in de Hervormde kerk.

 

Hartelijke groet, Het team van de Vakantie Bijbel Club

 

Veel meer foto’s van de VBC en de tieneravond op www.hervormdegemeenteteraar.nl

 

 

FACEBOOK   De Hervormde Gemeente Ter Aar heeft ook een Facebookpagina! Deze is te vinden onder “Hervormde Gemeente Ter Aar” of via www.facebook.com/hervormdegemeenteteraar. Volg deze pagina om op de hoogte te blijven van evenementen en nieuws binnen de gemeente, of gebruik hem als inspiratiebron voor het geloofsleven. Heeft u ideeën of info voor op deze pagina, stuur een mail

 

*****

Vakantie Bijbel Club 2022 – TERUGBLIK.

Beste gemeente,

Maandag 24 en dinsdag 25 oktober in de herfstvakantie heeft de Vakantie Bijbel Club mogen plaatsvinden in het IKC de Vaart in Ter Aar.

Veel kinderen (in totaal 77) hebben geknutseld, spelletjes gedaan, gezongen en hebben over Jezus mogen horen. Het Bijbelverhaal van de zieke man die door 4 vrienden door het dak bij Jezus werd gebracht werd verteld en het Bijbelverhaal ‘Laat de kinderen tot Mij komen’. Het thema ‘Alles Andersom’ kwam naar voren door deze Bijbelverhalen waarin wij, mensen, soms anders denken en verwachten dan God ons laat zien. Hoe belangrijk te weten dat je als kind meetelt!
Het waren fijne dagen waarin we veel blije gezichten hebben gezien. De kinderen gingen op dinsdag met een gevulde buik naar huis en kregen nog een knutselboekje met foto en een cd mee.

 

Ook de maandagavond werd door tieners bezocht en het spel Hunted werd gedaan in de wijk bij IKC de Vaart. De tieners moesten kisten zoeken waarin een opdracht zat, terwijl er op hen werd gejaagd. Er werd een link gemaakt naar het Bijbelverhaal van Paulus, het op de vlucht zijn omdat je gelooft en de vraag hoe vrij wij zijn om te geloven in Nederland. Als afsluiting hebben de tieners een broodje knakworst gekregen en is er nog gezellig nagepraat.

 

Zondag 30 oktober is er een mooie afsluitdienst geweest in de Hervormde kerk in Ter Aar met een terugblik op de Vakantie Bijbel Club. Ook werd het filmpje laten zien met een korte terugblik van de 2 dagen, zie de volgende link: https://www.magisto.com/int/video/akMBYkYLQTQ1WRBiCzE?l=vsm&o=a&c=w

 

Blij en dankbaar zijn we voor het team die dit alles mogelijk heeft gemaakt voor de kinderen uit Ter Aar en omliggende plaatsen, en ook dankbaar voor alle kerken die hebben bijgedragen en posters hebben opgehangen en/of verstuurd en voor gebed. Hartelijk dank daarvoor!

 

Met vriendelijke groet,

 

Alle medewerkers en het bestuur van de Vakantie Bijbel Club Ter Aar:

Sylvia den Bleker

Judith Waterman

Lucinda van Harten

 

*****

 

Vakantie Bijbel Club 2021 – TERUGBLIK.

 

Beste gemeente,

 

Vorige week maandag en dinsdag (18 -en 19 oktober) in de herfstvakantie heeft de Vakantie Bijbel Club mogen plaatsvinden in het nieuwe IKC van Ter Aar.

Het waren fijne, geslaagde ochtenden waar veel kinderen op af kwamen en ook de tieneravond was druk bezocht.

Aan de hand van het thema ‘Duik erin’ is er verteld over het Bijbelverhaal van ‘Naäman’ en ‘Mozes’. De kinderen hebben een mooi knutselwerkje gemaakt, gezongen en spelletjes gedaan. Als afsluiting werd er patat gegeten en alle kinderen kregen een boekje met mooie tekeningen, een cd en een duikbril mee naar huis.

 

 

 

De tieneravond stond in het teken van levend ‘Stratego’. We hebben het gehad over welke rol je in het leven kan hebben, of God een rol speelt in je leven. Daarnaast ontmoeting in het ‘Argonnepark’ en afsluiting middels een broodje hamburger. Aan twee tieners hebben we een Bijbel mogen uitdelen omdat ze deze graag wilden.

 

 

 

Zondag 24 oktober is er een mooie afsluitdienst geweest in de Hervormde kerk in Ter Aar met een terugblik op de Vakantie Bijbel Club.

 

We zijn dankbaar dat er zoveel kinderen mochten komen vanuit Ter Aar, maar ook vanuit omliggende gemeenten en dat we zo samen Christen mogen zijn en mogen uitdragen in wie wij geloven. Daarom willen we ook u bedanken voor uw bijdrage, pr en gebed.

 

Met vriendelijke groet,

 

Alle teamleden en het bestuur van de Vakantie Bijbel Club Ter Aar

 

Sylvia den Bleker, Judith Waterman, Lucinda van Harten.

 

*****

 

Vakantie Bijbel Club 2021.

 

Hoi! De Vakantie Bijbel Club komt er weer aan! En wel in de herfstvakantie, op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!

Iedereen van 4 t/m 12 jaar is welkom in de ochtenden (van 9.45-12.30u) op het IKC de Vaart, Beverlanderhof 28 in Ter Aar.

Er wordt een Bijbelverhaal vertelt, geknutseld, er zijn diverse spellen en er is nog veel meer! Het thema dit jaar is: “Duik erin!”.

Op maandagavond (van 19.00-21.30u) zijn alle tieners van 12 t/m 16 jaar welkom! Dit jaar zal het spel Levend Stratego gedaan worden en sluiten we af met een broodje hamburger! Je bent van harte welkom!

We hopen je te zien!

Voor vragen: Vbclub.TerAar@gmail.com

 

Afsluiting Vakantie Bijbel Club 2021.

Wat is er mooier dan de Vakantie Bijbel Club af sluiten in de kerk!?

Op D.V. zondag 24 oktober zal dominee Bakelaar in zijn preek aansluiten bij het thema van de Vakantie Bijbel Club. We gebruiken hiervoor het thema van de HGJB: Duik erin! Vorig jaar is de Vakantie Bijbel Club vanwege COVID 19 niet doorgegaan. Daarom gebruiken we nu alsnog het thema van 2020. We proberen jullie middels de keuze van de liederen in de dienst en het tonen van een filmpje een goede indruk te geven van de Vakantie Bijbel Club. Dorien Esveld zal deze dienst ook enkele liederen begeleiden op de piano.  Er is deze zondag  geen kindernevendienst. Heeft iedereen al zin om met jong en oud in deze dienst te duiken? Er is genoeg te ontdekken en ervaren?! Het wordt vast spetterend!

Een hartelijke groet,

Leiding Vakantie Bijbel Club voor kinderen en jongeren.

 

******

HOE WAS HET TOEN????

 

Vakantie Bijbel Club Kids & Tieners – 19 en 20 oktober 2020.

 

Beste gemeente, jongeren en kinderen,

 

daar het CORONA virus nog steeds veel slachtoffers die positief worden getest is besloten dit jaar GÉÉN VacantieBijbelClub te houden.

 

Je kunt Lucinda bellen voor eventuele informatie t.w. telf.  nr. 06-16 133 400.

 

Namens het bestuur van de Vakantie Bijbel Club

 

 

Jumbo actie

Van 16 september t/m 26 oktober loopt weer de sponsoractie van de jumbo in Nieuwkoop voor verenigingen. Dit jaar hebben we de Vakantie Bijbel Club opgegeven en hopen we dat u, mocht u bij de jumbo in Nieuwkoop uw boodschappen doen, mogelijk dit werk wil steunen. Hartelijk bedankt alvast!

 

 

 

Beste gemeente, jongeren en kinderen,

Wij hopen dat de Vakantie Bijbel Club in de herfstvakantie, op maandag 19 en dinsdag 20 oktober, weer kan plaatsvinden! Zet u / jij de data vast in de agenda? Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom in de ochtenden op basisschool de Vaart (Zuid) en tieners van 12 – 16 jaar zijn welkom op de maandagavond! 

Wij zijn nog op zoek naar versterking, iemand die het leuk vindt de spellen te doen, iemand die graag (voor)zingt en iemand die het leuk vindt om het Bijbelverhaal uit te leggen bij het Kletskleed! Mocht je ons willen helpen, dan zouden we hier heel blij mee zijn! Je kunt Lucinda bereiken op nr. 06-16 133 400. 

 

Hartelijke groet, het bestuur en de trouwe leden van de Vakantie Bijbel Club 

 

*****

 

Vakantie Bijbel Club Kids & Tieners – 21 en 22 oktober 2019.

In de herfstvakantie mocht er in Ter Aar weer de Vakantie Bijbel Club zijn! Het was ontzettend leuk!! Veel kinderen en tieners uit Ter Aar en omstreken kwamen hiernaartoe.


Op maandagochtend 21 oktober werd het verhaal verteld over de stenen die uit de rivier werden gehaald en op elkaar werden gestapeld als herinnering dat God het volk door de Jordaan heeft geleid. Op dinsdagochtend 22 oktober werd het verhaal verteld over de voetenzalving van Jezus. De vrouw gaf haar schat aan Jezus!
We hebben met de kinderen gekeken naar hoeveel moois God ons geeft. Op verschillende plekken in de Bijbel leert God ons hoe we SchatRijk kunnen worden. Op de Vakantie Bijbel Club gingen we op zoek naar deze schatten. En hebben we veel gezongen, waaronder het themalied met het refrein:

“Blijf dichtbij Jezus, Hij is jouw grootste schat,

die je maar vinden kan, kostbaarder dan goud!

Hij is alles wat je maar nodig hebt, dat maakt jou nu SchatRijk!”

 

De kinderen hebben een prachtig knutselwerkje gemaakt, spelletjes gedaan en er stond dit jaar een springkussen buiten waar lekker op gesprongen kon worden!
We konden fijn gebruiken maken van de locatie; basisschool de Fontein in Ter Aar. De kinderen kregen bij het kletskleed en tussendoor nog wat lekkers en ook aan het eind van de 1e dag een lekker ijsje en de 2e dag een patatje van patatkar Marie.

 

Ook de tieneravond op maandagavond 21 oktober was een groot succes! Er kwamen veel tieners op af en het spel ‘het jachtseizoen’ werd met veel enthousiasme gedaan! We hielden een pauze in de Ark met wat drinken en wat lekkers. Ook hebben we met de tieners gesproken over waar zij naar jagen in het leven en dat zij kostbaar zijn in de ogen van Jezus.

 

Dit jaar heeft Angelique met de dominee de zondagsdienst in de Hervormde Kerk voorbereid die aansloot op de Vakantie Bijbel Club. De kinderen zongen onder andere het themalied en er werd een filmpje laten zien dat een mooie terugblik gaf op de twee waardevolle dagen.

We hopen natuurlijk alle kinderen en hun vriendjes/ vriendinnetjes én de tieners volgend jaar weer terug te zien!

 

Tot slot willen we alle mensen die geholpen hebben om de Vakantie Bijbel Club tot een succes te maken heel erg

bedanken! Daarnaast ook alle kerken voor hun meeleven en gebed. Het was erg mooi!

Een hartelijke groet,

het bestuur van de VBW
Sylvia den Bleker, Jannie Domburg en Lucinda van Harten

 

Ps. Jannie heeft aangegeven te stoppen met haar functie als penningmeester. Mocht je het leuk vinden om deze functie over te nemen, dan horen we het graag! Jannie, bedankt voor je inzet de afgelopen jaren!!!

 

–oo0oo–

 

VAKANTIEBIJBELCLUB 2018

 

De Vakantie Bijbel Club was weer een groot succes! Met een goede sfeer en veel enthousiasme ging de leiding aan de slag en kwamen de kinderen op 22 en 23 oktober aan op basisschool de Fontein om het feest van de Vakantie Bijbel Club mee te maken!

Het thema ‘Zoek het uit!’ werd uitgelegd aan de hand van 2 verschillende verhalen.

Op maandag 22 oktober ging het verhaal over de storm op het meer. De discipelen waren bang dat ze om zouden slaan en maakten Jezus wakker. Bij het kletskleed praten we verder over hoe Jezus je kan helpen als je bang bent. De kinderen knutselden een bootje van piepschuim of maakte een waaier met een afbeelding van het Bijbelverhaal.

Op dinsdag 23 oktober ging het verhaal over het verloren schaapje. Jezus zoekt ons allemaal, omdat Hij ontzettend veel van ons houdt. De kinderen knutselden een schaapje of maakten van rietjes en een schoenendoos een doolhof waar de Herder naar zijn schaapje zoekt.

 

Er werd veel gezongen, gitaar gespeeld, spelletjes gedaan, gepraat bij het kletskleed en het feest van de Vakantie Bijbel Club werd afgesloten met pannenkoeken! Ieder kind kreeg een mooi boekje mee, met een groepsfoto en een cd met de liedjes van de Vakantie Bijbel Club, waar ze nog lang van kunnen genieten!

Het waren heel gezellige, mooie, betekenisvolle dagen!

 

 

Het Team van de Vakantie Bijbel Club.

Meer foto´s op de Website.

–oo0oo–

 

TIENERAVOND VAKANTIE BIJBEL WERK

De tieneravond van de Vakantie Bijbel Club was weer een groot succes! Dertien tieners kwamen op de avond meedoen en het was een gezellige club!

 

We zijn in gesprek gegaan over de Heilige Geest, wie Hij is en we hebben stil gestaan bij welke gaven je hebt gekregen. Door sketches hebben de tieners ervaren dat je elkaar nodig hebt. Dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn en om samen te werken, om zo succesvol te worden en je doel te bereiken. Daar hebben we de Heilige Geest bij nodig. We mogen Gods liefde in ons hart krijgen en dit delen met anderen. Dit hebben we uitgelegd aan de hand van de Bijbeltekst 1 Korintiërs 12: vers 4-20, waarin we één Lichaam zijn.

 

De spellen stonden ook in het teken van samenwerken! We eindigden de avond met een kahootquiz, een digitale quiz waar je je mobiel voor nodig had. De tieners waren heerlijk enthousiast! Het was een geslaagde avond!

Groetjes,  Thomas, Brent, Joke, William, Robin, Hermanda, Richard, Jeroen en Lucinda

 

 

*****

Het VakantieBijbelWerk 2017.

Ook dit jaar was het weer een groot succes! Op 17 en 18 oktober gingen we op (T)Op survival. Dit thema kwam terug in de Bijbelverhalen, de knutsels, spelletjes en gesprekjes op het kletskleed. Ongeveer 45 kinderen hadden het weer reuze naar hun zin. 

Op dinsdag 17 oktober stond de geschiedenis van de Samaritaanse vrouw centraal waarbij de kinderen onder andere waterputten hebben gebouwd. Water is absoluut noodzakelijk is op reis.

Woensdag 18 oktober werd de geschiedenis verteld en uitgespeeld van Rachab, die twee verspieders verborgen hield op het dak van haar huis. Door haar geloof in God werden zij en haar familie gespaard na de verwoesting van Jericho. Hierbij hebben een aantal kinderen de stad nagebouwd met het touw uit het raam. Ook een touw is een handig ding om bij je te hebben.

Er werd veel gezongen deze dagen onder leiding van ons eigen combo. Ook werden groepjes kinderen opgehaald als het tijd was voor een spel of om te praten bij het “kletskleed”. Aan het einde van de woensdagmorgen werden de kinderen zelfs getrakteerd op zelfgebakken pannenkoeken! Al met al waren het weer hele fijne, feestelijke dagen.

*****

De VBW- tieneravond.

 

Veertien tieners kwamen er op af. Een gezellige groep. De avond werd begonnen met het eten van patat en snacks in een lekkere ongedwongen sfeer. Als thema stond Set me Free centraal! Het serieuze deel startte met het spel, waarin één tiener van elk groepje vast zat aan een stoel en door het winnen van activiteiten vrij werd gemaakt. Hoe fijn is het dan om vrij te zijn! Aansluitend werd een sketch gedaan over een rechter en crimineel, waarin de rechter de straf van de crimineel op zich nam. Zo mogen we ook weten dat Jezus de straf voor ons heeft gedragen door aan het kruis te sterven en weer op te staan. We lazen in de Bijbel over Petrus die door een Engel van God vrij kwam uit de zwaar bewaakte gevangenis. De avond volgde met nog veel andere spellen. Het was een geslaagde tieneravond!

*****

Vul een zoekwoord in en druk enter